rulada cu crema mascarpone

Bine v-am regasit pe anul asta. Sa aveti un an asa cum vi-l doriti!

Iubesc ruladele. De orice fel. Asa ca pentru Revelion nu am mai facut tort, ci rulada asta.

Dintre preparatele de Revelion, pe asta ati ales-o pe Facebook sa fie prima pe blog.

Ati avut si de ce, este delicioasa!

Ne trebuie:

Pt blat:

5 oua

2 linguri faina

3 lg de cacao (cernuta)

5 linguri zahar

Pt crema:

250 g mascarpone (la temperatura camerei)

300 ml frisca batuta

4-5 lg zahar pudra

vanilie (optional)

4-5 lg de dulceata de visine (sau de care va place)

4 foi de gelatina (7-8 g)

Pt ornat:

3-4 cubulete de ciocolata alba

cateva picaturi de ulei

Cum se face:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Cand sunt tari adaugam treptat cate o lg de zahar, mixand continuu pana obtinem o spuma tare.

Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura/paleta .

Apoi adaugam faina cate o lingura, in ploaie si cacaoa. Lingurile de faina nu trebuie sa fie nici prea cu varf nici rase, ci potrivite, pentru ca rulada sa nu iasa foarte densa si sa nu se crape la rulare.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt

(eu am facut in tava de la aragaz  30×35 cm) si nivelam bine cu lingura.

Coacem la cuptorul incins pt cca 10-12 minute, in functie de cuptor.

Recomand sa verificati inca dupa 8-9 minute si sa o incercati cu scobitoarea sa evitati sa o coaceti prea mult, sa nu devina casanta.

Udam un prosop curat si il stoarcem bine, il punem pe masa si cand rulada este gata o rasturnam cu fata pe prosopul ud. Udam cu mainile hartia de pe blat si o despindem usor.

Untitled-1

Apoi rulam in prosop blatul si il lasam asa pana facem crema.

Crema:

Batem bine frisca, intr-un alt vas mixam mascarpone-le pana devine cremos, adaugand cate 2-3 lg de frisca treptat in timp ce mixam continuu.

Punem si zaharul pudra, mixam bine. Daca vreti mai dulce, mai puteti pune zahar in plus.

Nu uitati ca va fi si dulceata.

Inmuiem foile de gelatina in  apa rece, le scurgem bine de apa si le punem pe foc in 4-5 lg de lapte,

cateva secunde, amestecam pana se dizolva.

Lasam sa se racoreasca si adaugam gelatina peste compozitia de mascarpone si frisca.

Intindem crema pe blat, punem din in loc in loc dulceata si rulam.

Imbracam rulada in folie de plastic si dam la rece pt minim 3 ore (eu am lasat-o peste noapte).

Untitled-2

Pentru ornat, punem ciocolata la topit intr-o punguta impreuna cu uleiul, omogenizam compoziita bine cu degetele prin punga, pana se topeste toata ciocolata,

taiem punguta la un colt si ornam rulada.

Taiem rulada felii groase de un deget.

Minunata!

Enjoy!

rulada cu crema mascarpone 1