O salata rapida de tot si delicioasa: salata de porumb cu maioneza. Pentru un plus de savoare,
pentru ca tot suntem in plin sezon, am adaugat si luerda proaspata.
O alta salata cu prumb si maioneza este salata de chips.
Ne trebuie:
2 conserve de porumb Sun Food
1 ceapa rosie mica
cateva frunze de leurda
maioneza dintr-un ou
sare, piper
– cantitate pt cca 3-4 portii –
Am folosit si de aceasta data deliciosul porumb crocant de la Sun Food – 100 % conserve sanatoase.
Cum se face:
Scurgem bine porumbul intr-o sita pana pregatim restul ingredientelor.
Facem maioneza rapida. Cea mai rapida maioneza se face cu ajutorul unui blender vertical
folosit impreuna cu vasul lui (un pahar inalt, de obicei gradat). Punem in vasul blenderului
250 ml ulei, oul crud intreg, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura de mustar, 1/3 lingurita sare
un praf de turmeric (optional – pentru culoare). Punem blenderul la baza uleiului, il punem in functiune
si il ridicam incet, treptat dupa cateva zeci de secunde. Vom vedea cum se formeaza maioneza.
Totul dureaza mai putin de 1 minut si obtinem o maioneza gustoasa.
Amestecam porumbul (bine scurs) cu maioneza, ceapa tocata marunt, leurda tocata, sare, piper.
Omogenizam si servim cu pofta pe paine prajita sau nu.
Eu am mancat si a doua zi, cand am pus vreo 3 linguri de salata peste cateva frunze de salata si cu putin otet.
A fost minunata.
Enjoy!