tiramisu252520cu252520visine thumb25255B325255D - Tiramisu cu visine

Bine v-am regasit! Sper ca v-a fost dor de noi retete 🙂

Eu inca imi revin dupa un concediul minunat petrecut in insula Zakynthos (cateva poze puteti vedea aici)

Va spun cu mana pe inima ca nu am intrat in bucatarie sa gatesc (inca!) dar sper ca o voi face curand.

Astazi avem un desert simplu, dietetic (chiar Dukan daca consumati fructe…) si foaaaaarte bun.

Nu se mai gasesc visine proaspete, insa cu siguranta gasiti congelate.

Si eu tot congelate am folosit. Iese minunat si asa.

Desigur, puteti folosi prune, piersici, pere, fructe de padure… sa fie mai de sezon. 🙂

Ne trebuie:

Pt crema:

2 galbenusuri

100 ml lapte 0,1%

400 g iaurt (Oly probiotic 2% am folosit)

1 lg indulcitor (xylitol)

Pt stratul de fructe:

cca 400 g visine + 3 lg indulcitor (xylitol)

1 plic tort gelee rosu

Pt “piscoturi”:

2 albusuri

4 lg de tarate de ovaz

1-2 indulcitor (xylitol)

1 lg iaurt

un praf de sare, vanilie

– cantati pt cca 3 portii –

Cum se face:

“Piscoturile”:

Amestecam taratele de ovaz cu albusurile, iaurtul, xylitolul, sarea si vanilia, omogenizam bine

si intindem un strat de cca 4-5 mm pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit

la 180C pentru cca 25 minute. Taiem tot “piscotul” cubulete mici cand se raceste.

Sigur, puteti folosi piscoturi clasice daca nu tineti dieta, sau nu vreti sa fie (prea) dietetic.

Stratul de fructe:

Punem visinele (fara ramburi!) impreuna cu xylitolul pe foc si lasam sa fiarba cca 20-25 minute,

timp in care amestecam din cand in cand. Adaugam plicul de tort gelee

si lasam sa se raceasca (puteti omite tort gelee-ul).

Crema:

Amestecam galbenusurile cu laptele intr-un castron din sticla si il punem la bain mare,

amestecand cu un tel, pana compozitia se ingroasa. Cand se raceste, adaugam iaurtul.

Adaugam indulcitor si vanilie dupa gust.

Asamblare:

In pahare sau boluri, punem un strat de cubulete de piscot, apoi un strat de crema, visine,

din nou piscoturi iaurt si deasupra visine.

Deeeeelicios, va spun!

Enjoy!

tiramisu252520cu252520visine2525201 thumb25255B325255D - Tiramisu cu visine