125g biscuiti digestivi macinati
175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita)
75g fulgi de nuca de cocos
125g miez de nuca tocata marunt
400ml lapte condensat indulcit
(din cel subtire, pentru cafea)
Fata de reteta originala eu am marit f putin cantitatile
(175 g biscuiti; 200 g fulgi de ciocolata, 100 g fulgi de cocos,
150 g nuca si 450-500 ml lapte condensat)
Cum se face:
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiuni mici (a mea are 20cm x 25cm),
se toarna untul topit in tava si se presara deasupra biscuitii sfaramati, in strat egal.
Adaugati fulgii de ciocolata (ciocolata rasa)
nuca de cocos
si nuca tocata marunt
apoi turnati peste laptele condensat
(eu am avut lapte condensat neindulcit si l-am indulcit cu 8 linguri de zahar pudra)
Coaceti cca 30 minute la cuptorul preincalzit la 1800C.
Inainte de a o taia lasati prajitura sa se raceasa bine .
O prajitura rapida si foaarte buna. Daca mai ramane, a doua zi e si mai buna.
Merci Gabi pt reteta!
Interesanta reteta. De unde ai cumparat lapte condensat, n-am mai vazut de mult timp. Prezentarea e de nota 10 !!!!
Te pup !
Ginuca, sar’na! E tare buna, sa stii.
Laptele condensat l-am luat de la Plus, dar am inteles ca se gaseste si la La Fourmi. Cred ca ar merge si cu lapte normal (in lipsa) in care sa pui cateva linguri de lapte praf ca sa il faci mai concentrat…
Pup!
Super, ce-mi place prajiturica asta!
Un sfarsit de saptamana placut!
Multumesc frumos, Nicoleta. Si tie la fel!
Edith, felicitari, ti-a iesit tare bine!
Saru’mana, si tie ti-a iesit bine 🙂
Sunt foarte incantata de reteta, pentru ca se face atat de usor si nu poate fi decat foarte buna, date fiind ingredientele delicioase. De-abia astept s-o fac si eu.
Didona e foarte buna, incearc-o. Sa-mi spui cum ti-a placut 🙂
Edith, am gasit lapte condensat la Plus si am facut rapid aceasta prajitura, exact acum am taiat din ea si am gustat-o. Cu siguranta isi merita numele, este foarte buna. Doar ca… nu stiu cum de ingredientele mele s-au cam amestecat intre ele in timpul coacerii si nu se vad deloc straturile ca la prajitura ta.
Oare ce s-a intamplat? Nu pot sa-mi dau seama, am respectat cantitatea ingredientelor…
Nu stiu… Ce crezi?
Nicol, chiar nu stiu de ce s-au amestecat straturile, se intampla.. important e ca ti-a placut gustul. Poate ai turnat tu laptele mai de sus si a mai imprastiat ingredientele, nu stiu…
Draga Edith, sunt incantata de retetele tale. Aseara am facut mancarica de rosii (poza ta mi-a facut pofta!) si placinta cu mere cu foaie de gris… excelenta. In week-end as vrea sa fac prajitura asta minune, dar nu stiu care ar fi echivalentul frantuzesc de la biscuitii tai digestivi… sunt biscuiti cu cereale, petit beurre sau ce alceava? Merci pentru sfat!
Raluca, sigur merge cu biscuiti cu cereale 🙂 Cu petit beurre nu cred ca merge pt ca aia in contact cu lichid se fac pasta din cate am observat eu, trebuie un fel mai sfaramicios.
Sigur osa it iplaca.
Ma bucur ca ti-a placut ce ai mai incercat 🙂
Edith lamureste-ma putin te rog.
Aici la noi laptele condensat este foarte gros. si la fel se foloseste pentru cafea. Am vazut ca pui lapte condensat liquid si m-am blocat putin.
poate sa fie un fel de lapte evaporat?? uff ce greu este sa nu se potriveasca ingredientele in toate partile.
Multumesc…te pup.
Falina, laptele condensat gros noi nu il folosim pt cafea aici.
Cred ca cel evaporat de care zici este bun pt reteta asta… Este un lapte concentrat lichid, aproape la fel de luchid ca cel obisnuit, ce se pune in cafea, si aici se gaseste a cutii de carton ca si frisca lichida la 200-250 ml.
Delicioasa prajitura – mi-a iesit foarte bine. Eu am folosit lapte condensat indulcit DeLatte, cumparat din Romania – Nicoleta
Nicoleta, asa e, e foarte buna, ma bucur ca ti-a placut. 🙂
De unde ai luat laptele condensat DeLatte? Poate e de ajutor informatia persoanelor care nu au acces la un magazin Plus.
Te mai astept!
Sincer nu mi-a placut cum a iesit. e foarte inecacios cocosul ala. voiam sa te intreb daca se poate lua toata chestia asta… adaugat biscuiti, rahat si facut un slaam de biscuiti ?!
