Va vine sau nu sa credeti, reteta asta a fost ratacita timp de un an si ceva. Acum am dat peste ea si am zis ca la
cat de bune sunt strudelele cu mere, e pacat sa nu v-o arat. Insa faceti abstractie de poze, va rog 🙂
Eu una sunt mare fan placinta cu mere (stau si ma gandesc, ce nu-mi place mie… :D)
Ne trebuie:
1 pachet de foi de placinta
8 mere ionatane maari
3-4 lg de zahar
1 lgt scortisoara
cca 100 ml ulei
Cum se fac:
Se dezgheata foile la temp. camerei.
Dam merele pe razatoare (cu tot cu coaja) si le punem intr-o cratita pe foc cu zaharul.
Le lasam pe foc amestecand din cand in cand, pana se evapora zeama pe care o lasa (cca 20-25 min).
In ultimele 5 minute punem praful de scortisoara.
Taiem fiecare foaie de placinta in 2 pe latime (lucram cu maxim 2 foi odata, pe restul le tinem impachetate,
sau acoperite cu un prosop umezit si stors, sa nu se usuce).
Eu am folosit foi de placinta de la bella (foi de placinta de casa se numesc), care sunt putin mai groase decat cele clasice.
Daca folosti din cele clasice, suprapuneti cate doua foi (eu am pus doar cate o foaie).
Revenim. Luam fiecare jumatate de foaie de placinta, o ungem cu ulei cu o pensula, asezam la un capat cca 2 lg de mere
(nu prea pline, eu le-am pus cam pline, dar data viitoare pun mai putina umplutura), impachetam marginile si rulam
Ca in poze.
Asezam strudelele pe hartie de copt in tava de la aragaz.
Le ungem desupra cu putin ulei, pulverizam apa deasupra si dam la cuptorul bine incins pt cca 30-35 minute.
Eu folosesc un pulverizator cumparat gol, special pentru bucatarie.
Cand strudelele sunt coapte, scoatem tava, mai pulverizam niste apa deasupra si acoperim cu 2-3 prosoape
de bucatarie sa se abureasca bine si foaia sa nu ramana casanta.
Servim pudrat cu zahar, cu sos de vanilie sau cu inghetata de vanilie, dupa preferinte.
Enjoy!
Eu fac placinta cu aluat de foietaj…parerea mea e ca iese mult mai buna…si insiropata 😀 oricum..bv Edith pentru retete :*
Oana cum a iesit strudelul cu aluat de foietaj?
Iese ff bun…eu nu scurg merele de zeama, le las zeama pt ca insiropeaza aluatul de foietaj…iese minunat..te lingi pe degete, la propriu 😀
Eu pun aluatul, merele(ori date pe razatoare, ori cuburi) cu zahar si scortisoara….si la cuptor 🙂 nu e nimic greu…toate sunt dupa gust.. Pofta buna :*
Nu se umfla foietajul ca cel cumparat din magazin, am uitat sa precizez…din cauza merelor zemoase.
Daca vreti sa se desfaca ca cel din magazin dupa ce radeti merele, le lasati sa se scurga de zeama. 🙂
Mersic Oana…Oh my God…esti din Roman!!..si eu am locuit in Roman…2 decenii in urma..hahaha…cum pot sa te contactez?
Iubesc strudelurile de orice fel 🙂 Iar pozele tale nu-s asa urate cum ai zis tu 😉 Weekend frumos!
Super bine arata! Si pozele sunt chiar frumoase! 🙂
Arata grozav! O primavara minunata iti doresc!
Superbe pozele iar reteta aseapta deja printata, sper sa gasesc foi de casa! Iti doresc o primavara minunata, plina de succese, realizari si dragoste!
Le-am facut ieri si au fost grozave! Multumesc foarte mult!
Anca, ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut 🙂
O primavara frumoasa ca tine iti doresc 🙂
O bunatate strudelul cu mere. Cam multa munca cu foile de placinta, am facut si eu un strudel cu mere cu foi si foarte greu am lucrat cu ele ca erau toate zdrobite :(.
yummy!!! imi plac la nebunie placintele cu mere, sau strudel cu mere…am facut de cateva ori placinta cu mere cu foaie de gris…o nebunie ce sa zic…a avut un success fantastic in familia mea si prietenii. mei….trebuie sa incerc numai decat strudelul asta care arata “mouth watering” ….numai ca ma o mica numai ca am o problema, eu locuiesc in Canada si nu stiu ce foi sa folosesc…tocmai citeam mesajul Oanei si ma gandeam daca pot sa folosesc aluat de foietaj?…foile de placinte care erau pe vremea cand eram eu in Romania nu le-am vazut pe aici….
Poti folosi si aluat de foietaj, insa nu merge sa le impachetezi la fel. Poti folosi metoda asta: https://www.edithskitchen.ro/2008/12/pateuri-cu-branza-dulce.html
Dar totusi, imi este greu sa cred ca nu se gasesc si foi de placinta, din cele subtiri, multe la pachet: phyllo pastry cred ca ii zice.
Multumesc frumos Edith, esti o scumpica!
Nu imi par pozele ca ar avea ceva, cred ca totul tine de ochiul care le privesc.
Chiar imi plac si sper ca odata , candva, sa ajung fac si eu poze asa . Momentan invat, dar poze pe care eu sa le fac si care sa-mi placa ar fi cam 1 din 3 :))
Strudelul cu mere e si unul din preferatele mele. 🙂
Un martie fericit din partea mea!
Iti multumesc frumos! 🙂
O primavara frumoasa!
Arata chiar foarte bine, in ciuda faptului ca nu ma omor dupa produsele facute din foitaj, cred ca cu greu ca m-as satura de una astfel de desert minunat, multumesc frumos!
ma bucur ca iti place! 🙂
Le-am incercat ieri. Tare tare bune au fost. Iti multumesc pentru reteta! 🙂
ma bucur tare ca l-ai incercat si ti-a placut 🙂
Divin arata! Initial am crezut ca sunt clatite cu crema, insa arata bestial. Mi-ar place si cred ca voi face, cat de curand, strudelul. Nu am facut pana acum si sunt curioasa cum imi vor iesi.
Sper sa iti placa 🙂 Noua ne place mult.
Revin, Edith! Tocmai am scos tava cu strudele din cuptor (le-am facut din nou :)) si ca sa fiu sincera nu stiu daca m-as fi apucat de gatit daca nu ai fi fost tu si retetele tale minunate! Multumesc foarte mult!
Anca, ma bucur ca iti plac strudelele 😉 Si ma bucur tare ca te-ai apucat de gatit, pt ca faci lucruri minunate 🙂 Te pup cu drag!
Repet experienta in seara asta :), cele mai bune strudele ever <3
Ma bucur tare ca iti plac. Te pup, Anca! 🙂