O sa vina curand vremea statului in casa, la un film bun, cu o cana de vin fiert in mana si,
de ce nu, cu ceva de rontait. Astazi o idee de snack facut in casa, delicios si hranitor: naut crocant.
Ne trebuie:
2 cutii de naut la conserva
2-3 linguri de ulei
1 lingurita rasa de sare
boia iute, usturoi pudra, curry (optional, dupa preferinte)
Am folosit conserve de naut de la Sun Food – conserve 100% sanatoase.
Cum se face:
Scurgem nautul de apa si il clatim intr-o sita. Il lasam sa se scurga bine.
Punem nautul intr-un bol, punem peste el 2-3 lg de ulei, sare si condimente (daca folosim, eu i-am preferat doar cu sare).
Amestecam totul bine si punem nautul in tava pe foaie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 200 C
pentru cca 35-45 de minute. Dupa 20 de minute scuturam tava putin pentru a intoarce bobitele de naut.
Le lasam sa se raceasca bine in tava si apoi le depozitam intr-un bol neacoperit. Nautul se va mai intari usor si dupa ce se raceste.
Nu le acoperiti pentru ca se vor inmuia, iar noi le vrem crocante, nu? 🙂
Enjoy!
Cu astea m-ai dat gata! Trebuie incercate! Felicitari, arata super si cred ca-s si bune!
Ma bucur ca iti plac! 🙂
Daca nu avem naut la cutie si din cel la punga, nefiert, cum anume se procedeaza?
Alina, nu am fiert niciodata naut, nu stiu cat trebuie fiert. Mi se pare mult mai comoda varianta la conserva… Nu scrie pe punga cat trebuie fiert?
Il fierbi, in scurgi bine, apoi procedezi ca in reteta.
Eu gatesc cu naut din punga. Il las la inmuiat cel putin 5 ore (dar cel mai bine e sa il lasi peste noapte). Apoi il strecor si il pun la fiert in alta apa rece, de obicei se fierbe cam in 90 min. Daca e cazul sa se completeaze apa cat fierbe nautul se completeaza doar cu apa fierbinte. Eu adaug sarea cam dupa o ora de fiert,
Meda, multumim pentru precizari.
Tare mult se fierbe, tot mai la indemana este cel la conserva, mai ales cel conservat sanatos ca cel de la Sun Food 🙂
Nautul se tine in apa de seara pana dimineta. Se fierbe cam o ora.
Vai, arata super si cred ca sunt geniale, asa crocante, I am so making these! 😀
Madalina, sper sa le incerci! 🙂
Ok, am inteles; deci ideea e ca trebuie bine fiert si abia apoi “prajit”. Nu stiu de ce, dar cand am mancat in Turcia eu aveam impresia ca nu fusese fiert inainte…
O exista si un alt mod de preparare, da ma indoiesc ca era perfect crud. Cred ca e prea tare. Mai cauta pe net, poate gasesti ceva 🙂
Eu sunt mai nepriceputa in ale bucatariei de felul meu, deci nu garantez ca ar fi fost crud inainte, dar recunosc ca nici nu le-am cerut reteta 🙂
Oh, ce bine arata! On my to do list 😉