supa-crema-de-fasole

Acum cateva luni am fost in concediu in Toscana si am mancat acolo o supa crema de fasole uscata foaaarte buna.

Nu ma gandisem sa fac supa crema de fasole pana acum, desi sunt mare amatoare si de supa de fasole clasica, cu taitei si de fasole batuta

sau iahnie de fasole. Si uite asa, in timp de mancam, mi-am zis: “mmmmm, trebuie sa fac si eu cu prima ocazie”.

Supa crema de fasole toscana continea si paste potrivite, rotunde in ea, insa eu am renuntat la ele, sa mai scad din calorii.

Si iata ca prima ocazie a venit. Si cum sunt in criza de timp in ultima vreme, am folosit fasole la conserva de la Sun Food,

conserve 100% sanatoase la care apelez foarte des, asa cum ati vazut probabil.

Ne trebuie:

150-200 g bacon afumat

1 ceapa maare

1 morcov

1 radacina pastarnac

1-2 linguri ulei (optional)

sare, piper

cca 500 ml supa de legume/pui (optional)

3 conserve de fasole Sun Food

– cantitati pentru cca 4 portii –

Cum se face:

Prajim baconul taiat fasii subtiri, intr-un vas antiaderent fara ulei, amestecand pana cand baconl este rumenit.

Il scoatem intr-un castron si acoperim. In uleiul ramas, calim ceapa tocata cubulete, acoperit, cu sare, amestecand din cand in cand

(la mine nu prea a ramas ulei, asa ca am adaugat 2 linguri de ulei de floarea soarelui).

Adaugam morcovul si pastarnacul tocate cubulete, punem cca 100 ml apa peste legume, acoperim si lasam

sa fiarba cca 10 minute.

bacon-si-legume

Adaugam si fasolea fiarta din conserva (oprim cca 100 ml lichid pentru a potrivi consistenta supei ulterior)

restul de apa (cca 400 ml) si 1 lingura de legume pudra deshidratate (din Plafar).

Acoperim si lasam sa fiarba inca 5-7 minute, la sfarsit potrivim de sare si piper. Eu am adaugat si putin sos chilli, picanta este si mai buna.

Pasam totul cu blendeul de mana si servim cu baconul prajit anterior deasupra.

Evident ca mi-am pus mai mult decat se vede in poza (cam de vreo 3 ori mai mult :)))

Este delicioasa!

supa-crema-de-fasole-1

Enjoy!

supa-crema-de-fasole-2

Nota: daca vreti sa folositi fasole uscata, o lasati la inmuiat in apa rece peste noapte (de preferat), 

apoi o fierbeti schimband de doua ori apa si o folosit apoi ca in reteta (daca puneti la fiert si 2 bucati de os de la costita afumata,  va iesi o nebunie! 🙂