Va suna prietenii la usa? Sau v-au anuntat ca vin in 2 ore?
Pe locuri fiti gata, start :))
Un dulce rapid si deloc pretentios care este si de post. Da, stiu, este cu foietaj, dar ce sa facem daca ne grabim si vrem de post?? :))
Ne trebuie:
1 aluat de foietaj (de 400 g am avut)
cca 250-300 g gem (eu am pus de prune)
cca 150 g nuca
Cum se face:
Dezghetam aluatul la temperatura camerei.
Amestecam gemul cu nuca macinata fin.
Intindem amestecul peste aluat, lasam la un capat cca 2-3 cm aluat fara umplutura pentru a sta lipit ruloul dupa copt (eu am uitat sa las si s-au cam desfacut).
Rulam cu atentie, strans, spre partea de aluat cu ramasa 2-3 cm fara umplutura.
Impachetam ruloul obtinut in plasticul in care a fost aluatul congelat si dam la congelator pt cca o ora, sa se intareasca, pentru a putea taia rulourile rotunde
(daca va grabiti tare, sariti peste etapa asta, taiati cu un cutit f bine ascutit).
Taiem felii de cca 2 degete grosime. Daca se mai deformeaza cand taiati, remodelati in tava.
Punem rulourile in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul bine incins pt cc 15-20 min.
Putem pudra cu zahar pudra.
Enjoy!
buna edith! arata delicios, am sa incerc si eu cand vine cineva in vizita… sa nu ma prinda si pe mine pe nepregatite… adela:)
Super! Si pe asta am s-o fac ! 🙂 Catalina
yamy ce bine arata!!! O reteta buna de tinut minte. Imi place ideea de nuca…
Pupici
Adela, ma bucur ca iti place ideea!:)
Catalina, Bianca, imi pare bine ca va plac! 🙂
da’unde ai gasit aluat foietaj fara ou ?ca eu n-am curaj sa-l fac.
Aluatul de foietaj din comert nu are ou.
Buna Edith, urmaresc demult blogul tau. Pozele sunt foarte reusite, imi lasa gura-apa intotdeauna.
Iti multumesc frumos si te mai astept! 🙂
Superba poza!! Ca toate de fapt ale tale 🙂
O idee tare buna pentru post, multzam!
O idee buna si rapida!
Si subscriu,imi plac mult pozeleee
E prima reteta de-a ta pe care o incerc… desi iti urmaresc de mult blogul… fetele mele le-au devorat…
doar o problema… o mica parte din gem se scurge pe foaia de copt, sub foietaj si se caramelizeaza … copiii avind impresia ca sint arse… ce putem face sa nu se mai intimple??? oare un gem mai inchegat sau mai bine magiun??? tu mai exact ce ai folosit?
oricum multumim ptr ca ne impartasesti retetele
Fifi, imi pare rau ca abia acum ai incercat o reteta desi ma urmaresti de mult 😛 Dar totusi imi pare bine ca ai inceput sa le incerci 🙂
Eu am pus un gem de prune care era mai vascos, mai aproape de magiun si cu nucile in el s-a mai ingrosat.
Si la mine s-au ars putin in dreptul gemului,dar nu foarte tare. Gemul nu a curs di rulou..
Nu stiu o alta modalitate sa nu se arda deloc, imi pare rau 🙁 Foloseste un gem mai gros sau un magiun data viitoare si vezi cum se comporta…
Minunate, le-am facut aseara si sunt absolut delicioase!! Sunt foarte incantata de reteta si de acest blog care este un festin culinar pentru toate gusturile si buzunarele. Multumesc :-)Spor in toate in continuare!!
Corina, ma bucur mult ca ti-au placut 🙂
Multumesc si te mai astept cu drag si pe viitor 🙂
Daca nu aveti cutit sa taie bine, faceti cum am facut eu, le taiati cu ata si iasa PERFECT!
Nadia, da e o idee buna daca nu avem timp sa il congelam 🙂
As vrea sa stiu ce fel de foietaj ai gasit de post? Pentru ca eu m-am uitat pe etichetele mai multora si toate erau de dulce!
Laura, ce ingrediente ai vazut de spui ca este de dulce? In niciun caz nu contin unt, ci margarina. Toate foietajele de la noi din pacate contin margarina… Mie sincer mi-ar fi placut sa contina unt, dar…
De fapt, am vazut ca ar contine aroma de unt. Dar m-am lamurit intre timp ( ar fi de fapt o chestie chimica, obtinuta din alcool). 🙂 Nu ca ar fi mai buna, dar….
da, cum este si esenta butter-vanilla probabil. Din pacate nu avem foietaje cu unt.
Am gasit un singur aluat cu unt si fara prostii, dar pentru tarte. Proaspat, nu congelat.
Pot congela pt doua zile ….???
Astept raspuns urgent..
Doresc sa prepar sambata si sa l coc luni dimi…la prima ora…!!!😙😙😙😙😙😙
Tina, imi cer scuze pt intarziere, da, le poti cogela si mai multe zile.