Deci da, sunt fan tarte. Probabil v-ati dat seama (daca nu, o sa vedeti in viitor :)) ).
Tarta asta este delicioasaaaa. Cred ca este undeva de inspiratie franceza. Puteti renunta la gorgonzola sau o puteti inlocui cu telemea de oaie, rasa. Va fi la fel de buna, cu siguranta.
Ne trebuie:
Pt. aluat:
180 g unt
360 g faina
2 oua
sare
Pt. umplutura:
5-6 cepe potrivite (cca 500 g)
2 lg de ulei
200 g smantana
2 oua
50 g gorgonzola
sare, piper
(Cantitati pentru o tava de tarta cu 28 cm diametru)
Cum se face:
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele bine pana obtinem o coca elastica pe care o dam 30 min la rece invelita in folie de plastic.
Pentru punerea aluatului in tava si coacere, procedam ca la tarta cu ciuperci. Am explicat acolo pas cu pas.
Il coacem 10 min la cuptorul incins
Taiem ceapa solzisori, si o calim in ulei, cu capacul pus, pana devine sticloasa.
Punem sare, piper.
Eu am pus peste ea si ceva condiment picant din legume (natural-cumparat de la plafar).
Eu am pus peste ea si ceva condiment picant din legume (natural-cumparat de la plafar).
Batem ouale cu smantana si amestecam cu ceapa calita.
Scoatem aluatul de la cuptor dupa cele 10 minute, punem compozitia peste si
deasupra punem si niste cubulete de gorgonzola
Dam la cuptorul bine incins pentru cca 30-40 min. Eu am facut deasupra si un grilaj din surplusul de aluat care mi-a ramas.
Foarte, foarte aromata.
Buna si calda si rece.
Enjoy!
Arata intr-un maaaare fel!!!!!!!
Consistenta blatului dupa coacere este aceea nisipoasa, ca la tartele din cofetarii?
Multumesc!
Numai bine!
Arata tare bine, Edith! Imi inchipui ca e fraged aluatul, asa-i? Incerc s-o fac si eu saptamana asta cu cascaval deasupra. Poate faci si o tarta de post, ti-as fi recunoscatoare! O saptamana frumoasa!
Si eu sunt fan tarte! Apetisant arata 😉
Fetele, ma bucur ca va place. E si taaare buna, sa o incercati 🙂
Lavinia, blatul da este nisipos.
Ionela, din pacate cu tartele de post e mai greu… Trebuie ou/smantana sa lege umplutura. O sa postez curand cateva retete de post, asa ca fii pe faza 🙂
si eu sunt fan tarte, sarate sau dulce. Faina reteta asta! Felicitari pentru blog, l-am descoperit recent si o sa te urmaresc cu placere. Ancutza
Ancutza, ma bucur ca iti place!
Merci de vizita 🙂
Foarte, foarte buna! A “trait” doar o ora, din pacate, cu tot cu perioada de racire!!
Nici nu trebuie, de fapt sa ma mir, pentru ca toate retetele tale sunt minunate – am incercat mai multe. Nu am dat “gres” cu nici una!
Felicitari, Edith!
Si multumim pentru toate aceste retete pe care ni le impartasesti si noua, cu multa rabdare, cu multe detalii si multe poze apetisante!
La cat mai multe retete minunate! Andreea
Andreea, ma bucur mult ca ti-a placut. E una dintre preferatele mele 🙂
Iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si te mai astept cu impresii cand incerci ceva 🙂
Daca nu am gorgonzola la indemana pot sa o inlocuiesc cu o alta branza cu mucegai? Multumesc.
Sigur, poti folosi orice branza care se topeste si este aromata 🙂
Hristos a inviat!
Nu stiu ce s-a itamplat cu site-ul tau :(. Aveam salvate mai multe link-uri care acum nu mai sunt active. Nici link-ul de pe tarta cu ciuperci nu e de gasit.
Crissy, am trecut pe hosting propriu si s-au schimbat linkurile, insa retetele sunt in continuare acolo. Cele care contin data publicarii retetei in link nu functioneaza.
Asa cum am sssu si in pagina de eroare, daca in campul de acolo introduci titlul retetei cautate, te va duce direct pe reteta. De ex, tastezi in campul respectiv tarta cu ciuperci iti va arata retete ce contin ciuperci 🙂
Mersi pentru rețetă. Celor pentru care am pregătit-o le-a plăcut foarte mult.
Cu placere! Ma bucur ca le-a placut 🙂