Draga anonim, imi pare rau ca nu ti-a placut prajitura…
Poti incerca sa faci un salam de biscuiti.. dar sa pui si sosul acela facut cu unt, lapte si eventual cacao sa nu mai fine inecacioasa cum zici tu…
Eu nu am tava asa mica. Crezi ca merge intr-o tava rotunda diametru 24?
Si daca merge folosesc cantitatile initiale sau cele folosite de tine?
Saru’mana de ajutor!
Piersi cred ca ar merge in una de 26-28 cm daca faci cu cantitatile mele… Daca nu ai, faci cu cea de 24, cu cantitatile initiale, sper sa nu iasa straturile prea groase.
Dar sa nu fie din aia cu peretii rabatabili, ca sa nu curga laptele din ea…
Sper sa iti placa, noua ne place mult. Vezi, anonimei de mai sus nu i-a placut..
Ce-mi facusi la ora asta… Mi-e o pofta nebuna de o feliuta… Salvez reteta si ma dau la ea, dar pina atunci servesc macar virtual o bucatica… Te-am pupicit !!!
Daniela, sa o incerci ca-i taaare buna 🙂
Te pup!
lapte condensat are in ultimul timp la Auchan
multumim pt info, Ileana 🙂
Astazi le incerc pe amandoua!arata minunat!asa cum ne-ai obisnuit :)).Pupicei si zile frumoase!
Micka
Micka, pe care amandoua? 🙂
Oricare ar fi, sper sa iti placa!
Te mai astept cu drag!
Am facut reteta ta si este foarte, foarte buna.Locuiesc in Cipru si a dus fata mea la servici si crede-ma au innebunit cipriotii de placere….au mai cerut of course:))Sa stii ca imi place mai mult asa cum ai facut tu cu laptele in care ai pus zahar pentru ca am facut cu laptele acela condensat indulcit si iese mai lipicioasa si prea dulce.Asa cum ai facut-o tu aici e perfecta, cel putin pentru gustul meu.
Ai retete bune si simple pe blog.Multumim!
Cami, ma bucur ca v-a placur 🙂
Eu am psu lapte condensat din acela subtire, care se pune in cafea, am scris si in reteta. Cel gros, foarte dulce, adauga calorii inutile acestei prajituri (care si asa are 1000/mm2 :))), plus ca banuiesc ca o face foarte lipicioasa.
Poate o incerci si cu lapte condensat subtire (sau cu lapte normal.. sigur iese si asa)..
Am facut si eu aceasta minunata prajitura, intr-adevar un miracol 🙂
Multumesc mult pentru reteta!
Si eu am folosit lapte condensat gros si dulce (facut de mine). O sa incerc cu prima ocazie si laptele condensat pentru cafea.
Felicitari, este o prajitura deosebita!
Ma bucur ca ti-a placut. 🙂 E bine de stiut ca merge si cu lapte condensat goros. Nu a fost prea dulce? 🙂
Te mai astept!
Foarte interesanta reteta, as vrea sa o fac si eu pentru fetita mea, dar stie cineva daca se poate inlocui laptele condensat totusi cu altceva? Lapte normal de vaca, sau smantana mai subtire.. sau ceva adaugat in lapte, mai natural si mai sanatos? sa fie mai buna pentru copii? Multumesc anticipat!
Retete foarte, foarte interesante si accesibile ai aici. Multumim de sfaturile si retetele bune!
Cu siguranta merge si cu lapte normal,ca sa fie mai concentrat, poti pune in el 3-4 lg de lapte praf (dar asta este optional) 🙂
Sper sa-ti placa si iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Te mai astept! 🙂
Multumesc de sfat, am sa o incerc, si am uitat sa-ti spun ca am facut biscuitii integrali de post, dar cu fulgi de ciocolata (tot pentru fetita mea :))si i-au placut enorm, dar am adaugat si 1/2 plic amoniu pt. prajituri si a doua zi au fost mai buni ca s-au inmuiat putin, pentru ca ea are acum dintisori lipsa 😀
Cu placere! Te astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂
Ma bucur ca i-au placut fetitei tale biscuitii 🙂
o întrebare: ciocolata se poate înlocui cu măr ras? pentru o versiune mai dietetică…
poti incerca, insa asteapta-te sa o consumi cu lingurita direct din tava pentru ca, probabil va fi sfaramicioasa.. Ciocolata functioneaza cumva ca un liant.. Daca o incerci cu mere, sa-mi spui si mie te rog cum a iesit, chiar sunt curioasa! 🙂
Am facut aceasta prajitura de nenumarate ori in ultimii ani, bineinteles ca dupa reteta ta. Atata doar ca eu prin lapte condensat am inteles laptele acela gros, la conserva. Abia azi cand am apelat din nou la reteta am remarcat ca era vorba despre laptele evaporat, pt cafea (doh). Ideea e ca mie mi-a iesit taaaare buna de fiecare data si dispare de pe farfurie cu viteza luminii. E intr-adevar putin lipicioasa dar cred ca tocmai asta e farmecul ei. Azi incerc si cu lapte evaporat sa vad diferenta. Multumesc tare mult pt reteta 🙂
Mihaela, probabil ca a iesit mult mai dulce cu laptele condensat cel gros.
