Un alt aperitiv pe care l-am avut pe masa de Revelion, care arata foarte bine pe orice masa festiva. Mici si elegante, bite-size, numai bune la petreceri si foarte usor de facut.
Ne trebuie:
4 felii de paine (eu am folosit acelasi fel ca la tortul aperitiv)
150 g somon afumat
100 g crema de branza (am folosit cu verdeata)
1/4 ardei gras rosu
seminte de susan negru (optional)
(cantitati pt cca 4-5 persoane)
Cum se fac:
Presam bine feliile de paine cu facaletul, le ungem cu crema de branza, punem fasii de somon desupra, pe toata suprafata feliei
(lasam in capatul directiei de rulare cca 1 cm fara somon), punem la capatul de unde incepem rularea o fasie de ardei (puteti folosi verde, cred ca arata si mai bine),
peste somon mai intindem un strat ff subtire de crema de branza, ca sa faca aderenta.
Rulam strans si infasuram in folie de plastic. Eu am pus niste seminte de susan negru deasupra ruloului
(am umezit putin suprafata ruloului inainte de a-l infolia, am pus cateva seminte de susan pe folie si am dat ruloul prin seminte, apoi am infoliat).
Lasam la rece cateva ore (eu am lasat pana a doua zi).
Se serveste feliat in felii groase de 1 deget.
Puteti pune si scobitori care sa intre intr-o parte in paine si sa iasa pe partea cealalta tot prin paine, ca sa fie mai usor de servit.
Foarte bune si aspectuoase.
Enjoy!
Minunate si de efect. Pup!
Arata tare bine.M-ai imbolnavit cu ruladele si rulourile.Mie imi plac foarte mult.Sunt estetice.Dar am mari emotii cand trebuie sa le fac.Ma intreb cum ai reusit sa rulezi felia de paine ,fara sa se rupa???Am vazut si ce fel de paine ai folosit…Anyway,esti tare.Felicitari.In seara asta vreau sa fac rulourile cu ton si masline.Oau,sa va tineti…Sper sa-mi iasa.Daca da,draga Edith,iti trimit o poza ….pentru nota.Te pup.
Nu m-am semnat…scuze,Anca
Mmm,ce bine arata cu somon.Le-am facut si eu demult de tot,doar ca am pus prosciutto cotto.Ruloul asa întreg,sau chiar si bucati e o idee interesanta pentru copii,în pachetelul de la scoala 🙂
Arata fantastic! Ma inebunesti cu ruladele tale! Felicitari!
Sara, multumesc!
Anca, nu se rup feliile. Cand le presezi cu sucitorul devin compacte si nu se rup la rulare.
Sigur or sa iti iasa rulourile cu masline. Astept poze! 🙂
Maya, ma duc sa le vad si pe ale tale, cred ca sunt tare bune si cu prosciutto. 🙂
Ionela, multumesc!! 🙂
arata minunat! foarte fain ni le pezinti!! felicitari! 🙂
eu le faceam cu clatite. Nu m-am gandit sa rasucesc niste felii de piine.
arakelian, ideea cu painea nu e inventia mea, se practica si de restaurante de lux..
De ceva vreme urmaresc cu interes retetele tale, si cam de fiecare data cand nu aveam idee ce sa fac de mancare, trageam cu ochiul la tine pe blog. Urmeaza sa vina ziua mea, si as vrea sa imi impresionez musafirii, asa ca am luat ingredientele pt rulouri , in afara de painea din mega (am luat una toast din carrefour la care am taiat eu marginile)insa nu mi a iesit atat de bine…e prea mic ruloul, ce sa il mai si impachetez? imi poti da o alta sugestie, te rog, pt paine?
Adelais, nu imi dau seama de ce nu ai putut rula feliile.. Au fost prea mici? Le-ai intins cu facaletul inainte?
Nici rulourile mele nu au fost mari.. ai avut cca 2-2,5 cm diametru.
Cu paine mai poti face asta ca aperitiv: http://edithfrincu.blogspot.com/2009/01/tartine-cu-crema-de-branza-si-sunca.html
La sectiunea aperitive ai mai multe idei simple pe care le poti face, nu doar cu paine. Sper sa gasesti ceva pe gustul tau.
Daca mai ai nelamuriri te astept cu intrebari.
Spor si petrecere frumoasa! 🙂
dap, erau mici si desi le intinsesem cu facaletul, mai mult de 1 cm in total nu s au intins. din poza imi parea felia de paine mult mai mare si de aceea te am intrebat. oare cu aluat foietaj ar iesi ok?
Poate incerci sa gasesti in Mega Image. Nici felia aia nu e f mare.. cam 8 cm*8cm aprox…
Cu foietaj poti incerca, insa sa ingheti rulourile inainte de a le felia si a le coace la cuptor ca sa se felieze frumos.
Vezi cum am facut eu aici: https://www.edithskitchen.ro/2010/09/rulouri-cu-ton-si-masline.html
Arata atat de bine! O sa am invitati saptamana viitoare si cred ca o sa fac un platou cu totate ruladele aperitiv pe care le gasesc pe blogul tau:))
Ma bucur ca ai gasit idei care iti plac 🙂
Le-am facut si sunt super aratoase si se termina primele,de pe platoul cu aperitive!Felicitari pentru reteta!
Camelia, ma bucur ca ti-au placut. O sa mai pun o reteta de rulouri cu somon in curand.
Te mai astept sa te inspiri! 🙂
Cu mare drag,acum de Florii,voi face din nou aceste rulouri,plus o pasta de ton.Numai bine!