Rulourile astea sunt tare pufoase si bune.
Pot fi un aperitiv la o masa festiva,
puteti pune si ceva ierburi aromate in umplutura daca vreti, sau chimen.
Sau le puteti lua ca pachetel la servici, la un picnic…
Ne trebuie:
Pt. aluat:
150g crema de branza
7 linguri lapte
6 linguri ulei
sare
300g faina
1 plic praf de copt
Pt. umplutura:
250g telemea de oaie
100g cascaval
125 g smantana (eu am pus o cutie de cremosso)
1 ou
1 ou pentru uns
Cum se face:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat,
si coca rezultata se intinde pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara,
(eu am intins pe o planseta de plastic neinfainata).
Facem umplutura.
Dam pe razatoare cascavalul, telemeaua, si amestecam cu oul si smantana.
Intindem uniform umplutura peste foaia de aluat
si rulam cu grija.
Aluatul este unul destul de moale, asa ca trebuie lucrat cu grija.
Taiem felii de cca 2,5 – 3 cm grosime, cu un cutit f bine ascutit.
Nu va speriati daca rulourile nu vor iesi rotunde la taiere, le mai aranjam in tava.
Fac o paranteza. Cand le-am facut nu aflasem de ideea de a congela ruloul inainte de taiere, sa obtinem niste felii frumoase (la fel ca la rulourile cu ton si masline).
Asa ca puteti infasura (cu grija) sulul de aluat obtinut dupa umplere, in folie si puneti la congelator pt o ora. Apoi feliati mai usor si mai uniform.
Revenim. Punem rulourile in tava, pe hartie de copt sile ungem cu ou batut.
Le dam la cuptorul bine incins (180 grade) pt cca 35-40 min.
Stiti cum miroase in bucatarie? Incredibil de biiineee.
Bune si pufoase, si calde si reci.
Enjoy!
Ah,din nefericire sotul meu este alergic la usturoi 🙁 un mare pas inapoi pt mine in bucatarie…si mai ales pt faptul ca imi place mult usturoiul in mancare,si nu prea ma indur sa gatesc separat,asa ca am cam renuntat si eu la usturoi,doar cand mergem la restaurant el comanda peste (eu nu mananc nimic din apa-dulce sau sarata-iar eu comand ceva cu usturoi. Insa m-ai lovit la coarda sensibila cu rulourile cu branzica. Astea sunt pe gustul meu fara indoiala,ca si placintele englezesti pe care abea astept sa le incerc,sau placinta cipriota!Incerc maine si te tin la curent. Azi am chef de ceva gen chec cu mere (ca o prajitura cu visine,dar cu mere)si am sa-ti rasfoiesc putin retetele sa vad de unde ma inspir!Sa auzim de bine si de retete reusite!
Georgi, chiar nu vreau sa imiimaginez cum e sa fii alergic la usturoi 🙁 Imi pare rau pt sotul tau, si eu sunt mare fan. Dar ce, doar pentru tine nu poti face?
Sunt bune tare si rulourile astea si placintele englezesti 🙂
Daca iti plac merele iti recomand placinta cu mere si foaie de gris, e dementiala. Daca vrei aluat pandispan cu mere poti incerca reteta de prajitura cu visine, iar in locul visinelor poti pune bucati de mere sau, mai bine, gramajoare de mere rase si calite cu scortisoara ca la placinta cu mere.. Miam 🙂
Te mai astept!
Draga Edith,desi este foarte tarziu nu m-am putut abtine sa nu-ti scriu,inainte de culcare,”concluziile zilei”;Nu am apucat sa rasfoiesc prea mult prin retetele tale,ca am dat nas in nas cu reteta de prajitura cu visine si m-am si pus pe treaba. Este delicioasa!!!!Suntem super indragostiti de ea. Am pus pur si simplu felioare de mere deasupra si la sfarsit,dupa ce am scos-o din cuptor am pudrat cu zahar,dar cu siguranta am sa incerc si varianta calita cu scortisoara!!Am pus prajitura la mare cinste in mijlocul mesei pe un platou inalt gen clopot (cu capac de sticla-ca la cofetarie) pe care l-am inaugurat cu ocazia asta (l-am scos special din cutie pt prajiturica delicioasa care ne-a indulcit seara la televizor).Maine ma apuc de rulouri,tine-mi pumnii. Noi de cate ori mancam prajiturica ridicam degetul mare in sus pt tine!
Splendid arata Edith…cu siguranta am sa le probez… eu azi am facut cu cascaval…reteta ta mi se pare grozava! Multe imbratisari pentru cea mai cea…gospodina mea!
Draga Edith,rulourile sunt gustoase rau,dar mi-a cam iesit branzica din ele,in cuptor. Sa pun putina faina in compozitia de umplutura data viitoare? Este adevarat ca in loc de telemea am folosit feta,si in loc de cascaval gruyere,dar nu cred ca asta are vreo influenta…
tare apetisant arata rulourile tale.
am retinut reteta !
