tocanita-de-dovlecei-1

N-am disparut, insa am functionat in “vacation mode” de o saptamana cand m-am intors din concediu

si am avut si mult de lucru. Dar astazi va aduc o tocanita buna, si rapida, tocanita de dovlecei.

Se face repede, este numai buna pentru a fi pregatita cand veniti de la servici si vreti sa pregatiti ceva rapid.

Ne trebuie:

3 dovlecei mici-medii

2 cepe mari

1 ardei gras

1 conserva de rosii

1 legatura mica de marar

2-3 lg de ulei

4-5  linguri de sos de rosii cu ardei (optional)

sare, piper, chilli

Am folosit si de data asta, una din conservele mele preferate, o conserva de rosii decojite cuburi de la

Sun Food 100% conserve sanatoase.

conserve rosii Sun Food

Cum se face:

 Calim ceapa tocata marunt in ulei cu putina sare penru 3-4 minute. Adaugam si ardeiul tocat cubulete si mai lasam

pe foc 3-4 minute, amestecand din cand in cand.

Adaugam dovlecelul curatat de coaja (si seminte – daca are) si taiat cuburi nu mai mari de 3×3 cm.

Adaugam peste legume 150-200 l apa fierbinte si lasam sa fiarba acoperit pentru cca 15-20 minute.

Adaugam rosiile decojite din conserva (eu am adaugati si cateva linguri de suc de rosii cu ardei pentru iarna,

facut de mine – gasiti linkul catre reteta la ingrediente). Lasam sa fiarba acoperit inca 15-20 minute, pana cand dovlecelul

este fiert (sa nu se inmoaie foarte tare!). Potrivim de sare, piper, adaugam si chilli daca ne place iute (eu am adaugat).

Stingem focul si adaugam mararul tocat marunt.

Servim cu o salata delicioasa cu de toate! 🙂

Enjoy!

tocanita-de-dovlecei