strudel cu mere 1

Va vine sau nu sa credeti, reteta asta a fost ratacita timp de un an si ceva. Acum am dat peste ea si am zis ca la

cat de bune sunt strudelele cu mere, e pacat sa nu v-o arat. Insa faceti abstractie de poze, va rog 🙂

Eu una sunt mare fan placinta cu mere (stau si ma gandesc, ce nu-mi place mie… :D)

Ne trebuie:

1 pachet de foi de placinta

8 mere ionatane maari

3-4 lg de zahar

1 lgt scortisoara

cca 100 ml ulei

Cum se fac:

Se dezgheata foile la temp. camerei.

Dam merele pe razatoare (cu tot cu coaja) si le punem intr-o cratita pe foc cu zaharul.

Le lasam pe foc amestecand din cand in cand, pana se evapora zeama pe care o lasa (cca 20-25 min).

In ultimele 5 minute punem praful de scortisoara.

Taiem fiecare foaie de placinta in 2 pe latime (lucram cu maxim 2 foi odata, pe restul le tinem impachetate,

sau acoperite cu un prosop umezit si stors, sa nu se usuce).

Eu am folosit foi de placinta de la bella (foi de placinta de casa se numesc), care sunt putin mai groase decat cele clasice.

Daca folosti din cele clasice, suprapuneti cate doua foi (eu am pus doar cate o foaie).

Revenim. Luam fiecare jumatate de foaie de placinta, o ungem cu ulei cu o pensula, asezam la un capat cca 2 lg de mere

(nu prea pline, eu le-am pus cam pline, dar data viitoare pun mai putina umplutura), impachetam marginile si rulam

Ca in poze.

imapaturire strudel

Asezam strudelele pe hartie de copt in tava de la aragaz.

strudel in tava

Le ungem desupra cu putin ulei, pulverizam apa deasupra si dam la cuptorul bine incins pt cca 30-35 minute.

Eu folosesc un pulverizator cumparat gol, special pentru bucatarie.

Cand strudelele sunt coapte, scoatem tava, mai pulverizam niste apa deasupra si acoperim cu 2-3 prosoape

de bucatarie sa se abureasca bine si foaia sa nu ramana casanta.

Servim pudrat cu zahar, cu sos de vanilie sau cu inghetata de vanilie, dupa preferinte.

Enjoy!

strudel cu mere