Afara e urat si ploua, asa ca este cel mai bun moment pentru a aprinde cuptorul. Astazi pentru o tarta delicioasa cu ricotta si zucchini.
Nu se face deloc greu si are avantajul ca poate fi consumata la micul dejun, pranz sau cina, in diverse combinatii,
ba chiar poate fi luata ca pachetel la servici. Sper sa va placa.
Ne trebuie:
500 g ricotta
200 g faina
1 plic praf de copt (10g)
2 zucchini medii (cca 300 g)
3 linguri parmezan ras
2-3 cateti de usturoi
3 oua
3 linguri de ulei
sare, piper
pesmet pentru tapetat tava
– cantitati pentru o tava de 26-28 cm –
Cum se face:
Taiem zucchini felii subitiri, ii presaram cu sare si ii lasam cca 15 minute pentru a iesi apa din ei.
Ii stergem cu prosoape de hartie de tot excesul de apa.
Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si calim zucchini cca 5-7 minute, iar in ultimele 2 minute adaugam usturoiul pisat, sare si piper.
Amestecam faina cu praful de copt si cernem amestecul (eu am adaugat si 1/2 lingurita turmeric pentru culoare).
Punem ricotta in bolul unui mixer si mixam pana devine fina, adaugam ouale pe rand mixand continuu, apoi adaugam faina.
Incorporam parmezanul ras si incet zucchini in compozitia obtinuta.
Daca, compozitia rezultata este prea uscata, adaugam 2-3 linguri de lapte.
Ungem cu ulei si tapetam cu pesmet o forma rotunda (eu am folosit o tava de tarta de 26 cm diametru) si turnam compozitia.
Deasupra punem cateva felii de zucchini (optional) si presaram putin pesmet.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40-45 minute.
O feliem rece. Este minunata langa un pahar de lapte batut.
Enjoy!
Arata intr-un mare fel !!! Si cu siguranta este delicoasa ….
PS.Nu ma voi satura niciodata sa-ti privesc pozele !! <3
Multumesc, Magda! Draguta ca de obicei! <3
Fetita mea a fost foarte incantata de ea!
Cu siguranta o voi mai face, chiarbma gandeam cu ce as mai putea inlocui zuchini 😉
Multumim!
Ma bucur ca v-a placut! 🙂
Am facut doar in varianta cu zucchini din pacate. Poate ar merge cu ardei gras… Am o tarta cu ardei gras aici: https://www.edithskitchen.ro/tarta-aperitiv-cu-ardei/
Foarte buna!
Multumesc pentru reteta!
Blogul tau este o adevarata inspiratie. Mult succes pe mai departe!
Elena
Multumesc mult Elena! Ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele.
Te mai astept sa-mi spui cand incerci ceva 🙂