Ne trebuie:
500ml frisca lichida
200 g zahar
50 g lapte praf
100 ml apa
2 oua
30 g gelatina ( 3 pliculete ) + 100ml apa
4-5 lg cacao
esenta de rom sau vanilie
– cantitati pentru 4 portii –
Cum se face:
Se bate frisca si se pune la frigider.
Intr-o craticioara se pun: zaharul, laptele praf, ouale batute in prealabil si 100 ml apa.
Se amesteca bine sa se omogenizeze si apoi se pun pe foc.
Se tin pe foc aproximativ 2 minute, cat sa se topeasca zaharul.

Intr-un ibric se pune gelatina cu 100ml apa si se amesteca pe foc cca1 minut,
pana se topeste (nu se fierbe).
Ambele compozitii se lasa 5 minute la racit.
Se scoate frisca de la frigider, se opreste putina pentru ornat si peste ea se toarna
compozitiile din cele 2 recipiente si esenta (eu am pus esenta de vanilie).
Se amesteca bine sa rezulte o compozitie cremoasa.

Se toarna in castronele (am pus eu) jumatate din cantitate si se lasa la congelator 10 minute.

Cealata jumatate se amesteca cu cacao (4-5 linguri am pus eu, in functie de cat de neagra
este cacaua si cat de inchisa doriti sa obtineti culoarea).
Am pus si cateva picaturi de rom
(cat sa-i dea o aroma de “je ne sais quoi”)

Apoi am turnat peste cea alba.

Se lucreaza destul de repede cu compozitia pentru ca mie cea cu cacao mi s-a intarit putin
si dupa cum se vede nu am putut-o nivela…
Se mai lasa inca 10 minute in congelator, dupa care se orneaza cu frisca ramasa
(eu nu stau prea bine la capitolul asta, dupa cum se vede… Photobucket).
Mi-au iesit 4 castronele.

Se pastreaza in frigider.
Este foarte buuuna, pufoasa si racoroasa, un desert ideal pentru vara si nu numai!
Data viitoare o sa fac cu fructe ca ne-a placut taaare mult.