Iubesc levantica de cand am incercat-o prima data (destul de curand..).
Am facut limonada cu levantica, biscuiti cu levantica (vor veni si ei in curand pe blog) si acest zahar vanilat.
Zaharul asta poate fi folosit la cafea sau ceai, de minune.
Incercati sa aromatizati o ceasca de cafea cu lapte cu o lingurita de zahar din asta. E o minunatie.
Eu beau si ceai de musetel/tei cu putin lapte la care adaug acest zahar. E de incercat!
Ne trebuie:
cca 150 g zahar
2 lg levantica
1 pastaie de vanilie
Cum se face:
Punem zaharul intr-un bol, punem deasupra levantica si interiorul pastaii de vanilie ras cu lama unui cutit.
Zdrobim usor florile de levantica cu dosul unei linguri pentru a elibera aroma si omogenizam amestecul.
Punem zaharul intr-un recipient cu capac, acoperim si putem folosi dupa 1-2 zile.
Se poate pastra asa timp nelimitat.
Borcanelul legat cu o fundita, poate fi oferit drept cadou.
Nice, nu? 🙂
Putei cumpara levantica din ceainarii online, din magazine cu produse eco/bio, la borcane mici.
Nu recomand sa o folositi pe cea vanduta pe piata decat pentru a aroma sifonierul.
Nu stim prin cate maini a trecut…
Enjoy!
Imi spui si mie te rog mai concret de unde pot achizitiona levantica? Am tot cautat pe net si nu gasesc decat articole despre sau alte produse cu gust sau miros de levantica…Multumesc.
O idee f buna!
Cristina, unul din locurile de unde poti cumpara lavanda este de pe site-ul pastaidevanilie.ro: http://www.pastaidevanilie.ro/lavanda-/40-lavanda-culinara.html
Cristina, ma bucur ca iti place! Pup!
Draga mea, remarcabile poze! Ma imbolnavesc de invidie de fiecare data cand intru pe blogul tau!!!;) Mie mi-a adus Andreea, chinezoaica noastra, si mi-am pus si eu un borcanel cu levantica 😉 Dar nici nu ma gandesc sa-l trag in shooting:) M-ai facut paf, pe bune!! Te pup
Parca ii simt mirosul si aroma :), ador mirosul de levantica. Iar pozele tale sunt superbe ca de obicei!
oh, tocmai citisem in alta parte de batonul de vanilie bagat in zahar, dar ce ne spui tu e neasteptat si ngenios. Interesanta combinatia si merita incercat, eu sunt adepta noului :d
De la voi tot aud de levãnticã…au venit deja 2 prietene din tarã si nu mi-au gãsit levãnticã,am sã încerc si la noi, dar pe aici lumea nu foloseste levãntica….
nu am gust niciodata levantica, doar am mirosit-o…:)), si mirosul imi place
Anto, esti o dulce ca intotdeauna!
Lasa ca si pozele tale cu puiul m-au dat pe spate!!
Te pup!
Fetele, ma bucur ca va place.
Si eu de curand am aflat ca imi place aroma de levantica 🙂
Ramona Alina, se mai gaseste levantica si la plafar, sub forma de ceai. Insa va trebui sa o alegi ca este un amestec de flori de levantica, tulpini, frunze etc..
superrrrr…ma pun pe treaba !!!
aroma mea preferata 🙂
imi place cu lapte, in cappuccino, in biscuiti, in cremele de corp :))
arata supeeeeeeeeerb, iar fundita aceea e extrem de chic! te pup cu mare drag fata frumoasa! :*
Multumesc frumos, Edith, abia astept sa comand. Ai cumva vreo reteta de biscuiti cu levantica sau am inteles eu gresit?
Coco, Emilu, va pup!
Cristina, da, asa cum am spus si in reteta, urmeaza sa postez pe blog si o reteta de biscuiti cu levantica. Curand, isi asteapta randul, sunt cei din poze 🙂
Edith, funditele pe care le folosesti la decor sunt foarte dragute! Imi poti spune, te rog, de unde le pot achizitiona? Multumesc anticipat si felicitari pt tot ceea ce faci!
Draga mea, iti multumesc pentru cuvintele frumoase 🙂
Funditele le iau de la mercerie 🙂
Multumesc! 😀