A inceput postul Pastelui, insa astazi nu avem o reteta de post. Puteti gasi o varietate mare
de retete de post pe blog. Astazi va propun o salata, pe cat de simpla pe atat de surprinzator de gustoasa.
Se face foarte repede, este satioasa si gustoasa si contine doar cateva ingrediente.
Este numai buna pentru o cina rapida, cand nu ai chef/timp pentru ceva mai elaborat.
Ne trebuie:
o conserva de naut Sun Food
3-4 linguri branza sfaramata (feta, telemea)
1 catel de usturoi
2 linguri de ulei
2 linguri suc de lamaie
patrunjel ras
sare, piper
fulgi chilli (optional)
– cantitati pentru o portie mare/2 mici –
Am folosit conserva de naut de la Sun Food, conserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.
Cum se face:
Punem nautul la scurs intr-o sita cat timp ne ocupam de restul ingredientelor.
Tocam marunt patrujelul, maruntim branza si curatam usturoiul.
Punem apoi boabele de naut pe un servet de hartie si acoperim cu un altul, presand usor,
pentru a indeparta excesul de lichid.
Punem nautul intr-un bol, adaugam peste el sare, piper, uleiul amestecat cu usturoiul pisat si sucul de lamaie,
branza sfaramata si patrunjelul tocat marunt. Eu am adaugat si fulgi de chilli, pentru ca imi plac
mancarurile usor picante. Am folosit telemea de oaie, pentru un plus de aroma.
Omogenizam totul bine si mancam cu multa pofta. Putem servi salata de natut ca atare, cu o felie de paine
sau langa o bucata de carne (desi este suficient de satioasa si singura).
Enjoy!