Ne trebuie:
1 pachet de unt (la temp camerei)
250 g zahar pudra
200 g lapte praf
2 plicuri de vanilie
250 g nuca de cocos
250 g zahar pudra
200 g lapte praf
2 plicuri de vanilie
250 g nuca de cocos
Cum se face:
Se freaca untul cu zaharul spuma
Se freaca untul cu zaharul spuma
se adauga laptele praf si 1/2 din cantitatea de nuca de cocos. Se obtine o compozitie destul de moale.
Lesin, salvarea va rog….moooorrr de pofta !!!! Sunt bestiale !!!
Ginette :(( te roog nu lesina! Daca nu ai vrut sa vii la mine…
Fa si tu ca sunt usor de facut 🙂
o sa incerc si eu reteta :D!
si-asa sunt innebunita dupa bomboanele rafaello :P.
Sunt ff bune, sa imi spui cum ti-au placut…
Edith, chiar aseara am facut si eu raffaello, doar ca reteta diferta putin. Oricum, ai dreptate, se fac foarte repede si seamana tare cu originalul. Te pup, teo
Dap, am vazut. O sa pun si eu foi de napolitane data viitoare… 🙂 Or sa semene si mai mult cu originalul 😛
buna edith,sunt o mare fana a nuci de cocos si mai ales a rafaelo,deaceia am inventat eu o reteta de rafaelo putin mai diferita dar excelenta si am sa tio scriu acum poate incerci si u.amem nevoie de 5 banane coapte 200 grame nuca de cocos 50 grame unde 50 grame alune intregi o foaie de napolitana si o esenta de lamaie sau cum preferi.bananele se decojesc se fac piure se adauga untu se amesteca pana devine o pasta se adauga cocosul 150 gr foaia de napolitana faramitata si esenta de lamaie .se amesteca tot se la rece 1 ora apoi se ia se fac bilute rotunde in mijloc se pune o aluna si sa da prin nuca de cocos ,sper sa iti placa eu le ador ,si ador sa gatesc si am doar 21 de ani .pupici.NATALIA L
Natalia, e interesant reteta ta, din pacate eu nu ma omor dupa banane in prajituri. Poate fi interesanta combinatia, dar depinde de gust. Cine stie, poate chiar mi-ar placea daca as gusta una de la tine 😛 Dar sa fac eu asa cu banane… putin probabil 🙂
Felicitarile mele pt ca esti o bucatareasa asa tanara si talentata! 🙂 Te pup si te mai astept.
Foarte buna reteta asta. Am incercat-o si eu, mi-a iesit din prima. MS
Foarte buna reteta! Numai ca mie mi-au iesit mai putine.Oare sa fie pentru ca nu am amestecat cu mixerul?
Oricum intotdeauna esti o buna inspiratie!
Madax, sa stii ca nici eu nu cred ca am frecat untul prea mult – nu aveam mixer atunci si cu lingura e mai greu… Nu c stiu de ce ti-au iesit mai putine, poate le-ai facut mai mari..
Important e ca ti-au placut 🙂
buna, probabil ca va suna prosteasca intrebarea mea..dar cand spui lapte praf pui doar praful sau il transformi in lapte?:d
Da, sigur, laptele praf se pune praf 🙂 Asa capata bilutele consistenta vascoasa pt a le putea modela 🙂
Daca pui lapte lichid tot ce poti face cu ceea ce obti este sa il bei 😉
Spor!
buna Edith am 2 intrebari:1.se poate folosi lapte praf pentru sugari?2.care este cantitatea de unt necesara pentru aceasta reteta?multumesc anticipat
chiar maine am sa fac si eu rafaello dar reteta e putin mai diferita…adica ceva in plus…..dar sunt si ft ft bune…mie cel putin asa imi plac mai mult…..250 gr de unt,200 gr zahar pudra,1 plic zahar vaniliat,100 gr nuca de cocos,250 de grame de biscuiti pisati……se freaca untul cu zaharul,laptele praf si jumate din nuca de cocos,biscuitii macinati si zaharul vaniliat,se fac bombite si se dau prin nuca de cocos….sunt ft buni
Simona, nu stiu cum este laptele praf pentru sugari, dar in principiu cred ca ar trebui sa fie la fel ca si consistenta ca cel normal. Daca e asa, merge sa folosesti si din ala.
Scrie in reteta, un pachet de unt se foloseste (200 g). Spor!
Monyka, suna bine si varianta ta, imi plac mult bomboanele cu biscuiti insa varianta asta nu am incercat-o..
am facut dupa reteta ta si ce sa zic.. au iesit delicioase
am pus alune de padure in mijloc
Ma bucur ca ti-au placut, te mai astept! 🙂
Am facut si eu bomboanele sunt delicioase, eu am adaugat si o foaie de napolitana dar nu recomand se modeleaza f greu si parca nu mai sunt asaf fragede.
Super blogul tau, imi provoaca pofta de gatit,o fericire pt sotul meu!
Felicitari si la cat mai multe retete,la multi ani!
Florentina, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Nu am incercat cu foaie de napolitana in compozitie, stiu ca se practica.. E bine de stiut ca se modeleaza greu..
Ma bucur ca iti place blogul meu si te mai astept! 🙂
La multi ani!
Draga Edith ma numesc Camelia si sunt o mare admiratoare a ta , am o fetita care pe 1 aprilie face 21 de ani sunt bomboanele ei preferate , am incercat cu foi de napolitane ies oribil , multumesc pentru reteta am sa ii fac fetitei de ziua ei va fii o mare surpriza , felicitari
Camelia, nu am incercat cu napolitane, insa multe persoane le prefera asa. Le adaptam dupa gusturile fiecaruia 🙂
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si ii doresc la multi ani fetei tale! 🙂