O idee delicioasa de rasfat de weekend, party cu prietenii sau pur si simplu o cina rapida si delicioasa:

tarta cu piersici si prosciutto. Eu am folosit piersici din compot de la Sun Food, insa puteti folosi si piersici proaspete.

(nu va lasati pacaliti de poze, eu am pus extra topping de prosciutto si felii de piersici dupa ce am terminat de facut pozele,

dar nu le-am putut poza asa “incarcate” pentru ca am vrut sa va dati seama ce este acolo :P)

Ne trebuie: 

1 aluat foietaj de 400 g

3 piersici (eu am folosit din cele in compot de la Sun Food)

150 g branza gorgonzola

100 g prosciutto crudo

4 lingurite de miere

2 lingurite reductie de otet balsamic

Cum se face:

Lasam foietajul la dezghetat peste noapte (sau la temperatura camerei 1-2 ore), il intindem usor cu facaletul si il impartim in 3 fasii dreptunghiulare

( eu am facut o tarta mare si 4 minitarte).

Crestam un chenar de jur imprejurul aluatului, cu varful unui cutit ascutit, fara a taia de tot foaia de aluat.

In interiorul chenarului asezam din belsug felii de gorgonzola, apoi peste ele felii de piersici. Presaram cate o lingurita de miere peste.

Coacem timp de 10 minute la cuptorul preincalzit la 200 C.

Dupa cca 5 minute dupa ce le-am scos de la cuptor, punem deasupra fasii de prosciutto si presaram reductia de otet balsamic.

Eu am pus si niste frunze de ruccola pentru un strop de culoare si aroma.

Buna tare!

Enjoy!