Tarta cu mango si ciocolata alba – o tarta ornata de sarbatoare dar pe care o puteti face fara acest decor cu orice ocazie pentru ca este delicioasa.
Cateva precizari:
Recomand sa nu folositi biscuiti digestivi pentru ca sunt mai dulci si tarta va iesi prea dulce.
Eu am folosit Petitte beurre. Puteti folosi si biscuiti populari.
In stratul de mango nu am pus deloc zahar pentru ca ciocolata alba este oricum foarte dulce.
Ne trebuie:
200 g biscuiti
100 g unt topit
3 linguri de lapte
o foaie de gelatina
100 g ciocolata alba
50 ml smantana lichida
– cantitati pentru o tava de 20 cm diametru –
Cum se face:
Punem pe foc mango congelat si fierbem amestecand din cand in cand cca 15 minute.
Indepartam de pe foc si adaugam foaia de gelatina pe care initial am hidratat-o in apa rece 2-3 minute si am stors-o bine si amestecam pana se dizolva.
Lasam sa se raceasca putin si il pasam cu blenderul de mana.
Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol si turnam peste ei untul topit si laptele si omogenizam bine.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava de tarta si cu mainile sau cu o lingura presam bine, inclusiv pe peretii tavii.
Eu am avut o tava cu fundul detasabil, asa am putut sa o scot din tava (am si ajutat cu cutitul pe margine sa desprind biscutii).
Daca faceti tarta intr-o tava normala, va trebui sa o taiati in tava si sa scoateti feliile.
Punem peste crusta piureul de mango care s-a racit intre timp si dam la frigider acoperita cu o farfurie.
Punem ciocolata alba rupta bucati si smantana lichida intr-un bol pe care il punem pe baie de aburi (atentie, sa nu atinga apa)
si amestecam pana se topeste toata ciocolata.
Turnam amestecul de ciocolata si smantana peste stratul de piure de mango si dam la frigider minim 2 ore, sau pana a doua zi.
Am ornat-o cu coacaze si rozmarin glazurate cu zahar si cubulete de mango.
Cum am facut coacazele glazurate: am pus intr-o craticioara mica 2 linguri de zahar in 3 linguri de apa si le-am pus la fiert, amestecand pana se topeste zaharul.
Punem fructele si crengutele de rozmarin in lichidul format si ne asiguram ca au fost acoperite de ele pe toate partile.
Le punem pe un gratar sa se usuce, apoi le dam prin zahar.
Recomand sa ornati tarta cu 1-2 ore maxim inainte de a fi servita (daca o serviti la o masa festiva).
Zaharul incepe sa se topeasca dupa ce sta la frigider mai multe ore.
Delicioasa!
Enjoy!
Nota:
Va dau si cantitatile pentru o tava de 26-28 cm: 350 g biscuiti, 150 g unt topit, 5 linguri lapte, 500 g mango , 2 foi de gelatina, 150 g ciocolata alba, 80 ml smantana lichida.