Cred ca este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o de ceva vreme incoace.
o conserva mare de cocktail de fructe
(ananas, pere, mere, struguri, cirese..)
un praf de sare
2 oua
250 g faina
25 g nuca de cocos
2 lingurite praf de copt
4 linguri suc de lamaie
putin unt pt. unsul formei si putin gris pt. tapetat forma.Pt glazura:
250 g zahar pudra (eu am pus doar 70 g pentru ca mi s-a parut prea mult)
compotul din conserva
Cum se face:
Eu am folosit cam o cutie si jumatate de fructe (fructe exotice si cocktail de fructe).
Taiem bucatile de fructe in bucatele potrivite daca e cazul.
Batem bine untul (la temperatura camerei) cu zaharul si praful de sare,
adaugam ouale si amestecam pina s-a dizolvat zaharul complet.
Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul din unt, zahar, ou.
La sfarsit adaugam sucul de lamaie si fructele.
Aluatul il turnam in forma unsa si tapetata si nivelam putin (reteta originala era in forma de guguluf, dar eu nu am avut).
Lasam in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200°C ptr. ca. 50-60 minute.
Scoatem si lasam la racit.
o consistenta mai vascoasa si turnam peste prajitura.
Eu am pus doar 70 g de zahar si vreo 4-5 linguri de suc.
Eu am mancat doua felii mari odata si nu ma mai saturam.Si un close-up sa vedeti cat e de pufoasa…
Foaaaarte buna!
wow!ma tenteaza, tre’ sa fi fost tare buna, la cum arata parca deja ii simt gustul:))
Ma si vad intr-un sezlong, pe malul oceanului, cu o bucata de Hawai in mana…mmmmm…ce poate fi mai minunat? Super pajitura !!! te pup !
@Antzu: incearc-o daca te tenteaza, ca nu o sa-tipara rau 😉
@Ginuca: la noi e furtuna acum :(( si tu imi vorbesti de de plaja si soare? 😛
Mercik, puup!
arata tare bine,pufoasa si dulce,nu?+aroma fructelor…deliciu!felicitari!
Mmmm,ce bunatate! Se noteaza reteta.Faci niste prajituri cu fructe minunate! Iar pufosenia asta ma tenteaza rau! Te pup!
Ce bine arata. delicios !
Am incercat-o aseara, e foarte buna. Pe cat de repede se face, pe-atat de repede dispare. In weekend sigur o repet.
Arata foarte bineeee! Si cred ca are si o aroma deosebita datorita fructelor!
@Alison: asa este, dulce, pufoasa si buuuuna 🙂
@Leo Flori: multzam frumos. Lasa ca si tu faci niste bunataaaati 🙂 Sigur o sa-ti placa daca o incerci 🙂
@Anne: merci! 🙂
@Oana: woow, ce rapida! Ma bucur tare ca ti-a placut (nici nu avea cum altfel 😛 )
@Lavinia: Merci, e buna tare si pufoasa, cred ca ar fi buna si fara fructe, e un aluat cu un gust deosebit.
Multumesc de reteta! Foarte pufoasa si cu gust discret de unt! Minunata!
Tutuica, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Esti prima care o incearca si-mi da de veste! Sa-ti fie de bine 🙂
Te mai astept!
Am facut minunea asta de praji! Sa-ti spun ca am facut-o la pranz si seara era gata? O pufosenie de prajitura.O voi posta curand.
Te asteapta un premiu la mine.
Te pup!
Flori, ma bucur ca ti-a placut. Sa stii ca si eu am patit la fel 😛
Acum vin dupa premiu, mercik!
Felicitari pentru tot efortul si multumim pentru fiecare reteta detaliata pe etape. Totul arata super delicios; am stat azi cred ca pe putin 2h si m-am uitat la fiecare pagina cu retete. Trebuie sa fiu dotata deoarece suntem in renovari si trebuie sa gatesc pentru o intreaga echipa. Am fost foarte impresionata si te voi adauga la BlogRoll. Cand ai timp viziteaza si site-ul meu, care promoveaza retete fara procesare termica. Mai am mult de lucrat la el, insa prinde contur.
http://ligiapop.com/
Ligia, nu este prea mare efortul daca iti place ce faci 🙂
Sper sa gasesti retete pe placul tau si al celor pt care vei gati! 🙂
Cred ca este interesant site-ul tau, arunc un ochi cum am putin timp. Felicitari pt initiativa!
Merci de vizita! Te mai astept!
Buna edith
E primul comentariu pe care ti-l scriu deci chiar daca este scontat sa fii complimentata pt site-ul tau am sa-ti spun si eu la randul meu:felicitari!..site-ul tau e perfect:)
Trecand la ale mele,as avea nevoie de un sfat:ce dulciuri ma sfatuiesti sa fac pt bufetul de la ziua de nastere al fetitei mele?(implineste 4 ani si deci imi trebuie ceva adapt pt copii).
Multumesc anticipat!
Buna Ana
Esti tare dragutza, merci, dar sa stii ca ma mai si “injura” unele persoane… din diverse motive… 😀
In legatura cu petrecerea fetitei tale, sa stii ca nu prea ma pricep ce prefera/au voie sa pape copii de varsta ei.
Iti pot da cateva sugestii iar tu hotarasti: bomboanele raffaelo, trufele cu nuci, fursecurile fragede sau cele cu gem si nuca, cu visine… Poti face si prajitura fanta sau creme a la creme si sa le tai dretunghiuri micute (ca cele de la cofetarie la kg)…
La tort, te hotarasti tu daca iti place vreunul.
