tiramisu 1 1 - TIRAMISU
Desi nu e una din retetele mele peferate, l-am facut de Paste dupa reteta mamei (la cererea ei).
Desi nu ai zice ca exista dulciuri dupa care nu ma dau in vant… rofl 1 - TIRAMISU
uite ca tiramisu e unul dintre ele!


Ne trebuie:

2 cani de apa
4 lingurite de cafea
400 g piscoturi
450 g smantana
4 oua
2 plicuri de frisca
1 intaritor de frisca
2 linguri de zahar pudra
1 fiola de esenta de rom
IMGP0017 1 - TIRAMISU
Cum se face:
Facem cafeaua din cele doua cani de apa si cele 4 lingurite de cafea. Cand se raceste adaugam romul.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul peste care se adauga smantana.
Se da amestecul la frigider.
tiramisu1 1 - TIRAMISU
tiramisu2 1 - TIRAMISU
Se bat albusurile spuma, se adauga plicurile de frisca si intaritorul (ambele praf)
si se mixeaza bine. Se obtine o compozitie tare.
tiramisu3 1 - TIRAMISU
Se amesteca cele doua creme (cea de frisca si ce de galbenusuri)
si se pun la congelator cca 1/2 h (fara grija ca nu ingheata!).
IMGP0028 1 - TIRAMISU
Insiropam piscoturile in cafea (scurt, pe fiecare parte, se inmoaie foarte repede)
IMGP0052 1 - TIRAMISU
si le asezam in tava de aragaz (8 piscorturi pe 3 randuri).
Se poate face evident si in alt fel de tava.
tiramisu4 1 - TIRAMISU
Se pune 1/2 din crema peste piscoturi apoi celalalt strat de piscoturi (insiropate si ele).
Acoperim cu restul de crema. Deasupra se cerne cacao (sau dupa preferinta, se rade ciocolata).
tiramisu5 1 - TIRAMISU
Se pastreaza la frigider pentru a nu se inmuia crema.Sectiune:

tiramisu 1 - TIRAMISU