prajitura isteata_mica

Prajitura asta este cunoscuta mai de toata lumea, fie sub denumirea de prajitura isteata,

fie sub denumirea de “Prajitura desteapta”. Este acelasi lucru, o prajitura care la copt

se separa in trei straturi: un blat la baza, crema la mijloc si un blat pufos deasupra.

De data asta avem varianta dukan a acestei prajituri.

Puteti varia aromele in functie de preferinte: o puteti lasa simpla, vanilata, sau cu rom,

coaja/aroma de lamaie, coaja/aroma de portocala, de fiecare data poate fi altfel.

Cum am spus mai sus, este o reteta Dukan, ce poate fi consumata, in limita cantitatii zilnice

de tarate, in orice faza a dietei.

Ne trebuie:

4 oua

4 linguri tarate de ovaz (macinate in robot)

1 lg amidon

150 g branza degresata (am folosit Lacteea 0.2%)

cca 10 linguri indulcitor (Xylitol)

500 ml lapte degresat 0.1% grasime

vanilie

un praf de sare

Cum se face:

Frecam cca 2 minute branza cu indulcitorul.

Se separa albusurile de galbenusuri si se adauga in branza, treptat cate un galbenus, mixand continuu.

Se adauga laptele fiert si racit si amidonul amestecat cu taratele de ovaz, apoi vanilia.

Omogenizam bine. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in restul compozitiei.
Amestecul este mai mult lichid decat solid, asa trebuie sa fie.

Se toarna aluatul intr-o tava in care s-a pus hartie de copt in prealabil si se baga usor

in cuptorul preincalzit la 120 C (cu grija sa nu curga).

Se coace la foc minim cca 120 C, timp de 1 ora, maxim 1 ora si 10 min.

Se portioneaza dupa ce se raceste.

Enjoy!

prajitura isteata 1

Sursa retetei