Reteta Aliza
Ne trebuie:
500 g biscuiti cu cacao
o cana de lapte
200g de unt (la temperatura camerei)
100 g nuca de cocos
zahar pudra dupa gust (am pus vreo 12 linguri)
2 pliculete zahar vanilat.Cum se face:
Biscutii se sfarama bine
500 g biscuiti cu cacao
o cana de lapte
200g de unt (la temperatura camerei)
100 g nuca de cocos
zahar pudra dupa gust (am pus vreo 12 linguri)
2 pliculete zahar vanilat.Cum se face:
Biscutii se sfarama bine
Se adauga laptele treptat si se amesteca bine pana devine o compozitie omogena.
Intr-un castron se freaca untul cu zaharul pudra, pana se face o spuma.
Se adauga nuca de cocos si se mai amesteca putin.
Biscuitii se impart in doua.
Pe o bucata de folie alimentara se pune jumatate din cantitate, se preseaza putin si se acopera cu o alta folie.
Se intinde bine cu facaletul.
Indepartam folia de plastic si intindem peste foaia de biscuiti jumatate din cantitatea de crema de unt cu cocos.
Se ruleaza cu grija. Se strange bine la capete si se da la rece pentru 1-2 ore.
Procedam la fel si cu cealata jumatate din compizitiile ramase.
Eu am taiat una dupa 1h si 1/2 iar una a doua zi. Cea de a doua zi a aratat mai bine…
Se taie felii groase de un deget si pentru un aspect mai placut se dau prin nuca de cocos.
Este foooarte buna (su sunt fan cocos ). Enjoy!
Pare excelenta reteta, merita incercata. Ai confectionat-o foarte frumos, felicitari, atat tie cat si Alizei !!!
🙂 ms ginette! E f buna si aspectuoasa, merita incercata 🙂
e foarte buna,mama face in romania varianta cu banana la mijloc.
week-end minunat!
Am vazut-o si la tine pe blog, miha, “ochi de elefant”, nu? Mie mi-a suras mai mult varianta fara banana… 🙂
E FOARTE BUNA DAR DIN PACATE LA MINE SA RUPT TOATA K NU AM MAI PUTUT DESPRINDE FOLIA DE CELOFAN SI SA RUPT ATUNCI AM IMPROVIZAT.AM AMESTECAT TOT SI LEAM FACUT BILUTE ROTUNDE SI LEAM DAT PRIN NUCA DE COCOS K UN RAFAELO DAR MARO .PUPICI
Nu stiu de ce ti s-a lipit de celofan 🙁 Eu nu am avut probleme… Oricum ai avut o idee salvatoare!
E bine ca ti-a placut 🙂
Pupici si te mai astept!
Neaparat trebuie sa fac!!! si eu sunt fan cocos!! Traiasca!!!!
In seara asta am facut si eu reteta, cum am si promis. Maine voi sti cum a iesit; pana atunci salamioarele (mi-au iesit 5, dintre care pe unul l-am facut “ochi de elefant”) stau cumintele la frigider….Nu mi-a mai ramas cocos pentru presarat pe deasupra, asa ca voi pune niste zahar pudra..Daniela
Daniela, te astept azi cand o tai sa-mi zici cum ti-a placut.
Asteptam cu nerabdare acest desert, pentru ca imi place mult cocosul!..Reteta mi-a iesit bine, dar ce nu imi place este faptul ca se simte mai mult gustul de margarina (Rama am pus), decat cel de cocos, dupa care tanjesc..Poate s-ar putea inlocui (macar o parte din) margarina…are cineva vreo idee??? Daniela
Untul nu are un gust atat de pregnant si neplacut ca margarina. Eu nu folosesc deloc margarina…
Edith, ce marca de unt folosesti la prajituri? Daniela
Daniela, nu am o marca neaparat preferata. La cremele de unt (vezi crema de la tort Amandina) folosesc pe cel cu 80% grasime, in rest, iau Covalact, Albalact si altele…
Iti multumesc pentru raspuns! Nu voi mai folosi margarina, ci unt. Daniela
Cu placere, Daniela.
Nu numai ca este mai gustos dar este mult mai sanatos.
Poti cauta pe intenet informatii despre margarina sa vezi cat este de nociva. Eu de cativa ani nu mai folosesc (doar cand folosesc foietajele din comert care o contin din pacate, dar asta destul de rar).
Te mai astept.
foarte buna 😀
Este ce-a mai rapida rulada pe care am facut-o vre-o data, si e delicioasa, se topeste in gura.
Felicitari pentru reteta Edith
Andreea, ma bucur ca ti-a placut 🙂
edith, dupa retetele care le ai pe aici…mhhhhh…:X ti-as face o vizita pe o saptamana sa-mi gatesti de toate :))
Draga anonima, daca s-ar putea.. ce bine ar fi 🙂
Pana atunci te mai astept pe blog, poate incerci tu ceva 😉
este o prajitura deosebita si usor de facut, a trecut ceva timp de cand n-am mai facut-o si eu si am de gand sa revin…ce nu inteleg totusi este de ce pui folie intre straturi si mai ales cum o scoti de acolo.
Foilia de plastic am folosit-o ca sa nu se lipeasca compozitia de facalet, apoi am indepartat-o. O sa completez in reteta, sa nu mai fie confuzii.
Insa am scris: “Apoi se intinde peste foaia de biscuiti jumatate din cantitatea de crema de unt cu cocos.”
Deci peste foaia de biscuiti nu peste folia de plastic 🙂
Edith, este o reteta excelenta, am insa o intrebare. Biscuitii cand i-ai sfaramat i-ai dat prin robot si au fost complet sfaramati sau ai facut cu mana si ai lasat bucati mai mari ca la un salam de biscuiti.Intreb asta pt ca eu am incercat sa fac reteta dar am facut biscuitii cu mana si am pus laptele insa mi s-a facut o pasta destul de lipicioasa. Plus ca nu au fost zdrobiti toti biscuitii 100%. In poza ta pare o pasta omogena complet nu arata ca un salam de bicutiti.
Am pus-o la frigider putin si s-a intarit si am putut sa o intind.
Laura, scuze ca iti raspund cu intarziere.. nu prea am avut timp de blog zilele astea.
Da, biscuitii i-am sfaramat de tot, fini, am pulsat de mai multe ori robotul pana s-au maruntit toti.
Se obtine intr-adevar o pasta lipicioasa, din cauza asta se intinde foaia cu folie de plastic deasupra, ca sa nu se lipeasca compozitia de facalet.
Sper ca ti-a iesit pana la urma… 🙁
Edith, in salam (aluatul de biscuiti) nu intra niciun pic de zahar? Sunt putin nedumerita in ce etapa intra zaharul vanilat 🙂 Eu cum nu am pus decat zaharul pudra in crema de unt cu cocos, am presarat totusi niste zahar vanilat (ca n-am stiut unde vine) peste aluat inainte sa pun crema de cocos. Vad ce-o iesi 🙂
Anca, scuze pt intarziere. Nu se pune zahar in aluatul de biscuiti, pt ca au biscuitii zahar 🙂
Sper ca ti-a iesit bine si ti-a placut 🙂
da foarte intersesant
Eu, in locul cremei albe am facut ciocolata de casa,bineinteles fara cacao si cu mult cocos. A iesit suuuper!