tarta-cu-ricotta-si-zucchini

Afara e urat si ploua, asa ca este cel mai bun moment pentru a aprinde cuptorul. Astazi pentru o tarta delicioasa cu ricotta si zucchini.

Nu se face deloc greu si are avantajul ca poate fi consumata la micul dejun, pranz sau cina, in diverse combinatii,

ba chiar poate fi luata ca pachetel la servici. Sper sa va placa.

Ne trebuie:

500 g ricotta

200 g faina

1 plic praf de copt (10g)

2 zucchini medii (cca 300 g)

3 linguri parmezan ras

2-3 cateti de usturoi

3 oua

3 linguri de ulei

sare, piper

pesmet pentru tapetat tava

– cantitati pentru o tava de 26-28 cm –

Cum se face:

Taiem zucchini felii subitiri, ii presaram cu sare si ii lasam cca 15 minute pentru a iesi apa din ei.

Ii stergem cu prosoape de hartie de tot excesul de apa.

Incalzim uleiul intr-o tigaie antiaderenta si calim zucchini cca 5-7 minute, iar in ultimele 2 minute adaugam usturoiul pisat, sare si piper.

dovlecei-in-tigaie

Amestecam faina cu praful de copt si cernem amestecul (eu am adaugat si 1/2 lingurita turmeric pentru culoare).

Punem ricotta in bolul unui mixer si mixam pana devine fina, adaugam ouale pe rand mixand continuu, apoi adaugam faina.

mixer-Kitchen-Assistant-Electrolux

Incorporam parmezanul ras si incet zucchini in compozitia obtinuta.

Daca, compozitia rezultata este prea uscata, adaugam 2-3 linguri de lapte.

Ungem cu ulei si tapetam cu pesmet o forma rotunda (eu am folosit o tava de tarta de 26 cm diametru) si turnam compozitia.

Deasupra punem cateva felii de zucchini (optional) si presaram putin pesmet.

tarta-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40-45 minute.

O feliem rece. Este minunata langa un pahar de lapte batut.

Enjoy!

tarta-cu-ricotta-si-zucchini-1