Tarta cu somon si broccoli, o tarta delicioasa pentru care, astazi am ales varianta mai rapida si am folosit un aluat de tarta
cumparat (proaspat, nu congelat). Daca vreti sa faceti aluatul voi, puteti folosi reteta de la tarta de ceapa cu gorgonzola .
Puteti folosi si foietaj, daca doar din asta aveti la indemana.
Ne trebuie:
1 aluat pentru tarte (230 g am avut eu)
3 oua
200 ml smantana lichida
cca 220 g somon crud (fara piele)
cca 120 g mozzarella
5 florete de broccoli Edenia
2 fire de ceapa verde
– cantitati pentru o tava cu diametrul de 28 cm –
Cum se face:
Punem aluatul de tarta intr-o tava, il intepam la baza cu o furculita, acoperim cu hartie de copt si punem deasupra
fasole boabe, sau orez (sau orice altceva pentru a-l coace “in orb”) pentru 15 minute la cuptorul preincalzit la 180°C
– eu am folosit arpacas, pe asta il aveam la indemana.
Fierbem la aburi broccoli pentru cca 10 minute de cand incepe sa fiarba. Il las sa se racoreasca si taiem buchetele mai mici.
Intr-un bol batem ouale cu putina sare, piper, smantana lichida si adaugam ceapa verde tocata marunt, somonul taiat cuburi de cca 2cm si mozzarella
(mai oprim putina mozzarella si pentru deasupra). Omogenizam bine.
Turnam compozitia obtinuta peste aluatul copt partial, apoi punem din loc in loc buchetelele de broccoli putina mozzarella rasa.
Coacem la cuptorul pe care nu l-am stins, pentru 25-30 minute.
O lasam sa se racoreasca 20-30 de minute, apoi o feliem. Delicioasa!
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!