E vara, e cald, deci mancam salate multe. 🙂 Astazi o salata mai inedinta: salata cu conopida si naut crocant.
Nautul crocant il puteti prepara ca aici. Eu am adaugat si o lingurita de usturoi granule inainte de la le da la cuptor.
Desigur, puteti folosi si naut fiert, pentru o salata mai rapida.
Ne trebuie:
cca 250 g conopida
un mar
1/2 legatura patrunjel
naut crocant dintr-o conserva (sau mai mult)
(sau naut fiert din conserva Sun Food)
o ceapa rosie
un avocado copt
Pentru dressing:
1 lingura miere
1 lingura mustar cu boabe
2 linguri ulei
1-2 linguri otet de mere
sare si piper
– cantitati pentru cca 2 portii –
Am folosit conserva de naut de la Sun Food, conserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.
Cum se face:
Nautul crocant il preparati dupa reteta data in linkul de mai sus.
Cum am spus, in locul nautului crocant, puteti folosi si naut fiert, din conserva, bine scurs.
Conopida, rupta buchetele o punem in robotul de bucatarie cu lama in S si o maruntim.
O punem intr-un bol si adaugam deasupra feliile de mar, patrunjelul tocat marunt, nautul, ceapa taiata solzi
si avocado taiat felii.
Deasupra punem dressingul preparat prin amestecarea tuturor ingredientelor.
Omogenizam bine totul si savuram cu pofta. Merge de minune langa o omleta sau simpla.
Enjoy!
E ciudat scrisa reteta. Pare o traducere cu auto-corect…
Draga Maria, ce anume ti se pare ciudat in reteta?!? Care ar fi cuvintele aiurea cu auto-corect?
Doamne, Edith, ce bine arata! Am salivat instant cand am vazut-o! Trebuie incercata.
PS. Ce rabdare poti avea cu frustatii astia… Auzi, auto correct! :)) Sincer, eu as fi ignorat-o. Un asemnea comentariu nici nu merita raspuns.
Denisa, ma bucur a iti place 🙂
Eh, asta e, m-am obisnuit deja cu ei de 12 ani de cand am bogul.. 🙂