E vara, e cald, deci mancam salate multe. 🙂 Astazi o salata mai inedinta: salata cu conopida si naut crocant.

Nautul crocant il puteti prepara ca aici. Eu am adaugat si o lingurita de usturoi granule inainte de la le da la cuptor.

Desigur, puteti folosi si naut fiert, pentru o salata mai rapida.

Ne trebuie:

cca 250 g conopida

un mar

1/2 legatura patrunjel

naut crocant dintr-o conserva (sau mai mult)

(sau naut fiert din conserva Sun Food)

o ceapa rosie

un avocado copt

Pentru dressing:

1 lingura miere

1 lingura mustar cu boabe

2 linguri ulei

1-2 linguri otet de mere

sare si piper

– cantitati pentru cca 2 portii –

Am folosit conserva de naut de la Sun Foodconserve 100% sanatoase, fara adaosuri sau conservanti.

Cum se face:

Nautul crocant il preparati dupa reteta data in linkul de mai sus.

Cum am spus, in locul nautului crocant, puteti folosi si naut fiert, din conserva, bine scurs.

Conopida, rupta buchetele o punem in robotul de bucatarie cu lama in S si o maruntim.

O punem intr-un bol si adaugam deasupra feliile de mar, patrunjelul tocat marunt, nautul, ceapa taiata solzi

si avocado taiat felii.

Deasupra punem dressingul preparat prin amestecarea tuturor ingredientelor.

Omogenizam bine totul si savuram cu pofta. Merge de minune langa o omleta sau simpla.

Enjoy!