rulada cu crema
Rulada asta o face mama de cand ma stiu, si din totdeauna a fost una dintre preferatele mele.

Anul asta, pentru prima data mi-am luat inima-n dinti si am facut-o si eu.
Cu maaari emotii insa pentru foaie care mamei, cand si cand i se mai crapa…
Eu am avut noroc, nu s-a crapat deloc in schimb am avut tava cam mare si foaia a iesit cam subtire.
Daca folositi tava de la aragaz (ca mine) va recomand sa faceti foaia din 5 oua.

Ne trebuie:
Pt blat:
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
esenta de vanilie
Pt crema:
200 g unt (la temperatura camerei)
150-180 g zahar pudra (in fct de cat de dulce va place)
3-4 lg de cacao
esenta de vanilie (optional)
Pt ornat:
zahar pudra
5-6 cubulete de ciocolata
1 lgt ulei


Cum se face:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand sunt tari adaugam treptat cate o lg de zahar, mixand continuu.
Adaugam apoi galbenusurile pe rand, amestecand cu o lingura/paleta apoi esenta de vanilie/zahar vanilat.
Apoi adaugam faina cate o lingura, in ploaie. Lingurile de faina nu trebuie sa fie nici prea cu varf nici rase, ci potrivite, pentru ca rulada sa nu iasa foarte densa si sa nu se crape la rulare.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am facut in tava de la aragaz  35×32 cm) si nivelam bine cu lingura.
Untitled-1
Data viitoare o sa fac din 5 oua/5lg de zahar/5 lg de faina, ca sa iasa putin mai groasa foaia.
Dam la cuptorul incins pt cca 10-12 minute, in functie de cuptor.
Recomand sa verificati inca dupa 8-9 minute si sa o incercati cu scobitoarea sa evitati sa o coaceti prea mult, sa nu devina casanta.
Udam un prosop curat si il stoarcem bine, il punem pe masa si cand rulada este gata o rasturnam cu fata pe prosopul ud. Udam cu mainile hartia de pe blat si o despindem usor.
Apoi rulam in prosop blatul si il lasam asa 5-10 minute sa se raceasca.
Untitled-2Intre timp facem crema.

Batem untul aflat la temperatura camerei cu zaharul pudra (eu am pus180 g), pentru 1-2 minute pana devine o spuma omogena, apoi adaugam cacao,
atatea linguri pana obtinem culoarea dorita, cantitatea difera de la cacao la cacao.
Eu am pus si putina esenta de vanilie.
Desfacem foaia din prosop (dar o lasam tot pe prosop) si intindem crema in strat uniform pe ea (catre marginea spre care rulam lasam cca 2 cm liberi).
Rulam cat de strans putem, cu atentie,
Untitled-3
apoi rulada o infasuram in folie de plastic si o dam la rece pt minim 2 ore.
IMG_9647_1
Am ornat-o asa: am presarat putin zahar pudra pe ea si am ornat cu ciocolata topita cu 1 lgt de ulei intr-o punguta, pe care apoi am taiat-o putin la un colt.
O puteti orna si cu moturi de crema daca v-a mai ramas sau cu glazura
(in cazul in care o glazurati, va recomand sa puneti mai putin zahar in crema sa nu iasa prea dulce per total).
rulada cu crema 1
Tare buna este.
Enjoy!