O reteta extrem de simpla, rapida si buna.
Pe principiul fasolei verzi cu maioneza, am incercat varianta asta, mai light.
Nu este ea cea mai aspectuoasa mancarica, insa este foarte gustoasa si sanatoasa.
Ne trebuie:
fasole verde (de preferat din cea verde fideluta)
smantana/iaurt cremos
usturoi
sare, piper
fulgi de ardei iute (optional)
Cum se face:
Se fierbe fasolea verde, se amesteca cu smantana/iaurtul, adaugam sare, piper si usturoiul.
Eu am pus si niste fulgi de chilli.
Ca sa fie varianta si mai rapida, eu folosesc fasole verde la borcan, deja fiarta,
pe care o spal putin si o scurg.
Personal, imi place mai mult cea la borcan decat cea congelata…
Se poate consuma ca atare sau ca garnitura la friptura.
Da de unde,ca arata nu foarte bine,ci excelent si cred ca este si o mancarica foarte buna!
aoleu ce bunatate…mai am putin si ies din post şi-o s-o mananc pe doamna salata de nu se vede
iti multumesc pentru toate retele 🙂
Va multumesc frumos! 🙂
Sigur o sa va placa dc o incercati!
Va mai asttept!
Mmmm… fotografiile arata atat de bine ca zici ca farfuria e in fata mea, pe masa si mai am putin si ma apuc de mancat 😀
Felicitari!!
une assiette fraiche et savoureuse
avec une belle présentation, j’adore
bonne soirée
Ligia a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. “SALATA DE FASOLE VERDE CU IAURT”:
Edith felicitari pentru look-ul nou al blog-ului. Arata foarte aerisit, si pozele minunate il fac sa arate totul foarte apetisant. Felicitari!
Ligia, scuze insa am sters comenriul tau din greseala..
Nu am schimbat nimic la blog.. poate ti se pare din cauza fundalului alb al ultimelor 2 poze 🙂
Merci!
ba zau ca e aspectuoasa.
Waw Edith, ce frumos e aici la tine! si salata arata bestial,bravo!
Thanks for info, I am always looking for something interesting on the Internet, i want to send
photos for your blog
Laura, Cata, multumesc frumos! 🙂
in sfarsit ceva cu fasole verde care sa imi placa si mie.foarte buna salata, tocmai ce am mancat din ea.
Mihaela, ma bucur ca ti-a placut!
Te mai astept! 🙂
Esti o minunata sursa de inspiratie pentur mine! Multumesc!
Pe blogul meu te asteapta un mic premiu de Florii. http://testdaiana1.blogspot.com/2010/03/premii-de-florii.html
Vdaiana iti multumesc frumos! 🙂
Arata delicat da imi place…
haha, merci de vizita, Surac 🙂
Bună,sunt minunate reţetele tale! Eu sunt la “început de drum” in bucătărie şi mă pot mândri,datorită site lui tău,cu câteva reuşite. Am o nelămurire fasole verde e pastai? O seara minunată şi la cât mai multe retete la fel de minunate.
Buna,ma bucur ca iti plac 🙂
Da, fasolea verde e pastai 🙂 Eu am folosit aici din cea verde nu cea galbena. Poti folosi si fasole din conserva, daca vrei varianta mai rapida.
Te mai astept! Weekend frumos!
incearca sa bati cu mixer-ul un dinte de usturoi cu doua linguri de iaurt ori lapte si in momentul in care il bati cu mix-ul adaugi foarte incet ulei… se va forma o pasta groasa …in sudul Spaniei este foarte utilizata insa aici se face doar cu lapte… si ulterior amesteca aceasta pasta cu mai mult iaurt
Daniel, multumesc pentru idee. Suna bineee 🙂
Gustoasa, rau! Merge bine si cu broccolli (in loc de fasole verde) 😉