tortdesomon1 - "TORT" DE SOMON AFUMAT
Tot din ciclul “ce am avut pe masa de revelion”,
un aperitiv gustos si de maaare efect. Cu siguranta va face senzatie la orice ocazie.

Ne trebuie:
500 g somon afumat
2 castraveti de sera
1/2 legatura marar
2 cepe rosii
500 g smantana
zeama de la o lamaie
6 foi gelatina
sare, piper

(eu am facut totul la 1/2 de cantitate si au fost cca 7 portii)

IMGP6054 1 - "TORT" DE SOMON AFUMAT

Cum se face:
Se unge o forma rotunda cu cateva picaturi de ulei si se tapeteaza cu folie transparenta
– eu am facut intr-un bol de plastic.

IMGP6057 1 - "TORT" DE SOMON AFUMAT

Somonul se taie in cuburi de 1/2 cm.
Un castravete se curata de coaja si se taie cuburi. Mararul se toaca.
Ceapa se toaca marunt.
Jumatate din somon se intinde pe fundul formei.

IMGP6059 1 - "TORT" DE SOMON AFUMAT

Restul de somon se amesteca cu marar, ceapa, castravete, smantana si sucul de lamaie.
Se prepara gelatina (eu am pus 1/2 de pachet = 5 g) conform instructiunilor
si se adauga la amestecul de mai sus.
Se condimenteaza cu sare si piper.

IMGP6061 1 - "TORT" DE SOMON AFUMAT

Se pune totul in forma si se netezeste.

IMGP6064 1 - "TORT" DE SOMON AFUMAT

Se lasa la rece peste noapte. Se rastoarna pe o farfurie.
Se orneaza cu castraveti tati felii.

tortdesomon - "TORT" DE SOMON AFUMAT

Si sectionat:

tortdesomon sectiune - "TORT" DE SOMON AFUMAT
Sursa reteta: Laura Sava