Un aperitiv rapid care arata bine, rondele aromate, numai bune pentru o petrecere, un picnic sau pachetel la servici.
Ne trebuie:
Ne trebuie:
1 aluat foietaj (400-450 g)
pasta tapenade (masline, ton/ansoa, usturoi, ulei de masline)
Cum se face:
Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei.
Desfacem foaia de aluat, peste plasticul in care a fost impaturita (ne va fi de folos acest plastic).
Intindem un strat potrivit de tapenade
si rulam relativ strans, cu atentie. Lasam o margine de cca 2 cm neacoperita de umplutura
ca sa se lipeasca aluatul la copt.
ca sa se lipeasca aluatul la copt.
Reteta de tapenade am postat-o anterior, o gasiti aici: tapenade
Infasuram ruloul astfel obtinut in plasticul in care a fost ambalat si dam la congelator pt cca 30 min (nu m-am uitat la ceas).
Procedam asa pentru a taia astfel rondele egale si frumoase.
Scoatem aluatul de la congelator si taiem rondele cam de grosimea unui deget (nu prea subtire…).
Le punem in tava aragazului pe hartie de copt si le coacem in cuptorul bine incins la foc iute pt cca 15 min.
Rapide si aromate, numai bune pentru o petrecere, un picnic sau pachetel la servici.
Arata fooooarte bine..yum-yum-yummy
Arata mortal.
Am salvat reteta.
Multumesc.
Mortale pozele si ideea cu recongelatul ca sa ramana in forma aia. Multam, o sa o folosesc (nu stiu cu ce umplutura, dar ideea e de retinut).
BDana
Dodo, Lia, multzam 🙂
BDanuta, ma bucur ca-ti dau idei 🙂
Nu-i ideea mea, am “furat-o” si eu de pe la tv de la altii mai destepti, shhhh 😛
Ce bine arata, faina ideie…
Am o aniversare importanta in cateva zile. Reteta ta imi va fi de mare folos pentru aperitive. Multumesc!
Cu placere! 🙂
Surac, multumesc 🙂
grozava idee !
Intradevar arata de nota 24!Am retinut reteta!
O zi buna!
Looks yummy! I wanna try this soon. I wonder if this is also a healthy snack.
Pansy, Janet, ma bucur ca va place 🙂
@Vending Machines: it’s not quite a healthy snack since it has puff pastry (that mostly is made with margarine), but if you make your own puff pastry with butter, will be healthier 🙂
Foarte gustoase. La mine nu s-au primit chiar asa frumusele ca am facut mai multe si nu prea imi incapeau in tava. In plu, cutitul nu a fost super ascutit.)))))
Buna Edith, te urmaresc cu atentie de cateva luni buni, foarte interesante retetele tale. In legatura cu aceasta reteta, imi poti spune, te rog, numele companiei care a facut aluatul de foietaj? Din pacate, de cate ori vreau sa cumpar foietaj asa cum apare la tine in poze, sfarsesc in a lua din acela cu foi. Nu stiu cum sa le deosebesc, ca pe pachet scrie aluat foietaj pe toate, poti sa ma ajuti? Multumesc mult si felicitari pentru blog.
Olivia, ma bucur ca ti-au placut.
Eu am facut in 2 tavi, asa poti face sa le pui mai rare, sa nu se lipeasca intre ele, iar pe cele deja taiate le tii in frigider pana se face prima tura.
Si data viitoare pune sotul/iubitul sa iti ascuta cutitul :))
Loredana, cu siguranta nu te-ai uitat bine. Sunt 2 produse diferite, pe care scrie diferit. Pe cel gos, pe care l-am folosit eu scrie “Aluat foietaj”, iar pe celelalt scrie “Foi de placinta”. Cu prima ocazie sa te uiti sa vezi ca am dreptate 🙂
Tu trebuie sa iei aluat foietaj.
Nu are rost sa iti spun un nume, pentru ca majoritatea care fac foietaj fac si foi de placinta (din cele subtiri). Trebuie doar sa citesti cu atentie ambalajul 🙂
te mai astept!
Buna. O sa fac cu siguranta aceste rulouri incredibile, mai ales ca este post! felicitari! Claudia
Buna Claudia, sa folosesti masline gustoase, de buna calitate, ca sa iti iasa bune rulourile 🙂
Te mai astept!
