Reteta asta o am de la mama.
Ce mai mancam cand eram mai mica cu visine din visinata la mijloc…
Mmm tare bune, pacat ca eu nu am avut sa pun.
Ne trebuie:
1 cana cu varf de nuci macinate
1 cana cu varf de biscuiti pisati
1 cana de zahar
(daca biscuitii sunt mai dulci reduceti cantitatea de zahar la 3/4 cana)
500 ml apa
Cum se fac:
Se piseaza biscuitii (eu i-am facut cu robotul).
Nucile se dau prin masina sau se maruntesc in robotul de bucatarie:
Apa si zaharul se fierb pana se leaga si se obtine un sirop mai gros (cca 20-30 minute).
Se ia de pe foc siropul si se adauga nuca si biscuitii. Se omogenizeaza bine.

Este bine ca in afara de cantitatile mentionate in reteta sa mai aveti in plus

si nuca si biscuiti pentru ca in functie de textura biscuitilor
s-ar putea ca aluatul sa nu fie destul de tare si sa mai trebuiasca adaugat
fie nuca fie biscuiti sau ambele, dupa gust.
Eu am mai pus si nuca si biscuiti fata de cantitatile din reteta originala.
Se fac bilute cu mainile usor umede sau unse cu ulei (sunt si mai bune daca la mijoc se pun visine din visinata- eu nu am avut…).

Se dau prin zahar si se servesc.

Se pastreaza la frigider.
Sunt buune-bune, parca mai bune a doua zi…