Tot din ciclul “ce am avut pe masa de revelion”,
un aperitiv gustos si de maaare efect. Cu siguranta va face senzatie la orice ocazie.

Ne trebuie:
500 g somon afumat
2 castraveti de sera
1/2 legatura marar
2 cepe rosii
500 g smantana
zeama de la o lamaie
6 foi gelatina
sare, piper

(eu am facut totul la 1/2 de cantitate si au fost cca 7 portii)

Cum se face:
Se unge o forma rotunda cu cateva picaturi de ulei si se tapeteaza cu folie transparenta
– eu am facut intr-un bol de plastic.

Somonul se taie in cuburi de 1/2 cm.
Un castravete se curata de coaja si se taie cuburi. Mararul se toaca.
Ceapa se toaca marunt.
Jumatate din somon se intinde pe fundul formei.

Restul de somon se amesteca cu marar, ceapa, castravete, smantana si sucul de lamaie.
Se prepara gelatina (eu am pus 1/2 de pachet = 5 g) conform instructiunilor
si se adauga la amestecul de mai sus.
Se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune totul in forma si se netezeste.

Se lasa la rece peste noapte. Se rastoarna pe o farfurie.
Se orneaza cu castraveti tati felii.

Si sectionat:

Sursa reteta: Laura Sava