Cum v-am mai spus, in ultima vreme sunt pe “baking mode”, asa cum ne sta si bine in anotimpul
rece si foarte rece care a venit parca mult prea repede anul asta…
Astazi avem cea mai delicioasa si rapida tarta cu gem de caise. Puteti folosi orice alt gem va place,
insa musai sa fir gustos si aromat. Si de gustul lui depinde gustul final al tartei.
Ne trebuie:
300 g faina
100 g zahar
80 g unt rece
1 ou mare
1 lingurita praf de copt
vanilie
un praf de sare
300 g gem de caise
– cantitati pentru o tava de 22 cm diametru –
Cum se face:
Simplu de tot. Punem faina cu zaharul, sarea, praful de copt, oul usor batut, vanilia si untul rece taiat cubulete.
Eu am pus si un praf de turmeric pentru culoarea galbuie a aluatului.
Amestecam cu maina pana obtinem niste firimituri ca in foto de mai jos.
Punem 1/2 din amestec in tava pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt, presam cu mana
pana obtinem un strat uniform si relativ compact. Punem deasupra gemul, apoi presaram pe toata suprafata restul de aluat.
Apasam usor cu degetele peste aluat. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 35-40 minute.
O feliem rece si o savuram cu mare pofta. Langa un pahar cu lapte dimineata este un deliciu.
Are un gust demential de biscuiti cu gem, dar biscuiti din aia buni (ca doar sunt facuti si nu cumparati 😛 ).
Enjoy!
Zic prezent cand aud de tarte <3
O feliuta de tarta este mereu binevenita! Pup!
Foarte buna reteta! si caisele sunt un deliciu fin!
E fff buna. Merita incercata 🙂
Multumesc pentru vizita, dragele mele! 🙂
Aveti niste retete minunate!
Multumesc, Elina! Ma bucur ca sunt placul tau 🙂
Buna!Am facut tarta aseara si a iesit foarte buna.Multumesc de reteta.
Cu placere, Alina! Ma bucur ca ti-a placut 🙂
A iesit delicioasa cu gem de capsuni. Acum incerc una cu gem de prune. Multumesc de reteta! Rapida si fffff buna.
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Cand dorim sa taiem untul, cum stim ca e 80gr, 100gr sau orice alta cantitate ?
Elga, il cantaresti, ca pe toate celelalte ingrediente 😉
Am o intrebare. Cat timp ( aprox) dureaza amestecatul cu mana al compozitiei ptr ca mie niciodata nu imi iese atat de firimicios
Juliha, nu am cronometrat niciodata, in jur de 1 minut probabil… 🙂
Am facut-o aseara, cu gem de visine, a iesit foarte buna. Nu ma asteptam sa fie asa usor de facut, ce-i drept nu prea ma pricep la deserturi . Multumesc frumos de reteta :). Am sa mai incerc..
Mirabela, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Te astept cu impresii cand mai incerci si alte retete.
Cea mai usoara tarta,si cea mai delicioasa.multumim pt reteta!
Ma bucur ca ti-a placut! 🙂
Buna,
Mie nu imi iese aluatul sfaramicios, din contra, iese foarte lipicios. De ce oare?
Alina, untul este rece. Nu are de ce sa iti iasa lipicios. Trebuie sa iasa ca in poza. 🙂
Foarte usor de facut si foarte gustoasa. Data viitoare dublez cantitatile . Multumesc ptr retete!
Miha, ma bucur ca ti-a placut. Daca dublezi cantitatile iti tretbuie si o tava mai mare, sau doua tavi 🙂
nu ne putem lipsi de zahar? sau inlocuit?
il poti inlocui cu orice indulcitor preferi. De asemenea, trebuie folosit un gem fara zahar..