Rulouri cu masline si ton
 
Un aperitiv rapid care arata bine, rondele aromate, numai bune pentru o petrecere, un picnic sau pachetel la servici.


Ne trebuie:
1 aluat foietaj (400-450 g)
pasta tapenade (masline, ton/ansoa, usturoi, ulei de masline)
Cum se face:
Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei.
Desfacem foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita (ne va fi de folos acest plastic).
Intindem un strat potrivit de tapenade
IMG_2240
si rulam relativ strans, cu atentie. Lasam o margine de cca 2 cm neacoperita de umplutura
ca sa se lipeasca aluatul la copt.
Reteta de tapenade am postat-o anterior, o gasiti aici: tapenade
IMG_2247
Infasuram ruloul astfel obtinut in plasticul in care a fost ambalat si dam la congelator pt cca 30 min (nu m-am uitat la ceas).
Procedam asa pentru a taia astfel rondele egale si frumoase.
Scoatem aluatul de la congelator si taiem rondele cam de grosimea unui deget (nu prea subtire…).
IMG_2550_1
Le punem in tava aragazului pe hartie de copt si le coacem in cuptorul bine incins la foc iute pt cca 15 min.
IMG_2555_1
Rapide si aromate, numai bune pentru o petrecere, un picnic sau pachetel la servici.

Rulouri cu masline si ton 1