rulouri cu branza
Rulourile astea sunt tare pufoase si bune.
Pot fi un aperitiv la o masa festiva,
puteti pune si ceva ierburi aromate in umplutura daca vreti, sau chimen.
Sau le puteti lua ca pachetel la servici, la un picnic…
Ne trebuie:
Pt. aluat:
150g crema de branza
7 linguri lapte
6 linguri ulei
sare
300g faina
1 plic praf de copt
Pt. umplutura:
250g telemea de oaie
100g cascaval
125 g smantana (eu am pus o cutie de cremosso)
1 ou
1 ou pentru uns
Cum se face:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat,
si coca rezultata se intinde pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara,
(eu am intins pe o planseta de plastic neinfainata).
Facem umplutura.
Dam pe razatoare cascavalul, telemeaua, si amestecam cu oul si smantana.
IMG_4002
Intindem uniform umplutura peste foaia de aluat
si rulam cu grija.
IMG_4010
Aluatul este unul destul de moale, asa ca trebuie lucrat cu grija.
Taiem felii de cca 2,5 – 3 cm grosime, cu un cutit f bine ascutit.
IMG_4019
Nu va speriati daca rulourile nu vor iesi rotunde la taiere, le mai aranjam in tava.
Fac o paranteza. Cand le-am facut nu aflasem de ideea de a congela ruloul inainte de taiere, sa obtinem niste felii frumoase (la fel ca la rulourile cu ton si masline).
Asa ca puteti infasura (cu grija) sulul de aluat obtinut dupa umplere, in folie si puneti la congelator pt o ora. Apoi feliati mai usor si mai uniform.
Revenim. Punem rulourile in tava, pe hartie de copt sile ungem cu ou batut.
IMG_4031
Le dam la cuptorul bine incins (180 grade) pt cca 35-40 min.
IMG_4037
Stiti cum miroase in bucatarie? Incredibil de biiineee.
Bune si pufoase, si calde si reci.
Enjoy!
rulouri cu branza 2