salata-de-fasole-verde-cu-porumb

Zilele trecute aveam pofta de o salata mai deosebit. Cumva… mai consistenta si diferita fata de incercasem pana acum.

Am facuto salata cu fasole verde, ceapa verde si boabe crocante de porumb de la Sun Food – 100% conserve sanatoase.

Am servit-o ca garnitura la friptura de pui. A fost delicioasa! Apoi am refacut-o adaugand bacon si am mancat-o ca atare.

Delicioasa si asa. Varianta fara bacon, poate fi o idee rapida si la indemana pentru o salata calda de post.

Ne trebuie:

cca 400 g fasole verde (eu am folosit congelata)

3-4 fire de ceapa verde

2 lg de ulei

1 conserva de porumb Sun Food

cca 50 ml apa

150 g bacon (optional – caz in care renuntam la ulei)

1/3 legatura patrunjel

sare, piper

2-3 lg otet balsamic (optional)

– cantitati pt 2-3 portii –

Cum se face:

Fierbem fasolea verde (eu am fiert-o la aburi). Cat fasolea se fierbe prajim baconul taiat fasii subtiri

intr-o tigaie antiaderenta, iar dupa 2-3 minute adaugam ceapa verde tocata marunt.

Amestecam din cand in cand, adaugam sare si piper.

Punem in tigaie fasolea verde fiarta, porumbul si cca 50 ml apa si lasam acoperit pe foc cca 10-15 minute,

amestecand din cand in cand.

pregatire-salata

Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt si otetul balsamic.

Savuram ca garnitura sau ca atare (si varianta de post si cea cu bacon merg de minune consumate singure,

cu o felie de paine prajita).

Daca nu folosim bacon, calim ceapa verde in 2 lg de ulei.

salata-de-fasole-verde-cu-porumb-SunFood

Enjoy!

salata-de-fasole-verde-cu-porumb-1