Sper ca ti-am fost de folos si te astept sa-mi spui ce ai incercat si cum ti-a placut 🙂
La multi ani!
Bună, Edith!
Minunată prăjitura asta. Foarte ușor de făcut și de mâncat … ce să mai zic.
Data viitoare trebuie să o fac porție dublă.
Ana (dacă nu vă supărați că mă bag în discuție), prăjitura asta e perfectă drept tort pentru copii. Eventual schimbată glazura de zahăr cu frișcă și biluțe colorate.
Fiică-mea are 1 an și 8 luni. Lua bucata de prăjitură și dacă scăpa o firmitură pe jos se și apleca să o ia :)).
Mulțumesc pentru rețetele minunate!
Zi bună!
Am incercat-o ieri si a iesit foarte buna! Intr-adevar pufoasa, cu o aroma discreta si racoroasa, ceea ce te face sa pierzi numarul feliilor pe care le-ai mancat. 🙂
Multumesc pentru reteta Edith, excelenta!!
@Irina: ma bucur ca ti-a placut si merci pt informatiile pt pitici! 🙂
Te mai astept!
@Roxana: Cu mare placere, asa e uiti cate felii mananci :))
buna edith
iti multumesc pt raspunsul tau,initial optasem si eu pt o prajitura fanta,una creme alla creme si prajitura hawaii dar am avut probleme sa gasesc toate ingredientele cerute pt primele doua deci pana la urma am adaugat la lista mea numai prajitura hawaii care imi place si mie mult:)..oricum am de gand sa incerc si altele posibile:)..ziua de nastere a iesit bine,bufetul a fost un succes si mi-au facut toate complimente:P
Pt. irina: tortul l-am facut la comanda,eram multe persoane si nu ar fi fost de ajuns ..fetitei mele ii plac mai mult dulciurile cu ciocolata,dupa cele cu fructe sau crema nu se prea da in vant ..din pacate:)
Salutari la toate:) si pe curand!
Ana, ma bucur ca ti-a placut pufosenia asta de praji.
Cand o sa gasesti ingredinetele si pt celelalte doua sa le incerci ca sunt tare bune. In special creme a la creme 🙂
Te mai astept! 🙂
Buna, sunt Mihaela si te-am descoperit intr-un mail de la edituraforyou. Mi-a placut prajitura asta si as vrea sa o postez pe blogul meu http://mihaeladr.blogspot.com/, cu vreo doua fotografii. Daca imi permiti. Multumesc. Bineinteles cu link catre blogul tau.
Mihaela, sigur a poti publica reteta daca pui link catre blogul meu. Si poti lua si doua poze 🙂
Imi poti spune mai exact cum ai gasit blogul meu la editura for you? 🙂
Multumesc.Sunt abonata pe mail la editura foryou si am primit un mail cu retete de prajituri.
Mihaela, si erau retetele mele, poze, adresa blogului? Nu stiam ca ed. for you se ocupa cu asa ceva 😀
Hai ca m-ai facut curioasa 😛
Imi poti trimite si mie te rog e-mailul?
edithfrincu@yahoo.com
Merci! 🙂
am facut aceasta prajitura si eu. Este extraordinara (ca toate retetele pe care le-am facut de la tine).Se poate oare face si cu fructe proaspete ? Multumesc pentru retete si acum ma duc sa mai caut ceva bun de la tine.Toate cele bune!!!
Teodora, cu fructe proaspete nu am incercat. Poti incerca, numai sa nu fie prea zemoase.
Te astept sa-mi spui ce ai mai incercat! 🙂
Am facut-o si eu saptamana trecuta, dar am pus doar piersici si pere din compot. A iesit foarte buna, copiii au mancat felie dupa felie. Multumesc pentru idee!
Alexandra,cu mare placere! Ma bucur ca ti-a placut!
Te mai astept 🙂
Delicioasa , dar se sfarma toata
Dei, asa este, cam sfaramicioasa, insa eu am trecut peste aspectul asta pentru ca mi s-a parut incredibil de buna.
Inca o reteta bifata cu succes!
Multumesc, Edith!
Alexandra
Draga mea Edith ce crezi ca am facut in week-end?
Ei bine,sambata seara am facut pufosenia asta de praji,de care am fost incantati atat eu,cat si sotul meu.Si duminica am continuat cu bucataritul si am “trantit” o tarta cu ceapa si gorgonzola,care la randu-i,ne-a placut mult!Te-am descoperit de putin timp si sunt fascinata de ceea ce am gasit la tine pe blog.Mii de multumiri Edith. Romina
Romina, ma bucur ca ti-a placut minunatia asta si tarta cu ceapa 🙂
Te mai astept cu drag! 🙂
foarte buna prajitura, mai buna decat am crezut ca o sa iasa. felicitari
Simona, ma bucur mult ca ai incercat-o si ti-a placut.
Te mai astept! 🙂
buna, am incercat si eu…e f buna dar a tb sa mai adaug un ou deoarece compozitia mi s-a parut mult prea groasa si greu de amestecat. insa am mai avut o problema, cand am taiat-o se cam sfarmau feliile. sa fie oare din cauza siropului de la sfarsit? alexandra
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Asa este ea mai sfaramicioasa, nu a fost nimic in neregula 🙂
Grozav de bine arata.. Am sa incerc sa o fac
Incearc-o, e buna raaau 🙂