strudel cu branza si legume

Imi place (din pacate) cam tot ce contine foietaj, desi stiu ca nu este cea mai sanatoasa

alegere. Insa din cand in cand nu ma pot abtine sa incerc cate o reteta, fie dulce fie sarata.

Astazi avem un strudel sarat, cu branza si legume. Poate fi luat ca pachetel la servici, servit ca mic dejun,

sau chiar ca pranz/cina, impreuna cu o salata. Si la petreceri este un aperitiv cu mult succes.

Ne trebuie:

1 aluat foietaj 800 g

300 g branza dulce

4 lg smantana

1 ou

3 lg cascaval ras

6-7 lg mazare din conserva

4 lg ardei gras tocat marunt

2 catei mici de usturoi

1 lg patrunjel tocat

sare, piper

1 ou de prepelita – pentru uns deasupra

susan, mac (optional)

Am folosit mazare la conserva de la Sun Food care au conserve sanatoase, fara adaosuri nocive.

conserve mazare _Sun food

Cum se face:

Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei.

Facem umplutura: amestecam toate ingredientele: branza dulce, oul, smantana, cascavalul ras, mazarea, ardeiul gras,

usturoiul zdrobit, patrunjelul, sare, piper.

Impartim aluatul in 4 bucati si le punem pe hartia de copt. Asezam din umplutura cu lingura pe marginea din dreapta a

bucatii de foietaj, apoi bucata din stanga o punem peste umplutura. Ungem marginea cu oul de prepelita

batut (pe care il pastram pentru uns si deasupra) si presam cu o furculita marginile.

Repetam procedeul pentru fiecare dintre cele 4 bucati de foietaj.

Crestam in diagonala strudelul obtinut (ca in imagine), ungem cu oul batut si presaram deasupra susan, mac, la alegere.

strudele in tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 190-200 C pentru cca 30 minute.

Il feliem si servim rece, pentru ca se taie mai bine.

Enjoy!

strudel cu branza si legume 1