Acum cateva luni am fost in concediu in Toscana si am mancat acolo o supa crema de fasole uscata foaaarte buna.
Nu ma gandisem sa fac supa crema de fasole pana acum, desi sunt mare amatoare si de supa de fasole clasica, cu taitei si de fasole batuta
sau iahnie de fasole. Si uite asa, in timp de mancam, mi-am zis: “mmmmm, trebuie sa fac si eu cu prima ocazie”.
Supa crema de fasole toscana continea si paste potrivite, rotunde in ea, insa eu am renuntat la ele, sa mai scad din calorii.
Si iata ca prima ocazie a venit. Si cum sunt in criza de timp in ultima vreme, am folosit fasole la conserva de la Sun Food,
conserve 100% sanatoase la care apelez foarte des, asa cum ati vazut probabil.
Ne trebuie:
150-200 g bacon afumat
1 ceapa maare
1 morcov
1 radacina pastarnac
1-2 linguri ulei (optional)
sare, piper
cca 500 ml supa de legume/pui (optional)
3 conserve de fasole Sun Food
– cantitati pentru cca 4 portii –
Cum se face:
Prajim baconul taiat fasii subtiri, intr-un vas antiaderent fara ulei, amestecand pana cand baconl este rumenit.
Il scoatem intr-un castron si acoperim. In uleiul ramas, calim ceapa tocata cubulete, acoperit, cu sare, amestecand din cand in cand
(la mine nu prea a ramas ulei, asa ca am adaugat 2 linguri de ulei de floarea soarelui).
Adaugam morcovul si pastarnacul tocate cubulete, punem cca 100 ml apa peste legume, acoperim si lasam
sa fiarba cca 10 minute.
Adaugam si fasolea fiarta din conserva (oprim cca 100 ml lichid pentru a potrivi consistenta supei ulterior)
restul de apa (cca 400 ml) si 1 lingura de legume pudra deshidratate (din Plafar).
Acoperim si lasam sa fiarba inca 5-7 minute, la sfarsit potrivim de sare si piper. Eu am adaugat si putin sos chilli, picanta este si mai buna.
Pasam totul cu blendeul de mana si servim cu baconul prajit anterior deasupra.
Evident ca mi-am pus mai mult decat se vede in poza (cam de vreo 3 ori mai mult :)))
Enjoy!
Nota: daca vreti sa folositi fasole uscata, o lasati la inmuiat in apa rece peste noapte (de preferat),
apoi o fierbeti schimband de doua ori apa si o folosit apoi ca in reteta (daca puneti la fiert si 2 bucati de os de la costita afumata, va iesi o nebunie! 🙂
E prima oara cand vad o reteta de supa crema de fasole uscata. Are toate datele sa fie super-buna. Frumoase poze, as usual.
Si eu am gustat pentru prima data in Italia si mi-a placut tare. Cu afumatura e to die for 😉
Merci 🙂
Interesanta reteta. Da, fasolea uscata si fiarta e net superioara. De obicei produsele conservate au altfel de gust, unele au o aroma de “tabla”.
Asa este, produsele proaspete sunt bune, insa fasolea asta nu are gust de tabla 🙂 In plus, cand nu ai timp, vii de la serviciu si trebuie sa pregatesti cina, sunt mereu la indemana 🙂
Daca nu are aroma de “tabla” o sa le incerc. Stiu, ai dreptate, timpul e limitat pentru oamenii muncii :). Apropo, conservele de rosii SunFood sunt bune? de prea multe ori am luat tzeapa cu rosiile la conserva, nu am putut face un sos ca lumea pentru ca erau prea acre!
Mark, mie imi plac. Nu ramane decat sa le incerci sa vezi daca sunt pe gustul tau. Criteriul pe care aleg eu conservele de rosii este sa nu contina acid citric (multe de pe piata contin..).
Si ca pont, eu in toate sosurile de rosii adaug 1/2 sau 1 lingurita de zahar 🙂