tarta-cu-gem-de-caise

Cum v-am mai spus, in ultima vreme sunt pe “baking mode”, asa cum ne sta si bine in anotimpul

rece si foarte rece care a venit parca mult prea repede anul asta…

Astazi avem cea mai delicioasa si rapida tarta cu gem de caise. Puteti folosi orice alt gem va place,

insa musai sa fir gustos si aromat. Si de gustul lui depinde gustul final al tartei.

Ne trebuie:

300 g faina

100 g zahar

80 g unt rece

1 ou mare

1 lingurita praf de copt

vanilie

un praf de sare

300 g gem de caise

– cantitati pentru o tava de 22 cm diametru –

Cum se face:

Simplu de tot. Punem faina cu zaharul, sarea, praful de copt, oul usor batut, vanilia si untul rece taiat cubulete.

Eu am pus si un praf de turmeric pentru culoarea galbuie a aluatului.

Amestecam cu maina pana obtinem niste firimituri ca in foto de mai jos.

preparare-tarta

Punem 1/2 din amestec in tava pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt, presam cu mana

pana obtinem un strat uniform si relativ compact. Punem deasupra gemul, apoi presaram pe toata suprafata restul de aluat.

Apasam usor cu degetele peste aluat. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35-40 minute.

tarta in tava

O feliem rece si o savuram cu mare pofta. Langa un pahar cu lapte dimineata este un deliciu.

Are un gust demential de biscuiti cu gem, dar biscuiti din aia buni (ca doar sunt facuti si nu cumparati 😛 ).

Enjoy!

tarta-cu-gem-de-caise-1