Minitartele astea sunt rapide si tare bune. Le puteti servi atat pe post de mic-dejun
cu ou deasupra cum le-am facut eu, cat si simple, pe post de aperitiv la petreceri.
Se pot face si marimi mai mici pentru a fi servite pe post de “finger food”.
Ne trebuie:
un aluat de foietaj
50 g cascaval/mozzarella
50-80 g telemea de oaie/vaca
3-4 lg smantana/iaurt
2 fire ceapa verde
3-4 frunze de spanac proaspat (optional, daca nu aveti)
piper
oua
Cum se fac:
Cu un taietor de pizza/biscuiti, taiem aluatul de foietaj in 6 patrate (sau mai multe, daca le vreti mai mici).
Trasam o margine cu cutitul prin taiere superficiala (nu pana jos) pe fiecare patrat (ca in poze)
apoi in interior intepam aluatul cu furculita.
Amestecam intr-un bol smantana cu cascavalul si branza rase, adaugam si piper
si repartizam amestecul pe aluatul de foietaj.
Punem deasupra ceapa verde tocata si fasii de frunze de spanac.
Rasnim piper deasupra.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15 de minute.
Servim cu oua ochiuri deasupra (sau le putem servi ca atare daca le servim pe post de aperitiv).
Bune-bune.
Ejoy!
ce bine arataaaaaa!!!! si sunt usor de facut
Simplu, rapid si delicios!
Stii ce am maine la micul dejun, da? 😉
Gabi – C-ta
esti geniala , de o saptamana m-am apucat de experimentat retetele de pe blogul tau . maine incerc tortul amandina
Apetisant ca intotdeauna! pupici
Intr-un cuvant….sunt superbe!!!!!!….si delicioase:)
consistente.. nu gluma 😀
Gabi, sper ca ti-au placut daca le-ai incercat 🙂
Oana, merci mult!! Ma bucur ca iti plac retetele mele 🙂
Cum ti-a placut tortul amandina? 🙂
Fetele, ma bucur ca va plac, sunt rapide si bunute 🙂
@smalldot: adica?!? 😀
le-am facut aseara. delicioaseee.
Bineinteles ca le-am mancat cu ou 😛
Mi-a placut mult combinatia si nu se fac deloc greu..
Deja ma gandesc ca o sa el adopt cum ai zis situ, ca aperitiv la petreceri. Multumesc pt reteta!
Flori
Flori, scuze, mi-a scapat comentariul tau.
Ma bucur mult ca ti-au placut.
Merg de minune la petreceri, or sa fie apreciate 😉
te mai astept! 🙂
Edith, retetele tale sunt geniale…cand sunt in pana de inspiratie, aici ma uit…nu in alta parte!
Sunt simple, la indemana, usor de inteles; ilustrate, delicioase;
ma bucur ca am avut sansa sa descopar site ul tau;
si pozele sunt extraordinare, si ustensilele, totul!
Pasiunea ptr bucatarie se simte;
Multa inspiratie in continuare! Iti multumesc ca imparti si cu noi retetele tale!
Numai bine!
Draga mea, ma bucur mult ca iti plac reretele mele 🙂 Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase.
Imi creste inima cand vad ca am vizitatori ca tine 😛
Sper sa iti placa ce incerci si te mai astept sa te inspiri!! 🙂
Buna Edith, as vrea si eu sa le fac. Am o singura intrebare: Pot pune si ouale odata cu resul in cuptor (ma gandeam sa le fac pe post de aperitiv cu oua de prepelita)
Sigur, poti pune ouale de prepelita pe tarte, inaine de a le coace 🙂
Felicitari Edith 👏👏👏!Esti o adevarata sursa de inspiratie pentru mine!😚👌
Multumesc! Ma bucur ca-ti sunt de folos retetele mele 🙂
Te mai astept!
Sunt grozave! Le-am incercat aseara si au iesit chiar bune.
Ela, ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
Te mai astept!