Bine v-am regasit! Sper ca v-a fost dor de noi retete 🙂
Eu inca imi revin dupa un concediul minunat petrecut in insula Zakynthos (cateva poze puteti vedea aici)
Va spun cu mana pe inima ca nu am intrat in bucatarie sa gatesc (inca!) dar sper ca o voi face curand.
Astazi avem un desert simplu, dietetic (chiar Dukan daca consumati fructe…) si foaaaaarte bun.
Nu se mai gasesc visine proaspete, insa cu siguranta gasiti congelate.
Si eu tot congelate am folosit. Iese minunat si asa.
Desigur, puteti folosi prune, piersici, pere, fructe de padure… sa fie mai de sezon. 🙂
Ne trebuie:
Pt crema:
2 galbenusuri
100 ml lapte 0,1%
400 g iaurt (Oly probiotic 2% am folosit)
1 lg indulcitor (xylitol)
Pt stratul de fructe:
cca 400 g visine + 3 lg indulcitor (xylitol)
1 plic tort gelee rosu
Pt “piscoturi”:
2 albusuri
4 lg de tarate de ovaz
1-2 indulcitor (xylitol)
1 lg iaurt
un praf de sare, vanilie
– cantati pt cca 3 portii –
Cum se face:
“Piscoturile”:
Amestecam taratele de ovaz cu albusurile, iaurtul, xylitolul, sarea si vanilia, omogenizam bine
si intindem un strat de cca 4-5 mm pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit
la 180C pentru cca 25 minute. Taiem tot “piscotul” cubulete mici cand se raceste.
Sigur, puteti folosi piscoturi clasice daca nu tineti dieta, sau nu vreti sa fie (prea) dietetic.
Stratul de fructe:
Punem visinele (fara ramburi!) impreuna cu xylitolul pe foc si lasam sa fiarba cca 20-25 minute,
timp in care amestecam din cand in cand. Adaugam plicul de tort gelee
si lasam sa se raceasca (puteti omite tort gelee-ul).
Crema:
Amestecam galbenusurile cu laptele intr-un castron din sticla si il punem la bain mare,
amestecand cu un tel, pana compozitia se ingroasa. Cand se raceste, adaugam iaurtul.
Adaugam indulcitor si vanilie dupa gust.
Asamblare:
In pahare sau boluri, punem un strat de cubulete de piscot, apoi un strat de crema, visine,
din nou piscoturi iaurt si deasupra visine.
Deeeeelicios, va spun!
Enjoy!
Bine ai revenit!
Multumesc! Bine v-am regasit 🙂
Wow! Arata grozav de bine! Spune-mi te rog, care-i secretul cu castronul de sticla la crema? trebuie neaparat in vas de sticla? Multumim pt reteta, arata foarte apetisant!
Ma bucur ca iti place, e delicios! 🙂
Pai.. nu e niciun secret. Poti folosi si metalic (dar face zgomot mare de la tel..) sau altul din portelan (dar sa fii sigura ca rezista la temp. inalte. Nu poti folosi dinc el de plastic pt bain-marie, pt ca se topeste 🙂
Bine ai revenit! Asteptam cu interes noi retete care sa ne faca viata mai frumoasa pana la urmatoarea vacanta 🙂
Multumesc! Bine v-am regasit! multumesc de vizita! 🙂
Felicitari pentru retete si site !
Am si eu o intrebare Edith, ce aparat foto folosesti pentru a face pozele de pe site?
daca nu e secret 🙂
Multumesc frumos! 🙂
Nu este secret, folosesc un Canon 60D 🙂
Mmmm ce nebunie de desert.Bravo!
Crezi ca merge sa pun in loc de visine, mure?
Sigur, poti folosi orice fructe, chiar din compot sau dulceata 🙂
Chiar orice fruct sau vorba vine?
Intreb asta fiindca am gusturi ceva mai aparte,multumesc pentru reteta.
Veronica, da de ce nu? La ce fructe mai aparte te-ai gandit? 🙂
Arata bine, dar asta este de fapt un parfait… nu are nimic in comun cu tiramisu.
so shoot me 😀
De ce e asa diferit de un tiramisu? Ca nu are cafea? Exista si tiramisu cu fructe.. Asta are piscoturi, are crema (nu are mascarpone, dar are oua si iaurt :P)
Nu o lua in nume de rau, era doar o observatie. Eu cand ma gandesc la tiramisu ma gandesc la piscoturi, cafea si mascarpone.
Oricum s-ar numi sunt convinsa ca e un desert delicios.
sa dai o cautare pe google “fruit tiramisu” sa vezi 😉
f tare delicios :)felicitari
ma bucur ca iti place, sa il incerci 😉
Edith , ador acest tiramisu cu visine !! Mie una mi se combinatia perfecta !! 😉
Magda, daaa, e perfect pt vara, usor si racoros 🙂 Te pup!
Buna Edith,
Urmaresc cu interes blogul tau si ma inspir de fiecare data cand vreau sa prepar ceva.M-as apuca si eu de aceasta dieta Dukan,am listat toate retetele tale dar imi trebuie un impuls Am de dat jos vreo 5 kg.Imi poti spune (daca nu e secret)cam cat ai slabit de cand ai inceput dieta?
Multumesc
Tatiana
Buna Tatiana, nu este f relevant cat am slabit eu, pt ca nu am tinut-o ca la carte, insa se slebeste f bine. Eu zic ca in 5-6 sapt ai da jos cele 5 kg lejer. Daca nu mai repede. Citeste mai multe detalii despre dieta pe http://www.dietadukan.ro
Bafta 🙂
Ce bine arata prajiturica si imi place foarte mult ca se face rapid.
Edith, spune-mi te rog, cam ce cantitate iese? Cate pahare ca in poza ti-au iesit? Pot sa folosesc piscoturi cumparate? Si daca da, ce cantitate sa folosesc? Multumesc frumos!
Am spus dupa ce am scris ingredientele: 3 portii 🙂
Daca nu tii dieta dukan, sigur, poti folosi piscoturi, frisca, crema de branza, mascarpone. Toate chestiile calorioase si gustoase 😉 Poti pune 1 piscot in fiecare pahar, sau 2, in fct de cat sunt de mari paharele.
Draga edith!am descoperit de curand site ul tau si de atunci ma uit in fiecare zi.azi am facut reteta de mai sus.un deliciu!!!!te pup!
Elena, ma bucur ca “m-ai gasit” si ca ti-a placut tiramisu-ul 🙂
Te mai astept cu impresii cand incerci ceva 😉