nesquika - PRAJITURA NESQUIK
Prajitura este adaptata dupa briosele de ciocolata, cu mici modificari.
Ne trebuie:
250 g faina
1 plic praf de copt
160 g zahar
5 linguri nesquik
100 g ciocolata taita marunt
250 ml lapte
90 ml ulei
1 pliculet vanilie
1 ou
coaja de portocala(am redus zaharul si am crescut numarul de linguri de Nesquik pentru ca
acesta contine si zahar si cacao)Pentru glazura:
1 albus de ou
100 g zahar pudra
zema de la o lamaie

Cum se face:
Amestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, nesquik-ul si ciocolata.

prajituranesquik1 - PRAJITURA NESQUIK

Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele.
Adaugam partea uscata peste si amestecam bine. Punem si coaja de portocala.

prajituranesquik3 - PRAJITURA NESQUIK

Tapetam o tava cu pereti rabatabili, cu hartie de copt.
Fundul l-am tapetat cu o foaie de hartie apoi am strans inelul peste.
Apoi am procedat cu peretii cum se vede in imagini.

prajituranesquik2 - PRAJITURA NESQUIKprajituran - PRAJITURA NESQUIK

Turnam compozita in tava si dam la cuptorul incins pentru cca 30-40 minute
(in functie de cuptor) pana trece “testul scobitorii”.

prajituranesquik4 - PRAJITURA NESQUIK

Scoatem tava de la cuptor si lasam prajitura sa se raceasca pe un gratar.
Pusa pe platou, dupa ce s-a racit:

IMGP0533 1 - PRAJITURA NESQUIK

Intre timp facem glazura (pe care o punem pe prajitura racita).
Batem spuma albusul, adaugam zaharul pudra si zeama de lamaie.
Ornam prajitura dupa gust si pricepere.
Eu am ornat asa:

IMGP0544a - PRAJITURA NESQUIK

Felia lui Ioan – cu mai multa glazura, ca-si permite!

IMGP0584a - PRAJITURA NESQUIK

Si felia mea cu glazura mai putina… deh, caloriile!

IMGP0599a - PRAJITURA NESQUIK

Ca de obicei, fff buna si pufoasa si aromata.