Reteta de la Nico
Ne trebuie:
o cutie mica de iaurt simplu – 150 gr
2 cutii faina…folositi ca masura cea de la iaurt
1/2 cutie de ulei de masline
(mi s-a parut cam mult si am pus vreo 8 linguri)
2 oua
1 plic praf de copt
parmezan ras – 50gr
2 ardei grasi mai mari
2 catei usturoi
2 linguri ulei masline
1/2 ligurita de sareCum se face:
Taiati ardeiul gras in fasii, puneti 2 linguri ulei caliti ardeii, apoi adaugati usturoiul taiat rondele.
Adaugati putina apa si ii tineti la foc potrivit, pana cand se inmoaie putin.
Scoateti usturoiul si lasati ardeii sa se raceasca (eu nu l-am scos).

Intre timp amestecati bine iaurtul, ouale, uleiul (am pus cam 8 linguri si
am suplimentat cu 2 linguri de iaurt sa nu iasa prea groasa compozitia),
parmezanul, faina, praful de copt si sarea .

Dupa ce s-au racit ardeii, ii puneti in acesta compozitie (foto 2).
Opriti cateva fasii de ardei pentru ornat deasupra.
Compozitia se pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, deasupra puneti
fasiile de ardei oprite pentru decor.

Se da la cuptorul incins timp de 30-40 minute.
In loc de ardei, puteti folosi dovlecei, ceapa sau vinete.
Scoasa de la cuptor:

Si feluta:

Foarte buna si pufoasa!
Merci, Nico!