Inca o idee de aperitiv aspectuos si gustoos, mai ales pentru iubitorii de somon ca mine.
Tartine de castraveti, cu crema de branza si somon.
Ne trebuie:
1 castravete in folie
150 g branza crema Philadelphia
(eu am folosit Almette yougurt)
30 g unt
150 g somon afumat (aprox.)
1 castravete in folie
150 g branza crema Philadelphia
(eu am folosit Almette yougurt)
30 g unt
150 g somon afumat (aprox.)
Cum se fac:
Castravetele se spala si se taie rondele de aproximativ 1/2 cm.
Crema de branza se amesteca cu untul (ambele la temperatura camerei).
In amestec puteti adauga si marar tocat (eu nu am pus).
Feliile de somon se taie in bucatele de 1 deget grosime.
Castravetele se spala si se taie rondele de aproximativ 1/2 cm.
Crema de branza se amesteca cu untul (ambele la temperatura camerei).
In amestec puteti adauga si marar tocat (eu nu am pus).
Feliile de somon se taie in bucatele de 1 deget grosime.
Punem crema intr-o punga cu un dui atasat sau puteti pune intr-o punga si sa taiati
un colt atat cat sa iasa crema cam de un deget grosime.Punem feliile de castravete pe platou ornam cu crema de branza in mijlocul castravetelui.
un colt atat cat sa iasa crema cam de un deget grosime.Punem feliile de castravete pe platou ornam cu crema de branza in mijlocul castravetelui.
Deasupra formam un trandafir din somon.
Se serveste in maxim o ora de la ornare (pentru ca, de la crema de branza,
castravetele se inmoaie cu trecerea timpului).
Cum sunt la gust??? E un aperitiv extrem de usor de facut vad, mai ales pt mine care sunt incepatoare.
Le-am facut anul trecut si eu din cartea mea de bucate,si sint tare bune,si aspectoase.Felicitari,arata super frumoase.Te felicit pentru premiul de pe culinar. }{te pup.un weekend placut.
Delicioase, le fac la aproape toate petrecerile! Super!
PS. Felicitari pentru premiu!
Ioana, daca iti plac ingredientele separat e foarte posibil sa iti placa si impreuna 🙂
Mie imi place mult Almette si castravetele, iar de somon nici nu mai amintesc 🙂
Paradis, iti multumesc pt felicitari! A fost o surpriza pt mine ca am castigat.. printre atatea bucatarese pricepute 🙂
Intr-adevar e un aperitiv bun,,rapid si aspectuos. Am aflat si eu de el de cand cu blogurile astea 😛 dar abia de sf Ioan am reusit sa le fac…
Pup, we placut si tie!
Bunny, merci frumos 🙂
Daa, stiu le-am vazut si la tine in super meniul pt colegii tai 🙂 Sunt rapide si de efect, e pacat sa nu le facem, si eu o sa le repet, ca e prima data cand am ajuns sa le fac…
Hello, sunt bune tare, am verificat dar somonul cere si niscaiva zeama de lamaie, parol!
Mada, acum.. fiecare dupa gust. Eu mananc somonul simplu fara pic de lamaie, nu mi se pare gretos si nici in combinatia asta nu mi s-a parut.
Ma gandesc ca daca pui zeama de lamaie pe somon risti sa se inmoaie foarte repede si crema de branza si castravetele.
Eu asa cred, dar tu poti incerca 🙂
Vai ce-mi plac tartinele tale, tare aspectoase. Sigursunt bune deoarece imi place somonul.
Cu prima ocazie le fac si eu. Apoi combinatia branza-somon imi place. Eu cumpar chiar branza la cutie cu gust de somon.
Weekend placut!
Nico
Merci, Nico! Sa le incerci ca sunt bune si de efect! Mmm branza cu aroma de somon.. la noi nu gasim dar am mai auzit, trebuie sa fie buuuna.
We placut si tie!
Am facut si eu aceste tartine delicioase de ziua mea, 1 mai, si au fost laudate si savurate de toti invitatii. Merci pt reteta.
Diana, ma bucur ca v-au placut!
La multi ani si te mai astept. 🙂
Cate idei…esti foarte tare!
Cami, nu sunt ideile mele, deci nu sunt asa de tare 😛 Oricum merci 🙂
Fiindca te admir foarte mult, vreau sa te anunt ca reteta si fotografia acestei retete ti-a fost furata de detinatoarea blogului http://www.gatindcumira.blogspot.com. M-am gandit ca iti este folositoare aceasta informatie pentru a lua masuri.Gasesti reteta aici http://gatindcumira.blogspot.com/2009/08/tartine-cu-castraveti-si-somon.html . Elena
Iti multumesc mult, Elena. Asa stiu unii, sa foloseasca munca altora… Reteta nu imi apartine, insa poza da.
Am intrat pe pagina “gospodinei” dar si-a eliminat posibilitatea de a lasa comentarii.. o fi mai primit si de la alte pers de la care o fi mai furat poze. Astia sunt romanii..
Te mai astept!
Vezi ca ti s a copiat si reteta si poza. Vezi aici:
http://gatindcumira.blogspot.com/2009/08/tartine-cu-castraveti-si-somon.html
Vezi ca o poti reclama la google. Gasesti aici cum:
http://foodblogcommunity.blogspot.com/2009/08/google-si-dreptul-de-copyright.html
Trebuie sa ne plangem, e munca noastra. A luat de la mai multi.
M-rules, merci frumos! M-a atentionat si Elena. I-am trimis un mail, am gasit adresa. Sa vedem ce face… apoi dc nu o scoate mai vedem 🙂
Precizez ca reteta nu imi apartine, este o reteta de aperitiv bine cunoscuta, doar poza este a mea 🙂
Si mie imi luase doar o poza, dar am reclamat o. A scos poza, dupa ce i am trimis un mail. Mai tot ce are pe blog sunt poze si retete ale altor persoane care au muncit, indiferent ca e vorba de o poza.
Sunt super , am impresionat toti prietnii cu aceste tartine 🙂
Multam mult mult pt idee informatii si mai ales pentru poza, pt ca daca nu le vedeam asa asptectoase nu le faceam 🙂
Zi faina !
Ramona
Ramona, ma bucur ca ai avut succes cu ele!
Sper sa mai incerci si alte retete, te astept cu impresii 🙂
Le-am incercat si au fost ft cautate de invitati :)) au mers foarte bine cu cracker-i (un fel de biscuiteti sarati, urscati), eu ii cumpar pe cei de la Barilla. Combinatia este orium FT reusita. Felicitari 🙂
Doina, ma bucur ca ti-au placut. Mai am retete de aperitive cu care sigur iti vei impresiona musafirii 🙂
Te mai astept sa incerci si alte retete 🙂
Reteta asta am facut siacum de doi ani, si anul trecut 🙂 anul acesta ar trebui schimat cred ca, dar ma atrage la fel ca prima data!!! 🙂
le-am facut si eu pentru craciun…mi-au iesit exact asa si sunt foarte gustoase
ma bucur ca ti-au placut 🙂
Buna Edith,
Imi poti spune cate ti-au iesit din 150 g branza? Exact cate sunt in poza?
Am o petrecere in weekend cu destul de multi invitati si as vrea sa stiu cam ce cantitate imi trebuie ca sa fac de ajuns pentru toti 🙂
Multumesc frumos
Sincer, nu mai stiu. Este o reteta din 2009. Dar tu bazeaza-te pe cele din poza, ca daca au mai fost cateva in plus, sigur se mananca 🙂
Iti multumesc pentru raspuns