50 g lapte praf
100 ml apa
2 oua
30 g gelatina ( 3 pliculete ) + 100ml apa
4-5 lg cacao
esenta de rom sau vanilie
Se bate frisca si se pune la frigider.
Se amesteca bine sa se omogenizeze si apoi se pun pe foc.
Se tin pe foc aproximativ 2 minute, cat sa se topeasca zaharul.
Intr-un ibric se pune gelatina cu 100ml apa si se amesteca pe foc cca1 minut,
pana se topeste (nu se fierbe).
Ambele compozitii se lasa 5 minute la racit.
Se scoate frisca de la frigider, se opreste putina pentru ornat si peste ea se toarna
compozitiile din cele 2 recipiente si esenta (eu am pus esenta de vanilie).
Se amesteca bine sa rezulte o compozitie cremoasa.
Se toarna in castronele (am pus eu) jumatate din cantitate si se lasa la congelator 10 minute.
Cealata jumatate se amesteca cu cacao (4-5 linguri am pus eu, in functie de cat de neagra
este cacaua si cat de inchisa doriti sa obtineti culoarea).
Am pus si cateva picaturi de rom
(cat sa-i dea o aroma de “je ne sais quoi”)
Apoi am turnat peste cea alba.
Se lucreaza destul de repede cu compozitia pentru ca mie cea cu cacao mi s-a intarit putin
si dupa cum se vede nu am putut-o nivela…
Se mai lasa inca 10 minute in congelator, dupa care se orneaza cu frisca ramasa
(eu nu stau prea bine la capitolul asta, dupa cum se vede… ).
Mi-au iesit 4 castronele.
Se pastreaza in frigider.
Este foarte buuuna, pufoasa si racoroasa, un desert ideal pentru vara si nu numai!
Data viitoare o sa fac cu fructe ca ne-a placut taaare mult.
Edith.vin sa te laud,ca ai prestat niste sharlote foarte atragatoare.pupici.
Merci, Paradis! 🙂
Pup!
Edith arata bine, astea-s un fel de mousse nu? ( cu mai putin lapte), daca ii gelatina se poate folosi ca si crema. Uff… nu stiu cum ai atata timp sa gatesti atatea bunataturi.:)
Un fel de mousse doar ca putin ma tare. Cea alba e ca crema de diplomat la gust. Sigur ca se poate fol ca si crema (poate cu 2 pachete de gelatina… sau cu toate 3, nu stiu ca nu prea ma pricep la gelatina.. :D)
Oricum, merita incercata, e f buna! O sa o incerc cat de curand si cu fructe 🙂
Si eu stau destul de prost cu timpul.. ca noi toti de altfel. Mai nult in week-end fac mancare…:)
Buna, am incercat si eu charlota. Delicioasa!! Merci!
E ideala pentru o incepatoare ca mine 😛
O sa ma mai inspir de la tine.
Andrada, ma bucur ca ti-a placut. Asa e, e buna si deloc grea.
Te mai astept!