Daca sunteti de parere, ca si mine, ca totul este mai bun cu bacon, va va placea cu siguranta aceasta supa crema de porumb cu bacon.
Numai buna de savurat fierbinte intr-o zi racoroasa de toamna.
Ne trebuie:
200 g bacon
1 ceapa mare
2 conserve de porumb Sun Food
200 g smantana fermentata (sau 200 ml smantana pentru gatit)
sare, piper
– cantitati pt cca 4 portii –
Am folosit si de aceasta data porumb crocant de la Sun Food – 100 % conserve sanatoase.
Cum se face:
Taiem baconul fasii subtiri si il prajim intr-o cratita antiaderenta pana cand se rumeneste usor.
Il scoatem din cratita si in grasimea lasata prajim ceapa tocata solzi.
Daca nu lasa grasime baconul, adaugati 1 lg de ulei. Calim ceapa cu sare, acoperit, timp de cca 10 min, amestecand din cand in cand.
Punem porumbul scurs peste ceapa calita, adaugam cca 600 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba acoperit timp de cca 10 minute.
Pasam totul cu blenderul vertical sau in vasul unul blender (daca vasul este din plastic, lasati sa se racoreasca putin).
Rasturnam supa pasata in cratita si adaugam baconul si piper proaspat macinat.
Daca folositi smantana pentru gatit, o adaugati si pe ea si mai puneti pe foc sa fiarba cca 5 minute sa se imprieteneasca aromele.
Daca folositi smantana fermentata (va fi usor acrisoara supa, deci mai buna), punem la fiert doar supa pasata cu baconul inauntru
si mai fierbem 5-10 minute, acoperit.
Servim cu multa smantana fermentata pe care o adaugam in castron.
Buna tare.
Enjoy!