Georgi, ma bucur ca ti-a placut. Este si printre preferatele noastre. La vara sa o incerci si cu visine ca e mortala (sau cumperi congelate).
Ma bucur mult ca va plac retetele mele. Te mai astept!
Ruxy, multumesc frumos! Te imbratisez si eu! 🙂
GEorgia, si mie mi-a iesit putin branza din ele, la baza, si s-a format o crusta pe parti ff subtire pe care am rupt-o dupa copt. Tie ti s-a scurs mai multa?
Nu cred ca e din cauza branzei folosite.. sa fi fost smantana mai lichida? Sau sa pui jumatate de ou data viitoare si cu restul sa le ungi?
Pansy, ma bucur ca iti plac! 🙂
Doar o crusta subtirica…deci e normal!:) Visine nu se gasesc aici 🙁
Arata super! Ma intrebam daca, din lipsa de timp si/sau ingrediente, crezi ca as putea inlocui aluatul cu un aluat de foietaj cumparat din comert. Multumesc si mult succes in continuare!
Cristina, sigur poti face si cu foietaj, sigur or sa iasa bune. Insa cand ai timp, sa incerci si aluatul asta ca este tare bun.
Spor la treaba si te mai astept! 🙂
Oare cate rulouri ti-au iesit, aproximativ?
Arata excelent, le prestez pt masa de revelion:D
Sarbatori fericite!
Ada, daca imi aduc bine aminte au fost cca 15-16 bucati.
Spor la treaba! Petrecere frumoasa si un an nou fericit! 🙂
Buna Edith, de fiecare data astept cu nerabdare sa postezi o reteta, pentru ca de fiecare data ma surprizi in mod placut. Cu ce reteta crezi ca am inaugurat cuptorul in noua mobila de bucatarie??? Raspunsul: rulouri cu branza 🙂 Au iesit excelente..si le vom savura in noaptea dintre ani:) Singura mica problema a fost taiatul..nu am avut rabdare sa las 1 ora la congelator, asa ca forma nu e chiar rotunda..dar sunt foarte gustoase.
Iti multumesc pentru tot, si promit ca voi incerca cat mai multe retete.
La multi ani!!
Corina
Corina, iti multumesc mult pt civintele frumoase! Ma bucur mult ca iti plac retetele mele.
In legatura cu rulourile, mai pot fi “rotunjite” cu mana si dupa ce le pui in tava.
Te mai astept!! La multi ani!
Aoleu cit de bune au fost 🙂 le-am facut de revelion!
Amalia, ma bucur ca ti-au placut, te mai astept! 🙂
Buna Edith! Imi plac mult blogul tau. De fiecare data cand vreau sa incerc ceva nou ma consult cu retele tale ;). Imi plac foarte mult rulourile cu branza si m-am bucurat foarte tare cand am vazut ca ai reteta lor. Vroiam totusi sa te intreb pentru aluat ce fel de crema de branza folosesti? Iti multumesc mult!
Andram ma bucur tare ca iti place blogul meu 🙂
In general folosesc Frichesso de la Plus – numai acolo se gaseste(este ca si philadelphia dar este mai ieftina).
Poti folosi crema de branza de la dorna sau chiar almette 🙂
Multumesc mult pentru raspuns. Am fost la Plus si am cumparat crema aceea de branza, pentru blat, dar in crema am pus branza feta. Buba a fost ca a iesit moale compozitia iar cand am rulat aproape jumate din compozitie a iesit afara si blatul s-a rupt in unele parti 🙂 Am bagat repede la congelator (cam 35 de minute) in speranta ca nu e chiar totul distrus. Cand le-am taiat, nu mi-au iesit rotunde. In final, dupa toate peripetiile au iesit foarte bune, cu aspect placut, putin crocante, pe gustul meu.
Data viitoare am sa folosesc mai putina branzica de oaie sau feta si doar jumatate de ou.
Te pup si iti multumesc inca o data!
Am avut o adevarata peripetie cu rulourile astea. Compozitia a fost prea moale iar cand am rulat aproape jumatate din ea a iesit afara, plus ca mi s-a rupt blatul in anumite parti. Am pus repede la congelator in speranta ca nu e chiar totul pierdut. Fiind in intarziere, dupa o jumatate de ora am taiat rulada, am incercat sa-i dau o forma cat de cat desi arata destul de dramatic… si le-am lasat cam 40 de minute la cuptor la 180 de grade. Rezultatul: chiar daca nu erau rotunde, blatul s-a umflat si au luat o forma foarte draguta, branzica nu a iesit afara :D, usor crocante, ca pe gustul meu.
Data viitoare voi folosi doar jumatate de ou si mai putina branzica.
Ma bucur mult ca am incercat reteta ta si abia astept sa o reprepar! Pupici!
