O salata rapida si delicioasa, ce poate fi mancata si la micul dejun dar si ca pranz rapid sau cina.

Poate face parte si din meniul unei mese festive, si cum se apropie sarbatorile de iarna, o puteti include pe lista cu succes.

Ne trebuie:

2 cutii de ton Sun Food

1-2 castraveti murati in otet

1/2 gogosar in otet

1/2 ceapa rosie

4 linguri maioneza

1 lingurita mustar

1/2 lingurita zahar (optional)

sare, piper

Am folosit tonul bucati de la Sun Food, 100% conserve sanatoase.

Cum se face:

Lasam la scurs tonul intr-o sita.

Intre timp tocam marunt castravetele si gogosarul murate si ceapa rosie (muraturile le taiem mai mic decat la salata de boeuf).

Stoarcem bine intr-un tifon si muraturile (daca nu le stoarceti, riscati ca salata sa devina apoasa).

Eu am avut niste muraturi mai dulci si mi-a placut tare mult ca salata a iesit usor dulceaga,

asa ca daca vreti, puteti adauga zaharul de la ingrediente.

Amestecam toate ingredientele: tonul si muraturile tocate bine scurse, ceapa tocata marunt, maioneza, mustarul, zaharul si piper.

La sfasti gustam si o potrivim de sare (in functie de cat de sarate sunt muraturile, va mai fi nevoie sa adaugam sau nu sare).

De asemenea, putem varia cantitatea de  muraturi, o reglam la sfarsit, in functie de cat de acre sunt,

pentru a obtine o salata usor acrisoara.

Mancam pe felii de paine, prajita sau nu. Buna tare.

Enjoy!