Astazi avem un desert de post, rapid si mereu la indemana, cu doar doua ingrediente.
Este tare bun pentru zilele cand nu avem prea mult timp la dispozitie sau nu a vem mare lucru prin frigider.
Mai multe retete de post gasiti aici.
Ne trebuie:
1 bucata aluat foietaj 400 g
1 conserva de ananas
1 lg zahar pudra vanilat
– cantitati pentru 9 bucati –
Am folosit o conserva de ananas de la Sun Food 100% conserve sanatoase.
Cum se fac:
Lasam aluatul sa se dezghete la frigider peste noapte.
Punem rondelele de ananas pe servetele de hartie si le tamponam bine, pentru a inlatura lichidul in exces.
Punem aluatul pe o suprafata usor infainata si il taiem in 9 patrate. Punem peste fiecare patrat cate o rondea de ananas.
Cu o rotita de taiat aluatul (sau cu un cutit bine ascutit) taiem marginile patratului ca in imaginile de mai jos
(atentie, doar la colturi taiati, nu este o taietura continua, pentru a se forma bucla cand aduceti colturile
in centrul rondelei de ananas):
Presam bine bucatile de foietaj pentru a nu se desface la copt.
Le punem in tava pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 15-20 minute.
Le lasam sa se raceasca putin in tava si le pudram din belsug cu zahar pudra vanilat.
Bune si aromate!
Enjoy!
Super tareee.Minumata idee.
ma bucur ca iti place 🙂
wow! intr-adevar super tare idee … si se pot face atatea alte variante! si dulci si sarate. cu felii de salam, spre exemplu. multumesc mult pentru idee, Edith 🙂
Cristina, mmm, este o idee buna cu felii de salam 🙂
Rozetele arată senzațional! Foarte bună ideea, mulțumim, Edith!
Ma bucur ca iti plac 🙂
Buna ziua, Ce fel de foietaj ati folosit ? Multumesc
Numai retin exact, le-am facut mai demult. Dar orice foietaj e bun, sunt cam la fel toate… 🙂
La noi nu au rezistat prea mult ca au iesit delicioase. L-am mancat alaturi de fresh de morcovi, o minunatie
Alexandra, ma bucur ca v-au placut 🙂
Abia astept sa le pregatesc pentru duminica la Iarmaroc ;), sar’na pentru reteta/e, te pup cu mare drag!
Anca, te pup. Or sa-ti iasa minunate! 🙂
Se unge fiecare foaie in parte?
foietajul este o singura bucata (nu confunda cu foile de placinta!) si nu se unge cu nimic.
Le-as incerca cu mere, ce zici, ar iesi?
cred ca da, Sa le tai cam de 6-7 mm grosime.