semiluna2525202 thumb25255B325255D 1 - Semiluna

O stiu de cand eram mica. O faceau si mama si bunaca. Cred ca o stiti si voi.

Asa ca de curand, i-am cerut mamei reteta sa v-o arat si voua.

E tare frumusica si delicioasa. Arata bine pe orice platou cu prajituri si cu siguranta

cei mici vor fi incantati.

Ne trebuie:

3 oua (care se cantaresc=in jur de 160g)

daca ouale sunt mari si cantaresc pana la 190 g, folositi o tava cu 1-2 cm mai mare

unt

zahar

faina

(cele 3 de mai sus in acelasi gramaj cu ouale)

coaja de la 1/2 lamaie

un praf de sare

nuci macinate

– cantitati pt o tava de 21 x 25 cm –

Cum se face:

Se mixeaza untul la temperatura camerei cca 1 min, se adauga zaharul si se mixeaza pana isi creste volumul (2-3 min).

Cu cat untul este mixat mai mult, iese mai pufoasa si mai inalta prajitura.

Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand in continuare, apoi coaja de lamaie.

Adaugam albusurile batute spuma cu sare, si amestecam cu o spatula. La final punem faina si omogenizam.

Turnam compozitia in tava de 21 x 25 cm,care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Presaram pe toate suprafata nuca macinata, din abundenta si zahar tos in ploaie.

Coacem circa 15-20 minute la cuptorul preincalzit la 180C, pana trece testul scobitorii.

Cand este gata se lasa 5-10 minute sa se mai raceasca, apoi cu o forma rotunda de decupat biscuitii

sau cu un pahar se decupeaza in semuluni, incepand cu una din laturi, direct in tava.

Prima prajitura decupata va fi un cerc, pe care il facem semiluna taind din nou cercul.

Nu vom obtine numai semiluni,

avand scuza de a consuma pe masura ce o taiem, resturile de pe margine :))

semiluna thumb25255B325255D 1 - Semiluna

Enjoy!

semiluna2525201 thumb25255B325255D 1 - Semiluna