Am vazut lapte evaporat in Mega Image, ambalat in mai multe feluri, cutie tetra pack sticluta… Sa incerci si asa, nu va mai fi lipicioasa, o sa vezi diferenta 🙂
Vreau sa fac si eu prajitura insa nu am gasit niciun fel de lapte condensat sau evaporat la Mega sau Carrefour.
Am gasit in cele din urma la Profi un lapte condensat austriac la sticluta de 200g. Maine incerc. Sper sa iasa.
Eu chiar astazi am vazut intr-un Mega. Are si la Lidl, pentru cei care citesc comentariile..
Sigur iti iese daca respecti cantitatile si modul de preparare 😉
Da…cine stie…poate in unele Mega sunt. N-am ajuns si in Lidl sa verific. Cum au la Lidl – tot la borcanele?
Intrebare: nici fulgi de ciocolata nu am gasit pe unde am cautat, asa ca am taiat niste ciocolata cu lapte cubulete cat de mici…dar nu reusesc sa maruntesc indeajuns de mult ca sa fie chiar ca fulgii. Voi cum ati facut? La mine nu arata chiar ca in poza.
La Lidl parca era in cutii Tetra Pack, dreptunghiulare, mai inalte decat cele mici de frisca de 200 ml. Nu m-am uitat antent ca nu m-a interesat. Era pe langa vanilie & co parca.
Am scris si in reteta, nu trebuie musai fulgi, eu am folosit ciocolata maruntita (cu cutitul). Este ok asa cum ai facut-o… Nu tb maruntita ff mult, ea se topeste si va f un liant intre straturi.
Sa iti spun cum procedez eu cu ciocolata, cand vreau sa fie aschii mai subtiri (cum se vad in poza in tava). Tin cu o mana ciocolata pe un tocator, si cu cutitul cu varful fix pe tocator si cu lama uuusor inclinata fata de muchia ciocolatei tai din aproape in aproape, miscand cutitul cate 1-2 mm pe suprafata ciocolate. Hm… sper ca ai inteles 😛
Astept impresii dupa ce o gusti 🙂
Da…verdictul este ca desi am o tava de aceleasi dimensiuni, nu mi-au ajuns ingredientele cum trebuie. Nuca nu mi-a ajuns, noroc ca am mai avut si am macinat repede….ciocolata mi s-a parut prea putin 200g, biscuiti am mai pus…
Nu arata ca in poza – laptele s-a absorbit tot si nu a fost asa mult incat sa pluteasca sa acopere straturile…sa vedem ce-o sa iasa 🙂
hm.. nush ce sa zic. Ciudat. Chiar nu-mi explic de ce nu au ajuns cantitatile. In leg cu laptele, mai puteai pune inca 50-70 ml de lapte normal in plus.
Gustul prăjiturii este minunat. Numai ca, poate, cel mai potrivit este chiar sa fie lăsată la frigider ceva ore bune sa se întărească. Are alta consistenta după aceea.
Ma bucur ca ti-a placut 😉
Eu am tinut-o la temperatura camerei, nu a fost nevoie sa o tin la frigider. Dar daca tie ti-a placut mai mult asa, e bine ca ai tinut-o la frigider..
Buna Edith,
As avea o intrebare: conteaza tipul tavii? In poza pare un vas de yenna si cred ca si eu am unul cu dimensiuni apropiate. Tava de metal / teflon nu am la dimensiuni apropiate si pare importanta dimensiunea tavii la aceasta reteta.
Ina, nu conteaza din ce este tava, trebuie sa fie apropiata de dimensiuni (nu mai mare, mai mica putin poate fi), pentru ca si asa straturile sunt subtiri. Daca ai tava mai mare, nu-ti ajung cantitatile sa pui un strat uniform din fiecare ingredient in toata tava. Tava mea a fost din inox, dar pui hartie de copt oricum, asa ca poti face si in vad de yena 🙂
Te astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂
Multumesc pentru raspunsul rapid. Am reusit sa fac prajitura sambata si am facut o surpriza placuta familiei. Din pacate nu am avut decat 320ml de lapte condensat dar nu a fost o problema, am redus toate cantitatile ( din variant ta) procentual si o tava ceva mai mica si a fost totul perfect. Straturile se vedeau bine si evident a avut si gustul bun.
Cu siguranta voi mai face aceasta prajitura fiindca deja nu mai este si e abia luni.
Ma bucur ca ti-a iesit bine si ca v-a placut 🙂
Este una din pajiturile mele preferate 🙂
Te mai astept!