minitarte cu branza si oua

Minitartele astea sunt rapide si tare bune. Le puteti servi atat pe post de mic-dejun

cu ou deasupra cum le-am facut eu, cat si simple, pe post de aperitiv la petreceri.

Se pot face si marimi mai mici pentru a fi servite pe post de “finger food”.

Ne trebuie:
un aluat de foietaj

50 g cascaval/mozzarella

50-80 g telemea de oaie/vaca

3-4 lg smantana/iaurt

2 fire ceapa verde

3-4 frunze de spanac proaspat (optional, daca nu aveti)

piper

oua

Cum se fac:

Cu un taietor de pizza/biscuiti, taiem aluatul de foietaj in 6 patrate (sau mai multe, daca le vreti mai mici).

Trasam o margine cu cutitul prin taiere superficiala (nu pana jos) pe fiecare patrat (ca in poze)

apoi in interior intepam aluatul cu furculita.

Amestecam intr-un bol smantana cu cascavalul si branza rase, adaugam si piper

si repartizam amestecul pe aluatul de foietaj.

Punem deasupra ceapa verde tocata si fasii de frunze de spanac.

Rasnim piper deasupra.

Untitled-1

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 de minute.

Servim cu oua ochiuri deasupra (sau le putem servi ca atare daca le servim pe post de aperitiv).

Bune-bune.

Ejoy!

minitarte cu branza

Sursa