Inca este cald, asa ca salatele inca sunt la mare cautare, iar pentru pranz sau cina sunt binevenite cele putin mai satioase.

Astazi avem o salata delicioasa, satioasa si care se face usor, numai buna pentru un pranz sau cina rapide: salata poloneza cu ton si porumb.

Are avantajul ca se poate face seara pentru a doua zi si pastra acoperita in frigider.

Ne trebuie:

100 g orez nefiert

1 ou + 150 ml unei + o lingurita mustar – pentru maioneza

o conserva de ton

4-5 linguri de porumb din conserva Sun Food

4 fire ceapa verde

100 g cascaval ras

2 oua fierte

sare, piper

– cantitati pentru cca 2 portii – 

Am folosit porumbul crocant de la Sun Food – 100 % conserve sanatoase.

Cum se face:

Punem orezul la fiert cu sare. Fierbem si ouale tari.

Facem maioneza rapida – am ales varianta rapida pe care o prepar asa:

am pus oul crud, uleiul si mustarul in paharul inalt al blenderului de mana, am pus blenderul in functiune la baza paharului

pentru cca 10 secunde, apoi incepem sa-l ridicam usor pana cand maioneza este formata.

Pregatim toate ingreddientele sa le avem la indemana: tonul bine scurs de lichid (apa sau ulei), ceapa verde tocata marunt, porumbul scurs,

ouale fierte date prin razatoarea mare.

Dupa ce orezul si ouale sunt fierte si racorite, asamblam salata intr-un bol adanc, sau platou de adancime medie.

Punem intr-un strat la baza orezul, apoi un strat subtire de maioneza, peste care punem tonul bine scurs de lichid, apoi porumbul fiert,

din nou un strat subtire de maioneza apoi ceapa verde tocata marunt,

cascavalul ras, restul de maioneza ramasa si deasupra ouale rase pe razatoarea mare.

Peste straturile de maioneza presaram sare si piper.

Putem pune deasupra cateva boabe de porumb si putina ceapa verde pentru decor. Eu am presarat si fulgi de chilli si piper.

Dam la rece pentru cca 30 min – o ora, dar o putem consuma si imediat.

Este delicioasa.

Enjoy!