Biscuitii astia i-am facut dupa sarbatori, cand, dupa atatea mese destul de grele si dulciuri cu faina, zahar, unt si mai stiu eu ce,
organismul parca simtea nevoia de ceva mai light, asa ca am facut acesti biscuiti sanatosi cu fulgi de ovaz si banane,
care nu contin nici oua nici zahar nici grasimi, ideali pentru o gustare sanatoasa sau pentru cei mici.
Unde mai pui ca intra si la categoria biscuiti de post.
Ideea am gasit-o pe Pinterest si mi s-a parut geniala, desigur am mai adaugat cateva ingrediente.
cateva bucati le-am mancat cu ciocolata neagra. Au fost si mai geniale asa! 🙂
Deci va sfatuiesc fie sa puneti chipsuri de cioco in ei, fie sa ii ornati cu ciocolata neagra topita.
Daca aveti intoleranta la gluten, puteti folosi fulgi de ovaz fara gluten.
Ne trebuie:
2 banane mari, bine coapte
130 g fulgi de ovaz
un praf de sare
2-3 lg merisor/stafide (optional)
2 lg caju maruntit (optional)
– cantitati pentru cca 15 bucati –
Cum se fac:
Se pun bananele, sarea si fulgii de ovaz intr-un bol si maruntim bananele cu furculita pana obtinem un amestec omogen.
Adaugam apoi, daca dorim merisor/stafide/caju/migdale/nuci sau fulgi de ciocolata neagra.
Omogenizam compozitia. Punem cu lingura pe hartie de copt (eu am folsit o cupa de inghetata mica, de 3,5 cm diametru
pe care am cumparat-o de curand si care mi este ff utila la biscuiti). Incercati sa le dati o forma cat mai rotunda.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 15-17 minute. Ii scoatem din tava si ii punem sa se raceasca pe un gratar.
Nu vor fi niste biscuiti crocanti, ci sunt mai moi si usor gumosi, dar sunt buni si foarte sanatosi.
Si uite asa, rapid-rapid avem niste biscuiti cu ovaz sanatosi si deliciosi.
Enjoy!
O idee foarte buna! O sa ii fac in week-end!
Cristina, ma bucur ca iti plac 🙂 Te pup!
trebuie sa ii incerc si eu ca arata prea bine.
cat de tare dat cuptorul?
180 C, ca la orice prajitura..
I-am incercat si eu aseara. Astazi nu mai am. Am dus si la servici si colegele au fost foarte incantate. Bineinteles ca le-am trimis la tine pe site sa ia reteta 🙂 Multumeeesc 🙂
Nelly, ma bucur ca ti-au placut 🙂 Multumesc pentru recomandare 🙂
Tocmai ce i-am scos din cuptor! Nu m-am abtinut si am gustat unul! Minunati! Si foarte rapizi!
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
chiar acum ma bucur de biscuitii acestia…tocmai scosi din cuptor si absolut deliciosi 🙂 la mai multe retete! 😉
Mihaela, ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut 🙂
Te mai astept!
Am auzit prima data de aceasta reteta la Gordon Ramsay. Sunt deliciosi dar cu ciocolata sunt geniali.
lg- lingura si lgt- lingurita?Mc
exact 🙂
Am incercat si eu reteta in seara asta pt ca aveam pofta de ceva dulce…au iesit foaaarte buni, cu siguranta o sa mai fac si altadata 😀 sanatosi, gustosi si foarte usor de preparat :*
Ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Te mai astept!
ff buni si usor de preparat sotul meu ii adora:)felicitari
Vicky, ma bucur ca v-au placut 🙂
Te mai astept!
acum ii fac i cred c sunt ff.buni
Sper sa-ti placa 😉
Foarte, foarte buni si foarte usor de facut! Imi place la nebunie blogul tau, foarte frumos structurat si de retete nici nu mai vorbesc! Multumim 🙂
Andreea, multumesc mult. Ma bucur ca ti-au placut si te mai astept cu impresii 🙂
Foarte buni, i-am facut in mai multe variante. Cea mai reusita a fost cu fulgi de ciocolata neagra.
Casy, ma bucur ca ti-au placut. Si eu i-am mancat cu ciocolata neagra si mi-a placut mult combinatia. 🙂
Te mai astept!
Cred ca va fi prima reteta pe care o voi incerca pentru fetita mea de 10 luni.Dar se pot face si cu fulgi de orz?Am si fulgi de mei prin casa si nu stiu ce sa fac cu ei 🙂 Vreo sugestie? Merci!
Sigur, merg si cu fulgi de orz. Nu stiu cum arata fulgii de mei, nu am folosit, dar cu siguranta poti adauga cativa si la reteta asta 🙂
GENIALI ! SANATOSI ! USOR DE FACUT !
Sunt f deiciosi biscuitii. Sunt in etapa de croaziera. Sunt permisi biscuitii?
Alexandra, biscuitii astia nu sunt permisi in dieta dukan. Contin 3 ingrediente care nu sunt permise in dieta: banane, merisoare si fulgi de ovaz.
Gasesti retetele dukan aici: https://www.edithskitchen.ro/category/retete-dukan/
Maine ii fac impreuna cu copiii, adica ii pun pe ei sa-i faca 🙂
Sper sa va/le placa 🙂
Intradevar foarte buni si ce este mai important Sanatosi, am preparat si eu cu doua saptamini in urma acesti biscuiti, desigur 15 biscuiti nu tin mult in casa )))) ma gindesc sa mai prepar, dar sa adaug ananas proaspat, oare cum vor fi? pot intilni o problema la compozitie?
Talia, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Nu stiu cum se va comporta aluatul cu bucatele de ananas in el.. dar merita incercat. Sa il tai marunt si sa ne spui si noua 🙂
Mmmmm ce sa zic, asa si asa la gust, se simte un pic gustul de ananas, dar mai buni sunt doar cu banana, plus ca cu ananas a trebuit mai multi fulgi de ovaz, si am simtit un pic un gust amar, nu imi imaginez de la ce poate fi )
Hmm, ciudat. Nu-mi dau seama de unde au iesit amari. Erau in termen fulgii de cocos?
Deci ramanaem pe varianta originala 🙂
Toate retetele sunt minunate pe cuvantul meu nu cred ca e una sa nu imi placa ,mult sanatate si spor in toate
Mirela, ma bucur tare sa aud asta. Multumesc mult si te mai astept cu drag sa te inspiri 🙂
Buna! Oare ar iesi cu fulgii de ovaz macinati? Fac pt fetita mea de 10 luni, ea nu prea accepta texturi zgrumturoase :))
Andreea, poti incerca cu fulgi macinati, insa recomand sa faci doar 1/2 de cantitate pentru ca nu stiu cum ies, ca nu am incercat. Posibil sa trebuiasca cantitate mai mare de fulgi, vezi ce consistenta va avea compozitia…
Au fost primii biscuiti facuti pt baietelul meu si, 3 ani mai tarziu, inca sunt in topul preferintelor. Deloc pretentiosi si foarte versatili, i-am facut intr-o gramada de combinatii pana acum. Varianta din seara asta este cu banana, fulgi de ovaz, fulgi de cocos, unt de alune, afine congelate.
Nicoleta, ma bucur tare. Cred ca au fost minunate combinatiile tale 🙂