stelute cu migdale - STELUTE CU MIDGALE

Stelutele astea sunt o incantare pentru ochi si pentru papilele gustative.

Au un gust discret de migdale, foarte bun.

Daca vreti puteti pune scortisoara sau esenta de migdale, dupa gust. Eu le-am lasat simple.

Desi trebuiesc lasate cateva ore inainte de a le coace, eu zic ca merita asteptarea…

Ne trebuie:

3 albusuri

250 g zahar pudra (+extra pt intins foaia)

500 g migdale macinate (puteti folosi si nuci)

migdale intregi pentru ornat

(pt cca 53 de bucati)

Cum se fac:

Cernem zaharul pudra.

Macinam migdalele (eu le-am maruntit cu robotul de bucatarie).

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul pana obtinem o spuma lucioasa.

Oprim 3 linguri (mai cu varf) din acest amestec pentru glazurarea ulterioara a fursecurilor.

Adaugam amestecul de migdale peste albusurile ramase si omogenizam bine.

1 - STELUTE CU MIDGALE

Punem aluatul la frigider pt cca o ora.

Presaram pe hartie de copt zahar pudra, acoperim aluatul cu foile de plastic si intindem foaie groasa de cca 1/2 cm.
Decupam stelute si le punem in tava, pe hartie de copt (ne ajutam de o paleta pentru a nu deforma stelutele).

2 - STELUTE CU MIDGALE

Sfatul meu: nu intindeti tot aluatul odata (cum am facut eu si m-am chinuit putin..)

impartiti-l in jumatate (asa nu va trebui sa il intindeti foarte mult si sa il presati prea tare pe foaia de copt)

si neaparat intindeti pe foaie de copt (nu pe suprafata de lemn cum am facut eu, pt ca se lipeste).

Punem glazura din albusuri oprita, pe fiecare steluta, apoi punem cate o jumatate de sambure

de migdala in mijloc (eu le-am taiat cu atentie cu un cutit, exact pe despicatura lor naturala).

Dupa ce le glazuram, lasam fursecurile sa se usuce, in tava, pt cca 5-6 ore (eu le-am lasat vreo 4 cred), la temperatura camerei.

IMG 6665 1 - STELUTE CU MIDGALE

Apoi le coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pt cca 10 minute.

Le lasam in tava 5 minute, apoi cu o paleta le transferam pe un gratar si le lasam sa se raceasca definitiv.

Nu le luati din tava prea repede, pentru ca  sunt moi si se pot deforma/rupe.

Nu-i asa ca-s tare frumusele si siiigur ii vor placea Mosului si puiutilor vostri.

stelute cu migdale 2 - STELUTE CU MIDGALE

Enjoy!

stelute cu migdale 1 - STELUTE CU MIDGALE