sorbet de ananas

Cred ca ati observat ca nu prea am retete de inghetata pe blog, unii dintre voi

chiar mi-ati scris ca ati vrea sa pun, sa va dau idei. Nu sunt un mare fan al inghetatei,

insa imi place mult sorbetul. Voi pune si ceva retete de inghetata vara asta, promit šŸ™‚

Daca nu ati vazut sorbeto-ul de caise pe care l-am postat acum 2 ani, musai sa il incercati,

e tare bun, aromat si racoros.

Astazi avem un sorbeto bun si aromat, pe care il puteti face cand nu aveti prea multe ingrediente la indemana.

De fapt, el poate contine un singur ingredient, se poate face si cu ananas crud, insa cand nu il aveti la

indemana, o conserva de ananas este tot ce va trebuie šŸ™‚

Ne trebuie:

o conserva de ananas (doar fructele)

2 lg de zeama de lamaie

1 pastaie de vanilie

3-4 lg lichior de ananas – daca aveti (eu am pus limoncello)

1 varf de lingurita turmeric (optional-pentru culoare)

4-5 frunze de menta (optional)

– cantitati pt aproximativ 4-5 portii –

Am folosit o conserva de ananas cu continut redus de zahar, de la Sun Food.

La ei gasiti o gama de conserve 100% sanatoase.

conserve ananasĀ Cum se face:

Punem bucatile de ananas din compot in blender, impreuna zeama de lamaie, continutul pastaii de vanilie, turmeric,

lichiorul si cateva frunze de menta (eu nu am pus). Mai puteti adauga si coaja de lime daca vreti.

Daca vor consuma si copiii, eliminati lichiorul, insa el impiedica formarea acelor de gheata,

cum va spuneam si la sorbeto-ul de caise.

Punem amestecul in forme speciale de inghetata. Eu am folosit asa ceva, din silicon, luata de la

un magazin cu produse ieftine chinezesti (are si betele incluse, insa am uitat sa le pun in forma cand am pozat-o).

forma inghetata silicon

In lipsa de forme de inghetata, puneti amestecul in pahare de plastic de unica folosinta, jumatate din pahar,

dati la frigider pt o ora si apoi infigeti in centru bete pentru inghetata

(pe care daca nu le gasiti de cumparat, le puteti refolosi pe cele de la inghetata pe care o consumati pe bat šŸ™‚

Dam la congelator pentru 5-6 ore (sau peste noapte). Cu cat recipientul este mai mare, cu atat va ingheta mai greu.

Scoateti inghetata cu cca 30 minute inainte din congelator pentru a o putea desprinde din forma,

sau o scufundati pt 2-3 secunde intr-un vas cu apa fierbinte

(nu pentru 6-7 secunde cum am facut eu si s-a topit prea tare :)) ā€“ vezi prima poza..)

Le puteti glazura cu ciocolata neagra, daca doriti. E f buna combinatia šŸ™‚

Enjoy your summer! šŸ™‚

sorbet de ananas 1

*********************************************************************

banner concurs

Am din nou un cos cu conserve pentru unul dintre voi, oferit de prietenii de la Sun Food.

Conserve sanatoase Sun Food, in valoare de 50 lei!

Ce trebuie sa faceti:

1. Dati like paginii de Facebook Sun Food

2. Dati like paginii Edithā€™s Kitchen

3. Faceti share la aceasta postare pe facebook (atentie, postarea sa fie publica!)

4. Lasati un comentariu la aceasta postare cu numele cu care ati dat like si link catre profilul vostru de FB

Coletul va fi trimis doar pe teritoriul Romaniei.

Va puteti inscrie pana pe data de 17 iunie, ora 24.00,

iar eu pe data de 18.06.2013 voi anunta castigatorul in aceasta postare,

castigator extras cu ajutorul www.radom.org.

Bafta tuturor! šŸ™‚

Avem castigatorul cosului de conserve:

Eugenia Moi, felicitari! šŸ™‚

castigatorTe rog sa imi trimiti numele, adresa completa si nr de telefon pe adresa: edithfrincu (@) yahoo . com.

Daca in termen de 72 ore nu voi primi datele, voi face o noua extragere.