tarta cu ciocolata raw
Cum va spuneam, am facut in ultima vreme cateva dulciuri raw.
Am dat intamplator peste tarta asta pe youtube facuta de Any Phyo, si cum sunt o mare pofticioasa, m-am hotarat sa o incerc.
V-o recomand, este fara zahar, fara oua, fara unt, fara faina, ce altceva va puteti dori? Smile

Ne trebuie:
Pentru blat:
350 g curmale
200 g migdale crude
100 g nuci
1 lg cacao (sau pudra de roscove)
un praf de sare
Pentru crema:
o mana de curmale
3 bucati avocado copt
2 banane coapte
1-2 lg cacao (sau pudra de roscove)
zmeura pentru ornat
(puteti orna si cu nuca sau nuca de cocos)
(cantitati pentru o tarta cu diametrul de aprox 23-25 cm)
Cum se face:
Facem intai blatul.
Mixam migdalele, nucile, curmalele, cacaua si sarea in robotul de bucatarie pana obtinem un aluat lipicios (va trebuie un robot mai puternic ca sa faca fata).
Punem folie de plastic in tava (eu am folosit 3 tavite cu diametrul de cca 15 cm si un inel mic de cca 7 cm diametru).
Lasam marginile foliei mai mari pt a putea acoperi tarta cand o dam la frigider.
Punem un strat de cca 1 cm de blat, presam bine cu o lingura.
Untitled-1
Dam la frigider pana facem crema.
Mixam ingredientele pentru crema. Puteti renunta la banana si suplimenta cantitatea de avocado
sau puteti varia proportiile, insa sa pastrati in mare cantitatea.
Cacaua se pune la fel, dupa gust.
Intindem crema peste crusta, acoperim cu marginile foliei si dam la frigider cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).
Desfacem folia, o scoatem usor din tava cu tot cu tarta si cu o spatula transferam cu grija  tarta pe platou/farfurie.
Ornam cu zmeura si mancaaam.
tarta cu ciocolata raw 1
Este tare buna si sanatoasa, se poate pastra pana la 2 zile in frigider (daca rezista!).
Enjoy!
tarta raw cu ciocolata 2