rulouri cu somon
Un alt aperitiv pe care l-am avut pe masa de Revelion, care arata foarte bine pe orice masa festiva. Mici si elegante, bite-size, numai bune la petreceri si foarte usor de facut.

Ne trebuie:
4 felii de paine (eu am folosit acelasi fel ca la tortul aperitiv)
150 g somon afumat
100 g crema de branza (am folosit cu verdeata)
1/4 ardei gras rosu
seminte de susan negru (optional)
(cantitati pt cca 4-5 persoane)
 
Cum se fac:
Presam bine feliile de paine cu facaletul, le ungem cu crema de branza, punem fasii de somon desupra, pe toata suprafata feliei
(lasam in capatul directiei de rulare cca 1 cm fara somon), punem la capatul de unde incepem rularea o fasie de ardei (puteti folosi verde, cred ca arata si mai bine),
peste somon mai intindem un strat ff subtire de crema de branza, ca sa faca aderenta.
Untitled-1
Rulam strans si infasuram in folie de plastic. Eu am pus niste seminte de susan negru deasupra ruloului
(am umezit putin suprafata ruloului inainte de a-l infolia, am pus cateva seminte de susan pe folie si am dat ruloul prin seminte, apoi am infoliat).
IMG_9881_1
Lasam la rece cateva ore (eu am lasat pana a doua zi).
Se serveste feliat in felii groase de 1 deget.
Puteti pune si scobitori care sa intre intr-o parte in paine si sa iasa pe partea cealalta tot prin paine, ca sa fie mai usor de servit.
Foarte bune si aspectuoase.
Enjoy!
rulouri cu somon 1