Dupa mesele bogate de sarbatori parca simtim nevoia de mancare mai lejera.
Asa s-a nascut acest sandvis cu avocado halloumi si pesto rosu.
Pentru un aer fresh am mai adaugat la unele felii de ridichi, la altele felii de rosii cherry,
iar deasupra am presarat mieji de floarea soarelui prajiti si sarati si usturoi verde tocat marunt.
Le-am facut cu Paine Boiereasca prajita pe gratar.
Painea are un miez fin si aspect rustic, este dospita in cosuri de lemn si datorita procesului tehnologic se intensifica
fermentatia lactica responsabila pentru gustul si aroma produsului copt.
Acum, brandul Boiereasca a inclus pe ambalaje eticheta Nutri-Score, care care ajuta la identificarea valorii nutritive a unui produs alimentar,
toate painile din gama lor fiind in categoria A, a alimentelor importante in alimentatie.
Ne trebuie:
2 felii de Paine Boiereasca neagra
2 linguri pesto rosu (cumparat)
un avocado
4 felii halloumi
ridichi
rosii cherry
mieji de floarea soarelui prajiti si sarati
usturoi verde tocat marunt
– cantitati pentru 2 sandvisuri –
Cum se face:
Prajim painea pe gratar, apoi feliile de branza halloumi.
Cat timp acestea se prajesc, taiem avocado-ul, ridichile si rosiile cherry felii si tocam marunt usturoiul verde.
Punem cate o lingura zdravana de pesto peste felia de paine prajita, adaugam peste el feliile de avocado, apoi,
pe una din felii am pus felii de ridichi si apoi branza halloumi, iar pe celalat am pus halloumi peste avocado,
apoi felii de rosii cherry.
Peste ambele am presarat usturoi verde tocat si mieji de floarea soarelui prajiti si sarati
(eu cumpar miejii de seminte de floarea soarelui cruzi si ii prajesc cateva minute in tigaie, adaug si sare, sunt deliciosi.)
Mancam sandvisurile cu multa pofta pentru ca sunt delicioase.
Enjoy!