tarta de ceapa
Deci da, sunt fan tarte. Probabil v-ati dat seama (daca nu, o sa vedeti in viitor :)) ).
Tarta asta este delicioasaaaa. Cred ca este undeva de inspiratie franceza. Puteti renunta la gorgonzola sau o puteti inlocui cu telemea de oaie, rasa. Va fi la fel de buna, cu siguranta.
 Ne trebuie:
Pt. aluat:
180 g unt
360 g faina
2 oua
sare
Pt. umplutura:
5-6 cepe potrivite (cca 500 g)
2 lg de ulei
200 g smantana
2 oua
50 g gorgonzola
sare, piper
(Cantitati pentru o tava de tarta cu 28 cm diametru)
Cum se face:
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele bine pana obtinem o coca elastica pe care o dam 30 min la rece invelita in folie de plastic.
Pentru punerea aluatului in tava si coacere, procedam ca la tarta cu ciuperci. Am explicat acolo pas cu pas.
Il coacem 10 min la cuptorul incins
Taiem ceapa solzisori, si o calim in ulei, cu capacul pus, pana devine sticloasa.
Punem sare, piper.
Eu am pus peste ea si ceva condiment picant din legume (natural-cumparat de la plafar).
IMG_8843_1
Batem ouale cu smantana si amestecam cu ceapa calita.
Scoatem aluatul de la cuptor dupa cele 10 minute, punem compozitia peste si
deasupra punem si niste cubulete de gorgonzola
IMG_8860_1
Dam la cuptorul bine incins pentru cca 30-40 min. Eu am facut deasupra si un grilaj din surplusul de aluat care mi-a ramas.
tarta de ceapa 1
Foarte, foarte aromata.
Buna si calda si rece.
Enjoy!
tarta de ceapa 2