Arata foarte bine.Tonul imi place mult.Edith,am o intrebare.Eu am un frigider model vechi,cum aveau parintii nostri.Modelelea alea au congelatorul mic,in care mai am si eu cate ceva.In schimb au o tava sub congelator.Oare pot pune rulada in acea tava?Nu este ca in congelator,e adevarat.Dar cred ca se intareste si acolo,ce zici?Sa ma risc?
LA MULTI ANI,cu sanatate si sa ne incanti in continuare cu talentul tau.Te pup.Anca
Anca, cred ca poti pune si in tava de sub congelator. Ingheaza si acolo din cate stiu.
La multi ani si te mai astept!
Buna Edith,am revenit cu noutati.Am facut si aceste rulouri grozave.Mi-au iesit.Am ascultat si sfaturile tale ,de asemenea si experientele fetelor si….nu a fost greu.Nu le-am mai pus in acea tava,le-am facut loc in congelator ca sa fiu sigura ca imi ies.Doar ca mi-au venit mai putini musafiri si am ramas cu ceva rulouri care dupa 3 zile incepeau sa se schimbe la culoare,adica incepeau sa se innegreasca de la tapenade.Cred ca este normal ca foietajul sa imprumute culoare dupa 3 zile.
Dar sunt aspectoase si gustoae.
Te pup.Anca
Anca, nu stiu ca sa iti zic despre pastratul rulourilor mai multe zile, la mine a doua zi s-au terminat 🙂
Puteai sa le iei pachetel la servici 😉
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Arata foarte IMI bine.Tonul mult.Edith place, me or icy model intrebare.Eu Vechi UN, AU nostri.Modelelea parintii cum congelatorul Aveau micro alloyed in the care of SI EU AM May ceva.In schimb AU Cate as freezer or tava. Oare pot in Pune ACEA rulada tava? This Nu ca in the freezer, so e adevarat.Dar SI CRED intareste Acol zici ca? His MA RISC? LA MULTI ANI SI SA NE cu Sanatate Incanti in talentul continue tau cu.
@Vending Machines:
I couldn’t understand what you are asking me. I guess you have used Google translate. 🙂
Please write your comment in English so I can answer to your question.
Thanks! 🙂
i like it.
REUSITA TOTALA!!!
incercate ptr masa de Revelion, devorate imediat!!!
sanatoase, gustoase, prezentabile si usor de facut!!!!
merci!!!!!!
ps: doar ca eu le-am lasat in cuptor aprox.30min, dupa 15min. nu pareau gata
Fifi, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Da, depinde de cuptor timpul cat le coci si de cat de incins este..
Edith, tocmai cautam retete de aperitive pt party-ul de ziua mea si site-ul tau e primul pe care intru, ca intotdeauna. reteta asta mi se pare super! eu ador pestele si maslinele, sper ca si invitatii mei 🙂
multumim pt ideea minunata!
Anne, in primul rand la multi ani fericiti iti doresc! 🙂
Sper ca v-au placut rulourile 🙂
Oare daca fac ruloul de azi, miercuri, si il tin in congelator pana sambata, ziua petrecerii, si abia atunci il scot la temperatura camerei, il las sa se “dezmorteasca”, il tai si coc rondelele e ok?
Mi se pare o reteta super, am ales mai multe aperitive, tot de pe site-ul tau, mi-a fost greu sa ma opresc “doar” la 10 retete, dar imi e teqama ca ma aglomerez prea tare sambata…
Sigur, poti proceda asa 🙂 Asta este unul din avantajele acestor rulouri. 🙂 Iar alte aperitive, pot fi facute de vineri de ex si umplute/coapte sambata. In functie de ce retete ai ales tu..
Mult spor si sper sa iti incanti musafirii!
Multumesc mult de raspuns, Edith! Of…am ales atatea, am recomandat site-ul tau si altor prietene, au fost incantate de aperitive. Multe idei noi si fresh…Multumim mult!
O sa revin sa-ti spun cum au iesit, fac buletele de cascaval la cuptor, mousse-ul de somon, castravetii umpluti (au avut maare succes in randul prietenelor), chiftelute cu glazura, clatitele cu ansoa, salata de boeuf si de vinete…Facem party mare, baietelul nostru face 1 an!
La multi ani, sa fie sanatos! Acum cred ca sunteti in toiul petrecerii! Sper sa ai succes cu preparatele! 🙂