tartacuprune thumb3 1 - TARTA CU PRUNE
Imi plac mult prunele, iar in deserturi capata o aroma deosebita.
Astazi va arat o tarta simpla si foarte gustoasa, de sezon.

Ne trebuie:
Pt aluat:
350 g faina
150 g unt
80 g zahar
1 ou
un varf de cutit de sare
4-5 lg apa rece
Pt umplutura:
600-700 g prune
2-3 lg de zahar
2 lg amidon
2 lg gris
(diametru tava: 26 cm)
Cum se face:
Aluatul:
Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem un aluat compact.
Facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si dam la frigider cca 30’.
Dupa cele 30 de minute (il puteti lasa si de pe o zi pe alta|) intindem foaie subtire de cca 3-4 mm (oprim putin aluat si pentru grilaj).
Punem foaia in tava, taiem surplusul de pe margini si coacem aluatul 15 minute la cuptorul incins in prealabil.
Scoatem de la cuptor si punem in ea 1-2 lg rase de gris in strat uniform pentru a absorbi umezeala de la prune.
Umplutura:
Scoatem samburii prunelor (spalate bine in prealabil), le taiem in jumatate, apoi fiecare jumatate in 3-4 felii.
Amestecam feliile de prine cu zaharul. Lasam pe foc cca 15 minute, amestecand din cand in cand.
Punem peste amodon 4-5 lg din zeama lasata de prune, omogenizam bine si turnam amestecum peste prune.
Mai lasam sa fiarba cca 5-7 minute.
Turnam compozitia calduta peste aluatul precopt, asezam grilajul deasupra,
ungem grilajul cu ou batut si coacem la cuptorul incins cca 20 minute.
Untitled1 thumb3 1 - TARTA CU PRUNE
Cand o scoatem de la cuptor este de preferat sa o tinem acoperita pentru a nu se intari.
Eu dupa ce s-a racorit cca 15 minute am tinut-o intr-un suport de tort cu capac.
Este perfecta a doua zi, cand se inmoaie blatul.
Insa o puteti consuma si calda sau rece dupa ce a stat acoperita 1-2-3 ore.
tartacuprune1 thumb3 1 - TARTA CU PRUNE
Si feliuta:
felietarta thumb3 1 - TARTA CU PRUNE
Poza cu sectiunea si poza cu felia sunt facute pe fuga fiindca musafirii erau nerabdatori 🙂
Enjoy!
Urmeaza o alta tarta cu prune, so stay tuned :))