rulouri cu gem si nuca thumb - RULOURI CU GEM SI NUCA

Va suna prietenii la usa? Sau v-au anuntat ca vin in 2 ore?

Pe locuri fiti gata, start :))

Un dulce rapid si deloc pretentios care este si de post. Da, stiu, este cu foietaj, dar ce sa facem daca ne grabim si vrem de post?? :))

Ne trebuie:

1 aluat de foietaj (de 400 g am avut)

cca 250-300 g gem (eu am pus de prune)

cca 150 g nuca

Cum se face:

Dezghetam aluatul la temperatura camerei.

Amestecam gemul cu nuca macinata fin.

Intindem amestecul peste aluat, lasam la un capat cca 2-3 cm aluat fara umplutura pentru a sta lipit ruloul dupa copt (eu am uitat sa las si s-au cam desfacut).

IMG 0941 1 thumb5B35D - RULOURI CU GEM SI NUCA

Rulam cu atentie, strans, spre partea de aluat cu ramasa 2-3 cm fara umplutura.

IMG 0948 1 thumb5B35D - RULOURI CU GEM SI NUCA

Impachetam ruloul obtinut in plasticul in care a fost aluatul congelat si dam la congelator pt cca o ora, sa se intareasca, pentru a putea taia rulourile rotunde

(daca va grabiti tare, sariti peste etapa asta, taiati cu un cutit f bine ascutit).

Taiem felii de cca 2 degete grosime. Daca se mai deformeaza cand taiati, remodelati in tava.

IMG 1129 1 thumb5B15D - RULOURI CU GEM SI NUCA

Punem rulourile in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul bine incins pt cc 15-20 min.

Putem pudra cu zahar pudra.

Enjoy!

rulouri cu gem si nuca 1 thumb - RULOURI CU GEM SI NUCA