Primavara este aproape, asa ca astazi am un desert vesel, colorat si, bineinteles delicios,
faimosul red velvet cheesecake brownie.
Eu am renuntat in denumire la “brownie”, dar desigur, contine si putina cacao.
Un amestec spectaculos intre red velvet si crema de branza Philadelphia aromata din belsug cu vanilie.
Ne trebuie:
120 g unt
120 g zahar
vanilie
1 lingura cacao
un praf de sare
colorant rosu
1 lingurita de otet
2 oua
100 g faina
Pentru amestecul de crema de branza:
200 g crema de branza Philadelphia
40 g zahar
1 galbenus
vanilie
un praf de sare
– cantitati pentru o tava de 20 x 20 cm –
Cum se face:
Ne trebuie crema de branza si ouale la temperatura camerei, asa ca recomand sa le scoateti din frigider cu cca o ora inainte.
Topim untul, il punem intr-un bol (1) si adaugam peste el zaharul (2), vanilia, cacaua, sarea, otetul (3) si omogenizam bine
(Atentie, nu puneti lingura de cacao prea cu varf pentru ca aluatul nu va mai iesi rosu ci un rosu-maroniu.
Puneti o lingura rasa daca cacaua pe care o aveti este foarte inchisa la culoare).
Adaugam apoi colorant rosu, treptat (4), pana obtinem o culoare rosu inchis (ea se va mai deschide la culoare
si cand veti adauga ouale si faina, precum si la copt).
Vedeti foto 1-4 mai jos:
Eu am pus colorant gel si am adaugat putin pe varful unei lingurite.
Batem usor ouale si le turnam peste amestecul de mai sus si omogenizam bine (5), apoi adagam faina si omogenizam bine din nou (6).
Pentru amestecul de crema de branza: peste crema de branza pe care o amestecam putin cu un tel/sapatula, adaugam zaharul, sarea si vanilia.
Omogenizam bine si punem si galbenusul.
In tava usor unsa cu ulei (sau cu hartie de copt) punem 2/3 din compozitia rosie,
apoi adaugam din loc in loc gramajoare de crema de branza iar deasupra lor punem restul de compozitie rosie.
Cu ajutorul lamei unui cutit, facem 8-uri in compozitie.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-28 minute.
Lasam sa se raceasca in tava 15-20 minute, apoi o portionam in 9 bucati.
Aratoasa si delicioasa.
Enjoy!
Nota:
* Cred ca data viitoare voi folosi 250 sau chiar 300 g de crema de branza. Ar fi mers putin mai multa, ceea ce va recomand si voua 🙂
* Reteta originala avea muult mai mult zahar, mie mi s-a parut ca a iesti foarte bine cu cantitatea redusa, cea mentionata in reteta.
Arata super! Ma gandesc cum o pot modifica putin (zahar, colorant), sa poata manca si toddler-ul.
Nicoleta, merge bine mersi si fara colorant, fara zahar… nu stiu ce sa zic 🙂
Ce colorant ati fosit?
Am folosit un colorant de la Wilton.