Andra, iti raspund cu intarziere.. 🙁
Ma bucur ca ti-au placut, insa imi pare rau ca ai avut asa peripetii.. nu ar fi trebuit.. 🙁
Umplutura mea nu a iesit moale, per total cu coca rulourile sunt destul de moi si mai trebuie modelate in tava cand le pui.
Te mai astept! 🙂
Am rescris comentariul pentru am crezut ca nu l-am trimis bine. scuuuze. Sambata am facut si prajitura hawaii care a iesit super buna 😀 !!!
Andra,nu iti face probleme. Cred ca a fost din cauza ca uneori raspund mai greu la comentarii din lipsa de timp 🙂
Ma bucur ca ti-a placut prajitura Hawaii, e una din preferatele mele 🙂
Aceste rulouri ar putea fi pastrate in congelator, pentru o perioada mai mare? Si in locul de telemea, daca as pune cas framantat?….
Nu am incercat, asa ca nu-ti pot spune cu siguranta. Vrei sa le congelezi crude, nu? Sa ai grija, ca ele sunt foarte moi din cauza umpluturii, s-ar putea sa se lipeasca unele de altele. Eventual le pui in cutii de plastic sau un pungi, dar doar pe un singur rand, sa nu le suprapui, ca nu cred ca va fi ok cand le dezgheti..
Poti incerca insa. Le tii 1-2 saptamani si scoti 1-2 bucati de test (bucati pe care le poti pune in-tr-un recipient separat, sa le dezgheti doar pe ele. 🙂 Le coci si vezi cum sunt.
Le-ai incercat deja? Ca sa poti face o comparatie la gust..
Ca umplutura poti pune orice iti place/ai. Mie imi place mult telemeaua de oaie 🙂
Le poti umple si cu carne, nu stiu daca ai vazut varianta asta: https://www.edithskitchen.ro/2009/07/rulouri-cu-sunca-si-branza.html
Buna seara, Edith! Am facut aceste rulouri, le-am invelit in folie alimentara si pentru ca petrecerea pt care imi trebuiau avea loc peste o luna, le-am bagat la congelator. Le-am copt cand am avut nevoie de ele si au iesit mult mai fragede decat cele coapte in ziua prepararii aluatului. Le-am facut cu cas framantat de oaie. Multumesc!
Multumesc ca ne-ai spus si noua de varianta cu congelatul. E perfect asa 🙂
Te mai astept!
Bunaaaa, sunt eu, dezastrul in bucatarie, ce tot lasa comentarii ca nu ii ies retele 😀 Voiam sa spun ca de aceasta data mi-au iesit super-rulouri, si am facut si baghetele cu salam picant, o nebunie! Multumesc! PS:as comenta si eu altfel decat anonim, dar toate acele optiuni ma lasa cu gura cascata (Live jurnal, wordpress?! ) Cu drag, Diana
Bunaa, ma bucur ca ti-au iesit si ti-au placut 🙂 E ok si asa, sa lasi ca anonim si sa te semenzi. Nu te stressa! 😉 te mai astept! 🙂
Cred ca am facut rulourile astea ca de cel putin 30 de ori, in vara. Perfecte pe terasa, langa o bere rece!!!
ma bucur tare, Diana! 🙂
Felicitari pentru site in primul rand.Azi am incercat rulourile pentru prima data si au iesit o nebunie. Singura modificare adusa retetei originale, a fost faina. Tinand dieta Montignac am pus 100g faina de secara si 200 tarate de ovaz. Aluatul a iesit bine, doar ca din cauza taratei usor sfaramicios. Sunt convinsa ca este prima oara si sigur nu ultima, fiind o impatimita a produselor de panificatie cu branza:). Multa bafta in continuare!
Gabriela, ma bucur ca ti-au placut rulourile 🙂
E bine de stiut ca aluatul merge facut si cu tarate de grau. Probabil din cauza asta a iesit usor sfaramicios… Multumim de info si te mai astept! 🙂
Buna. Am si eu o intrebare: daca folosesc aluat de foietaj de cumparat si umplutura din reteta ta, oare ies ok? Merci mult si felicitari pentru site! Am mai facut bachetele spiralate cu salam si cascaval si mi-au iesit super (de la ele mai am 400 g de aluat si ma gandeam sa fac rulourile astea 🙂 )
Sigur, poti folosi si foietaj. Procedeaza ca aici, sa le tai mai usor, insa putin mai groase. 🙂 https://www.edithskitchen.ro/rulouri-cu-ton-si-masline/
Ma bucur ca ti-au placut spiralele 😉
Buna! As incerca si eu astazi dar nu am crema de branza pentru aluat. As putea inlocui cu mascarpone?😊
Catalina, eu as astepta pana ai crema de branza. Mascarpone e mai dens, nu stiu exact care va fi consistenta finala a aluatului si nu as vrea sa risti sa nu iti iasa ok.. 🙂