naut-crocant

O sa vina curand vremea statului in casa, la un film bun, cu o cana de vin fiert in mana si,

de ce nu, cu ceva de rontait. Astazi o idee de snack facut in casa, delicios si hranitor: naut crocant.

Ne trebuie:

2 cutii de naut la conserva

2-3 linguri de ulei

1 lingurita rasa de sare

boia iute, usturoi pudra, curry (optional, dupa preferinte)

Am folosit conserve de naut de la Sun Food – conserve 100% sanatoase.

naut-SunFood

Cum se face:

Scurgem nautul de apa si il clatim intr-o sita. Il lasam sa se scurga bine.

Punem nautul intr-un bol, punem peste el 2-3 lg de ulei, sare si condimente (daca folosim, eu i-am preferat doar cu sare).

Amestecam totul bine si punem nautul in tava pe foaie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 200 C

pentru cca 35-45 de minute. Dupa 20 de minute scuturam tava putin pentru a intoarce bobitele de naut.

Le lasam sa se raceasca bine in tava si apoi le depozitam intr-un bol neacoperit. Nautul se va mai intari usor si dupa ce se raceste.

Nu le acoperiti pentru ca se vor inmuia, iar noi le vrem crocante, nu? 🙂

Enjoy!

naut-crocant-1