Am mai scapat putin de caldura asa ca putem aprinde cuptorul pentru o jumatate de ora.
Si nu veti regreta, prajitura asta se face foarte rapid si este incredibil de buna si pufoasa.
Ne trebuie:
Blat
6 oua
300 g zahar
15 lg ulei
10 lg de lapte
1/2 lgt de amoniac stins cu zeama de lamaie
200 g faina
vanilie
Glazura
200 g zahar
4 lg cacao
20 lg lapte (apa)
200 g unt
( tava folosita: 32 x 22 cm)
Cum se face:
Blatul:
Punem ouale, zaharul, uleiul, laptele, vanilia, amoniacul stins cu lamaie si mixam putin cat sa se omogenizeze amestecul.
Punem faina si amestecam cu o spatula. Va rezulta o compozitie moale, care miroase puternic a amoniac.
Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dam la cuptorul incins (180 grade) pentru cca 20 minute.
Glazura:
Intre timp facem glazura. Punem toate ingredientele intr-o craticioara (untul taiat cubulete).
Se amesteca pana incepe sa fiarba in clocot. Apoi lasam sa fiarba cca 10 minute, amestecand din cand in cand (atentie ca se mai umfla).
Cand prajitura este coapta, o scoatem de la cuptor si o taiem.
Din cauza ca este fierbinte, se faramiteaza destul de rau cand o taiati.
Data viitoare o sa o las vreo 15 minute sa se racoreasca inainte de a o taia.
Turnam desupra glazura fierbinte, uniform, pe toata suprafata prajiturii. Daca glazura s-a mai racit intre timp, o mai icnalziti.
Presaram nuca de cocos deasupra.
Cine-a zis ca lucrurile simple nu sunt bune? Prajitura asta e o dovada.
Pe cat este de rapida si simpla, pe atat este de buna.
V-o recomand cu incredere.
Enjoy!
Sa-ti fie de bine concediul Edith.. Cat despre prajiturica… minunata ca intotdeauna .. o pap din priviri.. iar combinatia e delicioasa! pupici
Multumesc, Anto! Pup u too! 🙂
Delicioasa prajiturica ta.
Imi spui, te rog, la glazura sunt 20 linguri de la lapte? Imi par cam multe.
20 lg sunt undeva la 100 ml probabil, zahar sunt 200 g, unt 200. Deci nu sunt multe 🙂
buna ziua, e excelenta praji. am luat si eu reteta si o tot fac de ceva timp. doar ca am scazut zaharul la 125 gr la blat si 125 la glazura. Miaaam. Multzu!!
Alina, ma bucur ca ti-a placut. Pentru gustul meu a fost numai buna de dulce 🙂
Te mai astept!
Grozava prajitura, multumesc pt reteta.
Am facut-o de nenumarate ori si mi-a iesit fain. N-am mai facut-o de ceva timp si azi, cand am facut-o dupa mai bine de un an, inexplicabil mi s-a taiat glazura pe foc: s-a ales untul iar crema a iesit ceva ingrosat si inestetic. Inca n-am gustat din ea dar cred ca nu s-a “insiropat” deloc .
Poate cineva sa-mi spuna unde am gresit? A
Am folosit unt 82% si am pus doar 150 g zahar si cca 2 lg de sirop de artar. Asta sa fie cauza?
Maria, este foarte posibil, eu nu am incercat-o decat cum este in reteta. Nu am modificat-o niciodata, deci chiar nu iti pot spune.
Imi pare rau, dar daca ti-a iesit alte dati cand ai respectat intocmai reteta, cred ca o fi fost de vina siropul de artar…
Acum o fac și eu am urmat toate ce misa spus aștept sa vad rezultatul sper să-mi ea sa mulțumesc din suflet pentru rețetă
Nicoleta, sper sa-ti placa 🙂